Ott hibázik sok számítás, és sok ember gondolkodása, hogy bankkártyás vásárlásnál nem középárfolyamon, hanem DEVIZA (és nem valuta) eladási árfolyamon számolnak a bankok. Ez ma az OTP-nél 5.59 Ft/€, azaz 1.75% különbség! Mellesleg (szerintem) még ott van a kényelmi faktor (nem kell valutaváltót keresni és utána járni). Itt a keleti végeken nem sok helyen lehet jó áron dinárt és főleg denárt venni, leginkább a határon váltás jöhetne szóba, de gyanítom, hogy ott sem a legolcsóbb a váltó.
Egy biztos: nekem tavaly a tankolás terhelése OTP számlán, Maestro kártyával Szerbiában 120,58 RSD/€, Macedóniában 61,93 MKD/€ és mindkét esetben 311,08 Ft/€ árfolyamon történt. Ez nem rosszabb, mintha pénzt váltottam volna, és sokkal kényelmesebb...
9 személyes busszal szeretnénk utazni Görögországba. Ez egy kategóriába esik a személyautóval a kapuknál, vagy drágább a díja? Ha igen, mennyivel? A határ átlépésekor a személyautókhoz lehet vele beállni, vagy esetleg a buszokhoz? Ha valakinek van ilyen tapasztalata, azt szívesen venném. Köszönöm.
9 személyes busszal szeretnénk utazni Görögországba. Ez egy kategóriába esik a személyautóval a kapuknál, vagy drágább a díja? Ha igen, mennyivel? A határ átlépésekor a személyautókhoz lehet vele beállni, vagy esetleg a buszokhoz? Ha valakinek van ilyen tapasztalata, azt szívesen venném. Köszönöm.
Nekünk tavaly egy kategóriába esett a személyautóval (Opel Vivaro), de nem kell meglepődni ha 1-2 kapunál a II. kategóriába sorolják, a bódéban ülő dönti el. De az sem lesz lényegesen drágább nem kell aggódni.
Ja és természetesen a személyautókhoz álljatok mindenhol ne a buszokhoz
Az idén megint csak Paralia a cél.
Tudtok segíteni hogy melyik határátkelő lenne ideális átkelésre a magyar-szerb határon? Ásotthalom még jó alternatíva?
Két éve voltunk, azóta van jelentős változás az útvonallal, és az utazással?
Köszi előre is.
Mi is megfordulunk évente arrafelé, most is előttünk áll, de szerintem jelentős változás nincsen. Ásotthalom-Tiszasziget úgy tudom reggel 7 és este 7 között van nyitva. Attól is függ milyen napon indultok, mert ha pl. ha a hét első felében, akkor bőven jó lehet Röszke is. Mi is mindig taktikázunk, volt, hogy belefutottunk Röszkénél hétfői délelőttön akkora tömegbe, hogy majdnem hőgutát kaptam abban a 2 óra hosszában, idegrohamot meg a törököktől Olyan is volt, hogy Tompa felé mentünk, igaz ez már majdnem 10 éve volt, és ott is akkor tömeg volt, hogy nem hittem a szememnek. Az is 2 óra volt. Úgyhogy ha épp úgy esik, hogy hétvége felé megyünk, akkor nekünk Tiszasziget, ha jövünk haza, ott is attól függ, milyen napon érkezünk. Tavaly láttam, amikor jöttünk haza - akkor Röszkénél jöttünk - nekünk 15 perc volt az belépés, viszont a túloldal "Jajj nekem" kategória volt. Bocsánat a kisregényért.
Sziasztok! Én ilyen könnyen nem értem még le Görögországba, mint az idén A Határokon semmi probléma kifelé a szerb-macedon határon egyik oldalon sem csináltak semmit sem az útlevéllel mosolyogtak és tovább engedtek. Vissza felé is csak a szerb nézett be a kocsiba, de azt is csak futólag. Még a magyar határon is csak megkérdezték, hogy van-e valami elvámolni valóm. Migránshelyzet: láttam kettőt a határtól nem messze a Görög oldalon a szokásos benzinkútnál, de semmi más Egész sok helyen adtak át már új autópálya szakaszokat, így Budapest-Olympic Beach nagyon kényelmes tempóban max. 12 és fél óra, pedig egy 8 hónapos kisgyerekkel megálltunk pár helyen. Úgyhogy: hajrá! Irány Göröghon!
2 éve úgy mentünk le, Paraliára, hogy megszálltunk féluton.
Most az a terv, hogy tranzitszállás nélkül mennyünk le.
Mi Tordasról indulnánk ( Ez M7-es Martonvásári lehajtójánál van )
Mit javasoltok akik nagyobb tapasztalattal vagytok, hogy mikor érdemes elindulni?
Hozzáteszem, én a kényelmesebb sofőr vagyok, így inkább megállok többször ha úgy érzem fáradok, vagy álmosodom, mert koffeines doppingszereket nem tehetek a szervezetbe. Azt látom, hogy 10 óra 40 perc körül tervezi a google maps, de azért a gyakorlat gondolom más lehet.
Köszi a tanácsokat.
Paralia nagyon közel van Mi amikor megyünk görögbe, reggel 6 körül szoktunk indulni és este 6-kor kinn vagyunk Észak Görögo-ban. Mi a paraliai részt szoktuk tranzitszállásnak használni. Ha Ti oda mentek egyenesen és az végállomás, s, hogy a nap se vesszen el teljesen, hajnali indulást javasolnék. Persze ha éjszaka nem akarsz vezetni. Ha már reggel kinn akarsz lenni - habár szállást szerintem 2-től lehet elfoglalni - akkor ha elindulsz este 6-kor, reggel 6-kor simán Paralián vagy. Az út időben elvileg nem több 12 óránál. persze a határoktól is függ a haladás.
nagyon függ a mikor.én ha tehetem kb este 6 fele elindulok s általában végig jo szokott lenni peddig én hosszut megyek.holnap az esti komppal jövök s kb 10 fele fogok indulni Nydriből.Tavaly a hajnal 3 körül indulás, s 10 után már elhagytuk Belgrádot.De már szivtam be én is a magyar határon és erre nem is tudom mi jó.Az utak sok helyen turkáltak igy dugokra lehet számitani ezert is jobaz éj akkor nem dolgoznak
2 éve úgy mentünk le, Paraliára, hogy megszálltunk féluton.
Most az a terv, hogy tranzitszállás nélkül mennyünk le.
Mi Tordasról indulnánk ( Ez M7-es Martonvásári lehajtójánál van )
Mit javasoltok akik nagyobb tapasztalattal vagytok, hogy mikor érdemes elindulni?
Hozzáteszem, én a kényelmesebb sofőr vagyok, így inkább megállok többször ha úgy érzem fáradok, vagy álmosodom, mert koffeines doppingszereket nem tehetek a szervezetbe. Azt látom, hogy 10 óra 40 perc körül tervezi a google maps, de azért a gyakorlat gondolom más lehet.
Köszi a tanácsokat.
Mindig délután/este indulunk 4-6-kor, reggel/délelőtt kint vagyunk, nyerünk majdnem egy egész napot.Nem beszélve arról, hogy jobban lehet haladni, kisebb a forgalom.