Utazás repülõvel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 112 113 114 ... 141 142 143   >
Üzenet
  -törölt nick 10391 | #211415 Üzenet | 2013-12-10 13:44:58 | Válasz a #211414. hsz-ra
Szia Hidalgo!

Nagyon szívesen! icon_smile.gif A visszaútra pedig valószínűleg a jelenlegieknél kedvezőbb áron tudtok majd foglalni február elején.

Jó tervezgetést és szervezgetést! icon_smile.gif

Anikó
  Feroboy | #211416 Üzenet | 2013-12-10 15:19:16 |
Sziasztok
Jövő évben (jun) Krétára megyünk nyaralni. Repülőjegy foglalásban nincsen még tapasztalatom, ebben kérném a segítségeteket, főleg aki már járt Krétán. Mikor érdemes foglalni, melyik légitársaságnak vannak a legkedvezőbb ajánlatai, egyáltalán melyik megy arra fele stb. Wizz air-t néztem most oda 32e, vissza 26e. Ez még nem is tűnik soknak (vagy lehet ez akár még olcsóbb is majd valamikor?) Viszont ha hozzáveszem, hogy 8700 ft/pogyász/fő + a kézipogyászért akár 4.300 ft/fő még hozzájön, akkor már nem is biztos hogy olyan olcsó. Szóval ezzel kapcsolatban szívesen vennék mindenféle véleményt, tapasztalatot.
  Rollo | #211419 Üzenet | 2013-12-10 16:24:21 | Válasz a #211416. hsz-ra Előzmény #211416
közvetlenül, átszállás nélkül csak a wizz air-rel tudsz eljutni krétára (vagyis nem: utazási irodák is indítanak chartereket).
átszállással sokféle opció is van, de ha tapasztalatlan vagy akkor ebből is csak egyet mernék ajánlani, aegean airlines-szal athénba és onnan tovább krétára (heraklionba vagy chaniaba). ezzel kapcsolatos beszélgetés folyt éppen a te hsz-ed alatt, érdemes pártíz kommentet visszaolvasnod.

ami a wizz airt illeti, 20e/fő/irány körül sztem már megvehető egy nyári nyaralójárat. vagyis nem a 'mikor' a kérdés, hanem az ár: ha ebben az ártartományban látsz jegyet akkor érdemes lehet megvásárolni: valszeg túlságosan rosszul nem jársz, és valószínűbb, hogy jól. azért tanácsolom ezt, mert ezeknél a nyaralójáratoknál az árazás összevissza megy (és folyamatosan mozog), jóval kevésbé érvényesek rá a fapadosoknál egyébként megfigyelhető 'szabályosságok'. azt pedig jól számoltad, h ehhez még hozzájön a poggyász ha ahhoz ragaszkodsz. viszont, ha adtok fel csomagot sztem teljesen felesleges még nagyméretű kézipoggyászért is fizetni (hiszen a kisméretűket vihetitek ingyenesen így is).

a wizz airnél egyébként extra nagy, akár 32 kilós is lehet a feladott poggyász. érdemes kettő helyett egy jó nagyot feladni kettőtöknek (vagy ha többen, akkor értelemszerűen két személyenként egy jó nagy bőrönd), és akkor mindjárt lefeleződik a csomagdíj.

vagy a másik megoldás, hogy mindketten vesztek nagyméretű kézipoggyászt, de feladottat nem-azért az a nagyméretű egy elég tisztességes méretű bőrönd már (érdemes betérni táskásokhoz, és megnézni, mekkora is az 56x45x25, tényleg nem kicsi).

ha legalább ketten utaztok, érdemes megvenni a discount tagságot is, még ha egy útnál nem is jelent túlságosan sokat. de azért jelent: 9 ezerbe kerül, de személyenként 3 ezer forinttal olcsóbb a jegy per irány, tehát két embernél 12 ezerrel olcsóbb vele a jegy, spórolhatsz 3 ezer forintot. ráadásul ha egy éven belül újra foglalnátok, mindig jár ez a 3 ezres kedvezmény per fő per irány.

ha a wizz air mellett döntesz és esetleg zavarosnak találod a foglalási rendszert, nem tudod melyik fogalom mit jelent, akkor akár privátban is megkereshetsz, szívesen segítek ha szükséges.
  Hidalgo | #211422 Üzenet | 2013-12-10 19:01:17 |
Sziasztok,

nem tudjátok esetleg, hogy az Olympic-nél mit jelent a csomag-limitnél a "total dimensions: 114cm" ??
Ilyet még nem láttam máshol ... icon_rolleyes.gif
A kézipoggyásznál ugye nincs kérdés, 55x40x23, de a feladandónál így van megadva és hogy 23kg-ig.

Gondoltam rá, hogy tán össze kell adni a 3 számot, de annál a kézipoggyász is nagyobb, ami max 8kg lehet.
Vagy legnagyobb méretet jelent, de akkor brutál szekrényt is feladhatsz.
Vagy térfogat lehetne, de az L és nem cm....

A mi bőröndünk elég nagy: Méret:59x78x34 118,5L
Vajon ez benne van a jegyárban, ha max 23kg?

Köszi szépen!
  Pontikos | #211425 Üzenet | 2013-12-10 22:18:06 |
Ez gyanúsan a három szám összege... icon_eek.gif De hátha elírták. icon_biggrin.gif
Súlyra is figyeljetek egyébként, az én eddigi tapasztalataim alapján kevésbé toleránsak a túlsúllyal, mint pl. az Aegen (ugyanakkor pl. a kézivel eddig még egyszer sem volt vacakolás). (Hangsúlyozom, eddig, és saját tapasztalat, lehet, jön, aki megcáfol. icon_wink.gif )

Áhhhh, közben most gondolkoztam rajta, lehetetlen, hogy az össz. méret legyen ennyi, ami valóban kisebb a kézinél...
  Rollo | #211426 Üzenet | 2013-12-10 22:38:28 | Válasz a #211425. hsz-ra Előzmény #211425
sztem az a csomag maximális hossza lehet. persze mi turistaként elsősorban bőröndben gondolkozunk, de mást is lehet szállítani végülis. főként egy domestic járaton, ezeken végképp várhatóak egyéb szállítani valók is.
  Feroboy | #211429 Üzenet | 2013-12-11 09:18:53 | Válasz a #211419. hsz-ra Előzmény #211419
Szia

Köszi a választ, sok hasznos infót írtál. A nyaralás már le van foglalva (tehát az időpont fix). Ehhez kell majd igazítani a repjegyet. Akkor ha jól értem érdemes még várni, sokkal drágább biztos nem lesz, de lehet akár 20e körül is.
Azt mondjuk nem értem most csak 1 időpont van fennt hetente (szombat).
Lesz majd még több is? Vagy lehet pl olyan hogy hétvégente 2 járat? Mert ha az adott időpontban nem lesz több járat akkor nem biztos hogy érdemes várni, csak hogy olcsóbb legyen pár ezerrel.
  Rollo | #211430 Üzenet | 2013-12-11 09:50:15 | Válasz a #211429. hsz-ra Előzmény #211429
sajnos nem lesz több, heti egy járat lesz. és jól okoskodsz, ezt kell eldönteni, mindenkinek a saját kockázattűrő képessége szerint, hogy meddig vár és úgymond mennyiért vár.

egyébként ha megengedsz egy kritikát: abban az esetben, ha olyan szállást foglaltál amit nem tudsz díjmentesen visszamondani, vagy fizettél netán érte előleget, akkor te most picit a gombhoz varrod a kabátot.

arra gondolok, h mivel szállásból a szó legszorosabb értelmében sok ezer (ha nem sok tíz ezer) van krétán, az ármozgásban pedig jóval kisebb kilengések vannak, mint a repjegyeknél, ezt a foglalást fordítva lett volna szerencsésebb megejteni: előbb a repjegyet, akkor, amikor (számodra legalábbis) olcsó de legalábbis megfelelő árú.
ha az megvan, ismerve már az időpontot neki lehet állni szállást keresni-az egészen biztosan lesz, olyan árszínvonalon amilyenen szeretnél.

így most bekötötted magad, hiába lesz mondjuk egy héttel korábban/később jó vagy jobb áron a jegy, nem tudsz mit tenni, akkor is a magasabb árút kell megvásárolnod.

de mint írtam ez csak akkor érvényes, ha nem díjmentesen visszamondható a szállásod. bár jövő nyárra ennyivel előre olyat foglalni sztem merészség (mondom ezt úgy, hogy most én is így tettem jövő nyárra egyébként icon_biggrin.gif).
  -törölt nick 11881 | #211431 Üzenet | 2013-12-11 10:20:33 | Re:
rollo írta:
ezt a foglalást fordítva lett volna szerencsésebb megejteni: előbb a repjegyet..

Így van, minden más ráér. icon_lol.gif
  Pontikos | #211433 Üzenet | 2013-12-11 11:12:36 | Re:
rollo írta:
sztem az a csomag maximális hossza lehet. persze mi turistaként elsősorban bőröndben gondolkozunk, de mást is lehet szállítani végülis. főként egy domestic járaton, ezeken végképp várhatóak egyéb szállítani valók is.

Elsőre én is így gondoltam, de aztán gugliztam egyet, és beza adott reptársaságoknál a total dimension a három szám összege. icon_eek.gif
(Ugyanakkor pl. adott desztinációra nem is foglalható premium economy jegy, így felmerül bennem, hogy a) nem foglalkoznak a hosszal b) ha nagyobb, akkor extra pogyó díjat kell fizetni? ) Mondjuk én inkább megkérdezem elmélkedés helyett, mert úgy könnyebb tervezi. icon_lol.gif

(OFF hogyhogy előbb foglaltál szállást? bocs, ha vonatkozó topicban volt már róla szó, akkor irányíts lécci oda, mert elvesztettem valamikor a fonalat, hogy hová tervezitek a következő utat icon_smile.gif ON)
  Hidalgo | #211434 Üzenet | 2013-12-11 11:26:13 | Válasz a #211433. hsz-ra Előzmény #211433
Sziasztok,

megkérdezem az Olympic-et, az a biztos.

Athénon át Milosra tervezünk repülni és azon a járaton is csak economy jegy van. A szállás pedig jún.04-ig díjmentesen visszamondható/módosítható, így rizikó csak a repjegyárak és súlyhatárok miatt lehet. icon_biggrin.gif

Köszi mindenért!
  Rollo | #211436 Üzenet | 2013-12-11 11:54:20 | Válasz a #211433. hsz-ra Előzmény #211433
igen, megnéztem én is, csak itt azt a számot annyira kicsinek gondolom-legacy társaságról lévén szó-, h ezt a feltételezést nem akarom elhinni. icon_biggrin.gif

meg a logikát se látom benne, mert a kézipoggyász dimenziója összeadva 118. az meg mégse lehet, h a feladott kisebb méretű lehet, mint a kézi.

(Meg mondjuk nehezen tudom elképzelni az ellenőrzését is: jönnek zollstock-kal és matekoznak vagy mi a vihar? icon_biggrin.gif)

na de majd hamarosan kiderül hidalgo kérésére. icon_smile.gif

(samos topik icon_smile.gif )
  Pontikos | #211438 Üzenet | 2013-12-11 12:04:20 | Re:
Hidalgo írta:
megkérdezem az Olympic-et, az a biztos. Athénon át Milosra tervezünk repülni és azon a járaton is csak economy jegy van.

Én is elküldtem nekik a kérdésem. icon_smile.gif
  Rollo | #211469 Üzenet | 2013-12-13 23:35:42 |
hidalgo, akció van aegean-nál, most a nemzetközi járatokra van elviekben 30 % off. vannak 53-58 eurós jegyek is, bár nem egyszerűen kombinálhatóak össze.
  Hidalgo | #211471 Üzenet | 2013-12-14 06:44:25 | Válasz a #211469. hsz-ra Előzmény #211469
Köszi Rolló,

én is láttam, most olcsóbb lenne az odafelé jegy mint mikor foglaltam, de ezen már kár rágódni. Most minden nap nézem a visszautat (2-Jul a terv), kivárom míg olcsó lesz.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 112 113 114 ... 141 142 143   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu