Szia Melinda!
Bár nem először dicsérem, de azért még egyszer megteszem, szuper képek, szuper beszámoló! Ez utóbbi vége még újdonság volt! Természetesen csillagos ötös mindkettő!
Puszi!
Melus, nagyon tetszett a beszámolód, köszi szépen! Az egyik örök kedvenc nekünk az a környék, így tényleg nagyon jó volt róla ismét olvasni!
Jövőre talán, talán vissza is kéne menni... ha sikerülne. Még csak a fejemben kezd körvonalazódni, de Kiparissinek tuti helye lenne benne. Volt ott valaki? Melus, ti arrafelé mentetek el, csak nem tudom, hogy érintettétek-e (Leonido alatt, tudod). Nagyon gáz az az út? Azt a repülést a műút végén kissé riasztó volt olvasni. Kocsinak nem lett baja?
Melus, nagyon tetszett a beszámolód, köszi szépen! Az egyik örök kedvenc nekünk az a környék, így tényleg nagyon jó volt róla ismét olvasni!
Jövőre talán, talán vissza is kéne menni... ha sikerülne. Még csak a fejemben kezd körvonalazódni, de Kiparissinek tuti helye lenne benne. Volt ott valaki? Melus, ti arrafelé mentetek el, csak nem tudom, hogy érintettétek-e (Leonido alatt, tudod). Nagyon gáz az az út? Azt a repülést a műút végén kissé riasztó volt olvasni. Kocsinak nem lett baja?
Köszi, hogy olvastad!
Én is szeretnék még visszamenni! A kimaradtak, meg a kedvencek miatt is!
Kiparissia a nyugati parton van, legalábbis amit én tudok! Nem erre gondolsz? Én is tervezgetem már a következő utat, csak még nem tudom, melyik tervem válik előbb valósággá...
Az az út, ahol repültünk, ha jól rémlik Kremasti után volt. Felfelé mentünk a hegyre, és tökéletes az út minősége. Így jó tempóban haladtunk. Épp a tetején lett vége a burkolatnak, és a bukkanó miatt nem látszott. De ott sem volt vészes az aljzat, mert kis murvaköves volt. ( van róla kép az albumban ) Leginkább olyan volt, mintha már elő lenne készítve a leendő aszfaltozáshoz. Csak ennek nyomát nem láttuk sehol.
Az autónak nem lett baja, inkább a meglepetés volt nagy!
Helyesbítek!
Közben rátaláltam arra a Kyparissi-re, amire Te gondolsz. A sok hasonló névbe bele lehet őrülni. Amikor Gerakasra kerestem, abból is találtam vagy százat! Na, jó ez túlzás, de sokat! Sajnos nem jártunk itt. Kis kerülő lett volna, és ez a nap így is túl sűrűre sikerült. És azért elég sok minden kimaradt még...
Ennek a palinak nagyon jó az oldala. Én is szeretem, annyi érdekességet ír.
Tényleg bájos kis hely. Nekem némiképp hajaz egy kicsit Thassosra, háttérben a hegyekkel.
Amikor legközelebb erre járunk, jó lenne bekukkantani kicsit. Akár megszállni is jó lehet, Monemvassia is csak egy órányira van. És útba esne Gerakas falucska, amit szívesen megnéznék.
Ha mi mennénk, 4-5 napot biztos maradnánk Kyparissin. Fantasztikusan szép a falu, én beleszerettem a magam részéről. Vagyis faluk, mert ugye igazából ez három falu egy kupacban, vagy egy falu három része, nem is tudom pontosan. Gyerekekkel is ideálisnak tűnik, valószínűleg alig van autóforgalom, és nyugodtnak tűnik, barátságosnak. Annyi, hogy kavicsos a part, de voltunk már ilyen helyen, és teljesen bevált. Jókat lehet kacsázni Kyparissi után aztán minimum ugyanennyire visszamennénk Elafonissosra, mert oda évek óta vágyunk vissza, a másik pedig Skoutari, ahol annak idején nagyon vonzó partot találtunk, de végül nem maradtunk, mert bár találtunk egy irtó jó bungalót, de kicsit kicsi volt volt, ráadásul egyterű. De most már nagyobbak a gyerekek, nem kell mellettük lábujjhegyen mászkálni. Ha alszanak, akkor igazán alszanak és kész És Skoutari ott van Gythio mellett, ahol méltatlanul kevés időt töltöttük akkor, amikor arra jártunk (2009-ben).
Ezek lehetnének a legfőbb pontok, közte meg akármi, ami megtetszik vagy eszünkbe jut. Most már kicsit hiányzik egy jó kis vándorlós nyaralás a kétszeri szigetes (Skyros) után, ami egyébként irtó jó és oda is bármikor visszamennénk, sőt, sajnálom is, hogy jövőre talán kihagyjuk, de sajnos nem nyaralhatunk egész nyáron idő és pénz hiányában...
Melus, még egyszer elolvastam a beszámolódat, akár egy kisebb útikönyvnek is beillene! Az biztos, hogy fel fogod kelteni a Peloponnészoszal szemezgetők figyelmét, talán jövőre többen utaznak majd oda.
A Travel Chanellen folyamatosan reklámozzák, és annyira szép helyeket mutatnak, hogy félő én is el fogok csábulni...na nem 2013-ban, akkorra ugye már megvan a program, majd utána!