De van ám!!! És imádok vezetni!!! Persze egy-két fakultatív programra is be akarunk nevezni, de inkább az autókázás, a szebbnél szebb helyek feltérképezése a cél. Szerzünk egy térképet és irány a nagy világ!
Mi a Grand Tourssal megyünk, tavaly is velük voltunk, nagyon meg voltunk elégedve velük. Ezek szerint, helyben is lehet bérelni. Nézegettük a neten, de nem találtunk ott kölcsönzőt
Ha nem találtok helyben kölcsönzőt,mert lehetséges,akkor a vezetőtöknél megrendelitek és helybe hozzák a kocsit, gondolom Porosból.De visszaemlékezve nekem az rémlik,hogy a cbr-nek Skalaba és Kateliosban is van kocsiparkja,tehát van bérlési lehetőség.Nekem Svoronataba Lassiból hozták az "Atoszt" Természetesen ezért nem számolnak fel semmit.
Különben az utak nagyon jók voltak.
Na még...
CBR-nél kaptok ill.mi kaptunk spéci térképet is, amin bejelölgették azokat az utakat amire nem ajánlatos ezekkel a kis kocsikkal felhajtani,ha csak nem terepjárót béreltek jó húzós áron.
Most lesz 10 éve, hogy Görögországban utoljára voltam. Peleponnészoszi- félsziget, Korinthosz, Mykenai, Olympia,Delphi,Tolói strand,Meteorák,Athén. Művészettörténeti tanulmányút.(14nap) Kis pihenés,lazítás a többi műv.töri. (Néha alkotás:színvázlat, grafit rajz, sat, sat,sat,,,és a fejemre nőtt Zenit tip. fotóapparát. nem is dicsekszem ma már ezekkel a képekkel. Na azért 1-vagy kettő.....az már nincs).Csodálatos volt....baromi fárasztó ...de nagy élmény.Az ember alkotta csoda után most a természetalkotta csodát szeretném látni,hogy megérint-e úgy Görögo. mint 10 éve? Gyanítom igen! Szerintetek egyedül, magányos farkasként hová menjek, mert menni akarok!!! Ugye Ti értitek?
Ha nem akarok OFF lenni, akkor ide, vagyis Kefaloniára
Ha mégis OFF, akkor: Lefkada, Kalymnos, Santorini, Thassos, Paleokastritsa (Korfun). De mások még majd ajánlanak mást is, pl. Milos, Skopelos, nem sorolom tovább.
Az én referencia-albumaimat átböngészheted a hsz-em alatti linkjeimen
Aztán ha azokban nem találsz elég szépséget, akkor ...de fogsz, garantálom
Kb.az a helyzet, amit írtál. Az albumok alapján "ide nekem az egész Görögországot!!!!".Láttam már jó néhány Kefalónián készült fotósort....és valamit súgnak nekem ezek a képek.....is....
Húúú... köszi a sok-sok linket. Most már tuti lesz egy kis kicsi kocsi
Mindjárt át is böngészem őket. Ráérek, úgyis itthon fekszem betegen. Hiányzik a jó kis napsütés
Mint már Kristi és mások is jelezték, a legegyszerűbb és legnagyszerűbb módja a nyaralóhely-böngészésnek (azon kívül, hogy a Google-ba beírjuk, hogy Kefalonia, és a képek keresésére kattintunk), ha megnyitjuk a Google Earth-öt, és szana- meg szét bejárjuk virtuálisan a partokat szépen körbe-körbe, és aki nem csak lubickolni akar, az a sziget belsejét is "beutazza". Mivel ma már tele van fotókkal is, a leginkább tetsző helyeket szépen bestrigulázzuk, vagy mint Kriszti, összeírjuk a koordinátákat, a többi már csupán szándék és szervezés kérdése
Aki ma nem így tervez, az nem is kap teljes képet az aktuális beutaznivalóról
Kicsit OFF-olni fogok azt hiszem.
Hétvégén addig számoltunk, osztottunk szoroztunk, hogy hiába van autó és a párom azzal akarna menni, akkor érné meg, ha az anyaországban maradunk. Ha Skopelos-ra, vagy Kefaloniára akarunk menni, már is megéri a szervezett (buszos) út.
Nos innentől szabad a vásár kereshetem az ajánlatokat.....
Viszont így képbe jött Zakynthos is.
Kérdésem az lenne...aki volt már Zakynthoson és Kefalónián is, hogy melyik milyen és ha sorrendet kellene tenni, akkor melyik hogy jönne?
Bár Kefalónián nem jártam,de Zakhyntoson igen.Én mindenképp Kefalóniát javaslom Zakhyntos nekem nem annyira jött be.Ott pl. kevés ilyen csodás partot találsz ahova egyénileg is eljutsz.
Én Zakynthoson voltam 2007-ben. Lélegzet elállító helyek vannak a szigeten.
Autóval eljuthatsz minden szép helyre Zakyn is. Kristivel ellentétben, nekem eddig Zaky viszi a pálmát! Igaz Kefalonia már álmaimban szerepel !! Úgy tűnik megyünk, az első részlet be van fizetve.
2006-ban pedig Lefkadán jártam-bár nem kérdezted, de a 2 sziget után határoztam úgy, hogy Kefaloniát is látni kell, mert a Jón tenger szigetei összehasonlíthatatlanok más görög helyekkel!
Én és Kristi, így ketten együtt, ahogy elnézem nem könnyítettük meg a választást.
(Azért, hogy ne OFF-oljak , ha érdekel Zaky élménybeszámolóm, Thalassa névvel a Zante G-portálon fent van. 2007-es év)
http://zante.gportal.hu/