Suzuki Splash
40 l a tank
Biztonsági okokból azt az elvet követtem, hogy ne nagyon legyen a tanban kevesebb mint 50% üzemagyag. Azaz féltankhoz közeledve tankoltam.
Mert, ha bármi probléma van a tankolási lehetőséggel, fizetési lehetőséggel, akkor is még messzire lehet jutni fél tankkal.
Tegnap értünk haza, migránst 0 db-ot láttunk. Magyart nagyon keveset láttunk az autópályán és a nyaralóhelyen (Sarti) egyaránt. Sajnos szembesültünk a magyar média agymosásának a hatékonyságával.
Olvasom megint a pénzváltós "kínlódásokat" (már elnézést), de minek ezzel vesződni? HIVATALOSAN lehet fizetni euroval a kapukat, ki van írva mindenhol euroban is az összeg, adnak is vissza euroban nincs semmilyen átvágás. A tankolást kártyával fizettük Macedóniában (Makpetrol kút), oda-vissza tankoltunk nem akartak ott sem átvágni, és kutanként van vagy 3 féle termináljuk szóval kizártnak tartom, hogy egyik se működjön.
Tegnap értünk haza, migránst 0 db-ot láttunk. Magyart nagyon keveset láttunk az autópályán és a nyaralóhelyen (Sarti) egyaránt. Sajnos szembesültünk a magyar média agymosásának a hatékonyságával..
Ez jó hír!
Gabrilosz írta:
Olvasom megint a pénzváltós "kínlódásokat" (már elnézést), de minek ezzel vesződni? HIVATALOSAN lehet fizetni euroval a kapukat, ki van írva mindenhol euroban is az összeg, adnak is vissza euroban nincs semmilyen átvágás. A tankolást kártyával fizettük Macedóniában (Makpetrol kút), oda-vissza tankoltunk nem akartak ott sem átvágni, és kutanként van vagy 3 féle termináljuk szóval kizártnak tartom, hogy egyik se működjön.
Örülök neki hogy titeket nem akartak átvágni kúton, de engem már háromszor is megpróbáltak kétszer macedóniában és egyszer szerbiában, és mind a háromszor a kártyás fizetéssel kapcsolatos trükközés volt, az utolsó még olyan rafinált is volt hogy kártyás fizetés közben jópofizott is, hogy elterelje a figyelmem ( járt budapesten és ivott egy sört és milyen drága volt) gondolom azt akarta visszahozni rajtam , de nem sikerült neki
Készítettem egy uti naplót km óra állásokkal tankolásokról, kapukról, fizetésekről, határátkelésekről stb. egy Excel táblázatban.
Az FTP belépéshez a név és jelszó is: vendeg
A kártyás fizetésről mindig kapsz 2 db blokkot, egyik a pénztárgépből másik a POS terminálból. Ha azt megnézed egyből látod ha valami nem stimmel (+ nekem azonnal jön sms is ft-ban mennyit fizettem).
Szóval ha nem figyelsz bárhol, bármivel átvághatnak, sajnos ez egy ilyen világ.
Részemről befejeztem a témát, VÁLTSATOK!
Ha már kártyás fizetés, elmondom én hogyan csinálom: Tankolás végéig ott állok a kutas mellett, megjegyzem mennyit kell fizetnem. Innen már tudja, h figyelek, szerintem meg sem próbál átverni. Aztán amikor oda adom a kártyámat minden egyes számot végig nézek amit beüt....így, még sosem vertek át.
Segítséget szeretnék kérni. Augusztus 2-9-ig Paraliára utazunk autóval. Úgy gondolta a család hogy előtte 4 napra (3 éj) elmennénk Neo Marmaras, Sarti környékére. Már többször voltunk Görögországban mindig utazási irodával. A Paraliai szállást is utazási irodán keresztül foglaltuk.A 3 éjszakát is szerettük volna irodán keresztül de sajnos azt tapasztaltam, hogy több utazási iroda nem ad ki 3 éjszakára szállás( megjegyzem a honlapjukon több üres hely van arra az időre). Arra gondoltunk nekivágunk, és majd ott helyben keresünk szállást. Ezzel kapcsolatba kérek segítséget, információt . Utazott -e már valaki hogy ott vett ki apartmant, vagy tud valaki ajánlani olyan szállást ahol 3 éjszakára is lehet foglalni. Remélem valaki tud segíteni.
"Utazott -e már valaki hogy ott vett ki apartmant, "
Ha úgy érted, hogy kimondottan Sartin, akkor ott nem, mert ott nem jártam, (illetve de, de az majdnem 30éve volt) de Görögország szerte helyben szoktam szállást keresni/foglalni. Bárhol lehet 3napra is, de akár 1 éjszakára is. Nincs zsákbamacska és alkudni is lehet.
Ha valaki tud kérem válaszoljon. Augusztus 5-én megyünk kocsival Nea Plagiába 10 napra. Viszont most vettük észre hogy a kocsi műszakija szeptemberben lejár.
Nem lesz ezzel gondunk a határokon? Vagy muszáj indulás előtt levizsgáztatni?
Ha valaki tud kérem válaszoljon. Augusztus 5-én megyünk kocsival Nea Plagiába 10 napra. Viszont most vettük észre hogy a kocsi műszakija szeptemberben lejár.
Nem lesz ezzel gondunk a határokon? Vagy muszáj indulás előtt levizsgáztatni?