Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 111 112 113 ... 124 125 126   >
Üzenet
  Mediterraneo | #176709 Üzenet | 2011-10-24 22:45:31 | Re:
babar írta:

Voltál a hajókiránduláson?

Bocs, Babar, csak most, hogy K...-ra is rá akarok térni, vettem észre a hajókirándulásos kérdésed. Nem, nem voltunk. Ugyanis láttunk kirándulóhajót elindulni: tömve volt, és ha lehet, elkerüljük a tömeget.
Emiatt sajnos nem jártunk olyan strandon, ami csak hajóval megközelíthető icon_sad.gif

Viszont elmentünk Kimolosra, természetesen, de erről majd az ottani topikban!

Fontolgattunk egy kirándulást Folegandrosra, de nem jött össze: nem volt olyan nap, amikor reggel ment volna komp oda és este vissza, márpedig a párom mindenképpen autóval együtt akart menni, hogy ha már ott vagyunk, akkor az az egy, pontosabban fél nap alatt minél többet lássunk. És nem is voltam felkészülve Folegandrosból. Én tulajdonképpen nyitott lettem volna egy szárnyashajós útra is (lett volna reggel korán oda, este vissza, minden nap), de talán nem érte volna meg a jegy árát az, hogy csak a kikötő környékét lássunk. Egy biztos, piszkálja a csőrünket a dolog, és nincs kizárva, hogy jövőre lesz egy Santorini-Ios-Folegandros kombó.

Visszafelé Pireuszba olyan komppal mentünk, ami kikötött Kimoloson, azaz amint kihajóztunk az öbölből, kelet felé fordultunk és az északi parthoz egészen közel hajóztunk el, így sok látni és fényképeznivalót bepótolhattunk: elhajóztunk Klima előtt, majd, miután keletre fordultunk Firopotamos, Mandrakia mellett, láttunk a nyúl-sziklát, stb. A legjobb az volt, amikor elhajóztunk Pollonia mellett, a szállásunk mellett és búcsúzóul megnézhettük a teraszunkat, ahol olyan jó volt üldögélni. Ezután a komp ugyanazon az útvonalon haladt, amin a Polloniából induló kicsi komp is.
  Mediterraneo | #176722 Üzenet | 2011-10-25 17:32:42 |
Déli part strandjai:
Legelsőnek Paleochori beach-et ismertük meg, a szigetre érkezés másnapján, amikor szállást kerestünk elkeveredtünk oda. A nagy rohanásban nem fotóztunk, őszintén szólva őrült meleg is volt és inkább a strand felett levő étterem árnyékos teraszán ittunk egy narancslevet.
Ugyanaznap még eljutottunk Psaravoladara, de nem lépcsőztünk le a strandra. És egy kisebb strandra is, Provatastól nyugatabbra.
Egyik nap azonban déli oldali strandra vágytunk és Firiplakánál táboroztunk le.
Összességében a déli strandok nagy előnye az, hogy védettek a Meltemivel szemben és van némi infrastruktúra is, pl. Paleochorin van étterem, Firiplaka pedig egy kis büféfel rendelkezik. A déli partokon van napernyő-napágy is. Valamennyi lenyűgöző: szinte fehér, selymes homok, türkizkék víz, amely lassan mélyül, és áttetsző (mert alig hullámzik, köszönhetően a szélcsendnek).
Ugyanakkor ezek a strandok szeptemberben sem voltak üresek, Firiplaka pl. délelőtt valamivel 10 után még meglehetősen üres volt, de délután kettőre már nem volt egyetlen szabad napágy sem.
Mindez az első öbölre vonatkozott a 3-ból. A másodikban sokkal lazább volt a helyzert, alig egy páran voltak, jobbára monokiniző csajok, és a harmadik öböl még üresebb volt, itt csak 3 nudista pár volt. CSakhogy a második és harmadik öbölben nincs egy fia fa sem, a déli melegben pedig kéne az árnyék. Még a sziklafal árnyékában sem lehet bízni, hiszen déli oldalról van szó, egyenesen odatűz a Nap reggeltől estig.
Apropó sziklafal: nagyon látványosak, Paleochoriban és Firiplakán is.
  Mediterraneo | #176723 Üzenet | 2011-10-25 18:03:48 | Válasz a #176722. hsz-ra Előzmény #176722
Firiplaka:
Ez tetszett a legjobban!

Hivadolimni:
Ez volt a kedvenc, mert nyugodt, szinte üres volt icon_smile.gif
  Mediterraneo | #176724 Üzenet | 2011-10-25 18:07:26 | Válasz a #176723. hsz-ra Előzmény #176723
Huh, ez kicsire sikerült, nekirugaszkodom még 1x:

Firiplaka, a csodaszép:

Hivadolimni, a kedvenc:
  Mediterraneo | #176725 Üzenet | 2011-10-25 18:14:00 | Válasz a #176724. hsz-ra Előzmény #176724
Színes halászbárkák Polloniában:

Csodaszép régi templomocska (Agia Marina, valamivel Hivadolimni felett):
  Mediterraneo | #176726 Üzenet | 2011-10-25 18:15:59 | Válasz a #176725. hsz-ra Előzmény #176725
Milosi "specialitás" a szirmata icon_smile.gif

A legismertebb, amely számos fotón visszaköszön, Klima:

A kedvencem, Mandrakia:

BoAt | #176745 Üzenet | 2011-10-26 18:07:26 | Válasz a #176726. hsz-ra Előzmény #176726
Nagyon szép fotók Medi, köszönjük szépen:)
Szerinted érdemes autó nélkül átkompozni egyik szigetről a másikra? Láttál-e buszokat nyár végén? Már jár az agyam a következő görög úttal kapcsolatban és mindenféle variációk sorjáznak a fejemben:)
  Mediterraneo | #176754 Üzenet | 2011-10-26 22:38:42 | Válasz a #176745. hsz-ra Előzmény #176745
Szia BoAt!

Köszi a dícséretet icon_redface.gif

Szerintem érdemes autó nélkül is átkompozni! Bár most nem pontosan értem, mire vonatkozott a kérdésed? Hogy Pireuszból érdemes-e komppal menni vagy maradjon a repülő?
Vagy arra, hogy Milosról érdemes-e átkompozni más szigetre?

Buszok: igen, láttam buszokat, Polloniából minden nap azonos időben indult busz Adamasba. A buszmegállóban tábla van a menetrenddel! Még utazás előtt rákerestem a menetrendre és megtaláltam a neten is.

Bármi kérdésed van a variációiddal kapcsolatban, tárd elénk, biztos tudunk hozzáfűzni ezt-azt icon_smile.gif
  Babar | #176789 Üzenet | 2011-10-28 15:49:42 | Válasz a #176754. hsz-ra Előzmény #176754
Medi!

Aghia Marina templomot szinte pont onnan fotóztad, ahonnan én is!

A hajókirándulást sajnálhatod. A színes sziklák és kövek(sulphur mine) Kleftiko,Sikya, stb. így kimaradtak és én még a mai napig is nagyon-nagyon bánom, hogy nem mentünk el.

babar
  Döme | #176791 Üzenet | 2011-10-28 16:14:24 | Válasz a #176789. hsz-ra Előzmény #176789
Sziasztok!

A Kén Bányás partot már én is kérdezni akartam... ( Babar, nem biztos hogy ezt is kihagyták a hajókirándulással együtt : mi is kocsival mentünk oda kétszer is). Nekem pont ez a part volt a egyik legérdekesebb Miloson a fura ipari környezet, a bejárható romok és bányajáratok, no meg a parton helyenként feltörő meleg víz miatt.

Hátha még benne lesz a part-leírás folytatásában... (amiért már eddig is külön dicséret járna Medinek a továbbiakban Milosra utazóktól a sok részletes infóért).

Addig is örömmel nézegetem a feltett képeket és olvasgatlak Titeket!
  Mediterraneo | #176795 Üzenet | 2011-10-28 20:27:09 | Válasz a #176791. hsz-ra Előzmény #176791
Szia Döme és a többiek!

Nem voltunk a kénbányás parton, nem tudtam rávenni a párom, hogy menjünk le, pedig esküdöztem, hogy járható az út (pont Dömére hivatlókozva). De mivel lementünk az Agia Marina alatti partra, majd lagunához és tovább még pár km-t egészen egy szirmatás helyig, valami elképeztően rémséges úton (útközben láttunk lerobban bérelt kocsit is), a páromat rá nem tudtam venni egy újabb útra.
Én is sajnálom, jobban, mint a hajókirándulást, mert tipródni egy tömött hajón nem olyan jó dolog.
És nem is az volt a cél, hogy MINDENT megnézzünk, hanem hogy lazán eltöltsünk egy hetet.
Amit sajnálok, de nagyon, az az, hogy nem mentünk át Folegandrosra, akár autó nélkül is. Előszőr mindenképpen autóval akartunk menni, aztán mire megérlelődött a gondolat, hogy autó nélkül is mennénk, eljött az utolsó nap és az utolsót semmittevéssel akartuk tölteni.
De lesz jövőre is nyár!
  BoAt | #176822 Üzenet | 2011-10-30 09:08:43 | Válasz a #176754. hsz-ra Előzmény #176754
Szia Medi:)
Milosról gondoltam a kompra egy- két közeli sziget meglátogatásához,de gondolom Kimoloson nem jellemző a sűrű buszjárat, így az autó lehet, hogy jól jönne. Tavasszal kaptam egy meghívást egy Milos melletti szigetre, és ha jövőre is "megkínálnak" vele, akkor a fele nyaralást ott tölteném, a másikat pedig Milos- Kimolos kombinációval. Hátrányban vagyok a jogosítvány hiánya miatt, de ez utitársfüggő dolog. Elsőként viszont azt a helyzetet vázolom fel, hogy autó nélkül milyen módon lenne megoldható a nyaralás, úgy, hogy lássak is valamit:)
  Mediterraneo | #176933 Üzenet | 2011-11-03 16:45:20 | Re:
BoAt írta:
Szia Medi:)
Milosról gondoltam a kompra egy- két közeli sziget meglátogatásához,de gondolom Kimoloson nem jellemző a sűrű buszjárat, így az autó lehet, hogy jól jönne.

Szerintem mindenképpen érdemes, Kimolos esetében a kikötőből fel lehet menni gyalog is a fővároskába (2 km).

BoAt írta:
Tavasszal kaptam egy meghívást egy Milos melletti szigetre, és ha jövőre is "megkínálnak" vele, akkor a fele nyaralást ott tölteném, a másikat pedig Milos- Kimolos kombinációval.

Ki ne hagyd, ha ismét meghívnak!!!
  Hlimicsura | #181960 Üzenet | 2012-04-07 22:39:46 |
Üdv mindenkinek!!
Az Armenaki fish tavern Polloniában újra várja minden kedves régi és új vendégét.
Milos szigetén megkezdődött a szezon:)
  Babar | #181972 Üzenet | 2012-04-08 10:22:54 | Válasz a #181960. hsz-ra Előzmény #181960
Szia hlimicsura!

Mennénk, ha lehetne!!!!!!!!!!!!!!!
Gondolatban ott vagyunk Miloson és esténként a főztödet esszük!
Jó munkát, kitartást és hozzá egészséget!
Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!

üdv.: babar
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 111 112 113 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu