Sziasztok!
Kérdeznék akkor, hogy valami értelmes társalgás is legyen
Aki mostanában, az elmúlt 1-2 évben volt Sarti-n, azoktól kérdezném a következőket:
- Leginkább ajánlatos pékség reggeli pékáru, különlegességek, baklava-k vásárlására (Achilleas apartmanban szállunk meg, a Stavros mellett.)
- Ajánlott éttermek, normál árakkal, finom ételekkel (görög ételek, halak).
- Ajánlott bevásárlóközpont, Lidl vagy hasonló, ahol jók az árak és van választék.
- Ajánlott partszakaszok a közelben, amiket érdemes megnézni (Narancspart megvan).
Nagyon köszönöm!
Pékség több is van, nagyon finomak a pékáruk. Étteremből is van a parton lenn egy rakás. Az Emanuel az egyik jó, Ovelix, Aigaiot giroszosok közül jószívvel ajánlom, pizzeria is van a központban, csakúgy mint az előbb említett kajáldák. A Tavrachkia egész fönt van Sarti faluban, ők igazi görög kajákat kínálnak. https://www.tavrahakia.com/en/.....koinoniaen
(előttük ki vannak akasztva polipok) Nagyobb bevásárló központ nincs, csak kisebb boltok, de napoi élelmiszert, kenyeret mindegyik árul. Esténként lehet kimért zöldséget, gyümölcsöt, olivabogyót venni a helyi termelőktől is. Lidl az csak Nikitiben van, de ha oda elmentek, (útközben van számos méhész bolt, kíváló fenyőmézet szoktam venni bejáratott helyen). illetve más görögösebb nagyobb élelmiszer bolt is. A narancsparton kívül ott van Sykia, illetve Tigania, vagy Kalamitsi attól függően mennyire akarsz romantikusat. Sykián mi Carrefourba szoktunk benézni. Neos Marmarason van csütörtökön piac, illetve ott is lehet egy jót sétálni, szép a part.
https://sithoniagreece.com/articles/ illetve ezt az oldalt ajánlom, itt sok hasznos infót találsz
https://www.sarti.gr/hu/index.html
Nagyon sok kis üzlet van, ahol apró ajándékok beszerzésére van mód, én szép ezüst ékszereket mindig újítok a központban.
Remélem tudtam vmit segíteni, üdv
Szia,
mi hétfőn indulunk, és ezért nézegetem én is nagy "aggódással " az időjárást.
Szintén egy link , ami szerint azért javulás várható. (ha jól láttam akkor Pefkochorira utaztok)
Általában ezt szoktam nézni és egész "pontos", persze azért az időjárás mindig csodákra képes !Ezt bele kell kalkulálni !
Jó utat és nagyon kellemes nyaralást sok-sok napsütéssel !
üdv.
Judit
Ismerősök most vasárnap jöttek haza, az idő és a tenger jó volt, volt részük egy jó nagy esőben is, de pár órás volt.
Azt mondták összességében jó volt sz idő.
"Itt vagyunk Sithoniában, Sartitól 30 km-re.
Katasztrofális mennyiségű eső esett a félszigeten az elmúlt napban. Több mint 300 mm eső esett. (Persze erről mélyen hallgatnak a meteorológusok.)
Az itteinek sem emlékeznek ilyen mennyiségű esőre. Ma is esik és holnap is fog.
Nagy hátránya a következő hetekben az lesz, hogy a meleg mellett rengeteg szúnyog lesz (most sincs kevés)."
Kedves Fórumtársak!
Tudnátok segíteni, a Lidl-ben mennyiért lehet szénsavas ásványvizet venni? Egyik útitársunk aki még nem volt Görögországban, csak ezt issza, és azért kérdezem, hogy érdemes-e itthonról vinni, vagy Nikitikiben megvenni?
Előre is köszönöm a választ.