Ja mióta olvasom a fórumot (kb:7-8éve) ez visszatérő téma (a hírekben is állandóan téma hogy kilométeres sorok állnak Röszkén). És mégis mindig születik jó pár hsz. hogy "ennyit-és annyit vártunk Röszkén"
De mondok még valamit nehogy másik határon keljetek át, mert akkor ott is tömeg lesz
Szeretnék kényelmesen átkelni a határon max 10 perc várakozással
Nyíregyháza környékéről indulás aug 5. 15:30- m3 autópálya Budapest felé, majd m0, m5. Röszke 19:45 kb 10 perces várakozás, péntekhez képest nem rossz, az utánunk érkezők állítólag már többet vártak.Ezt követően indulás tovább, Belgrádnál a körgyűrűt választottuk, 22:00 után hagytuk el, majd ezt követően szerb - macedón határ kb 45 perc várakozás, reggel 7:00 átléptük a görög határt,majd érkezés Sartira kb fél 10 kor, pontosan már nem emlékszem.
Indulás haza. Magyar idő szerint 06:30 indulás Sartiról, Macedón határ 10 perc, Macedón Szerb 1 óra, mivel sikeresen összekoccantak ketten előttünk ezért ott belassítottak rendesen, Kb. 20:30 ra értünk Röszkére, 1 órás várakozás.
Fizetőkapuknál kifelé keveset vártunk, hazafelé Belgrád 45 perc, többi 5-10.
lefelé 17,5 hazafelé 18,5 óra volt az út, ami nem számít rossznak tekintettel arra, hogy volt már 23 órás is utunk is :! (1400km a táv)
Migránsokat csak hazafelé láttunk, Horgos előtt szaladtak át a pályán kb 2-3 kisebb csoport, nem messze a határátkelőtől.
A rendőrök mértek éjszaka is, lefelé menet kb 2-3 helyen Szerbiában és 1 helyen Macedóniában. Hazafelé a görögök szaloniki előtt, a szerbek 2 helyen, macedónok egy helyen, egyik sem autópálya.
hazaértünk mi is, Belgrádon átvezető úton valami baleset volt (amúgy odafele is), de azon kívül haladós volt. Lefkadáról 16 óra kereken mindennel, rövid pihenőkkel. Ebből fél órát álltunk Ásotthalmon, többi határ néhány perc.
Tegnap reggel 9:10 perckor Nei poriban voltunk.
Az utunk rendben volt, leszámítva 2 apró bakit. A lapovoi Omv kuton a velünk utazó másik autót 10€-al akarták átverni, de erősen akartuk és visszadták a pénzt. A másik az Rt-nél volt, előyzör jött a süket szöveggel, hogy csak Eur meg denár, én meg közöltem, hogy csak kártya... mondjuk jól tele töltötte, még a kocsi oldalára meg a földre is jutott
Aki tudna válaszolni annak megköszönném!aug 03 án az oda felé Úton a Macedon rendőrök a Gervgejiai határ előtt 50 km ere letereltek minket a pályáról ás igencsak hegynek völgynek keresztül közelítettük meg a határt(ami +közel 4 órát)vett igénybe,ennek okát a neten sehol nem találom!
Mi Augusztus 3.-án jöttünk haza Thassosról és a Görög határ után a Macedón hegyi szakaszon egy baleset miatt 4 órát várakoztunk.
Két autó és egy busz ütközött és salynos két halott volt a helyszínen.
Rengeteg autó torlódott fel minden irányból és gondolom a terelés ezért lehetett.Mi így 20 óra alatt értünk kocsival haza.A Magyar hatától féltünk de semmi gond nem volt.Udvarias vámos kérdése után/cigaretta,alkohol?/a nemleges választ halva jó utat kívánt.
Talán ez lehet a válasz a kérdésre!Kellemes napot.
Tegnap mi is kiértünk. Rövid infó az útról: nem volt eseménytelen, még a magyar részen M6-oson nagy jégeső attól féltem jégkáros lesz a kocsi sokan leálltunk a leállósávba míg nem csillapodott, Tompa határátkelés kb: 5perc visszafelé oldalon viszont volt vagy 100méteres kocsisor. (száguldozóknak:) Belgrád után este kilenc lehetett egy svájci rendszámú (gondolom török volt) autót egy fekete Audi (rendőrségi elfogó) fogta el közvetlen előttünk ment vagy 160-al
Sajna ezután félórával arra lettem figyelmes hogy vészvillogóznak páran a leállósávban lassítottam de már késő volt egy szétrobbant kamion külsőgumi volt a pályán annyi időm volt csak hogy félre kapjam a kormányt de így is elkapta a bal elejét a kocsinak szerencsére a csattanás hangja az nagyobb volt mint az okozott kár a leállósávban (mint kiderült ezért vészvillogóztak páran a leállósávban) elemlámpával nézegettem az autót hogy milyen kár lett de szerencsére az ütéstől csak a ködlámpa izzója ment ki amit fedélzeti számítógép kijelzett, pár karcolás azért keletkezett a balelején persze a hiénák (autómentő) azok egyből jöttek oda hogy nem kell-e elszállítani az autót rendőrség ottani kpm még nem volt a helyszínen hogy honnan szedik ilyen gyorsan ezek az infót(?)
A többi határon is hasonlóan keltünk át mint tompán.
pénzváltás: Megerősítem hogy a mac határ után közvetlen bal oldalt az épületben lehet váltani pénzt (éjjel fél egykor értünk oda) csak az épület másik oldalán (valami speditör cég lehet) 1/60-ba váltja a fickó nem hivatalos árfolyam erre fel is hívta a figyelmet hogy a centrumban 1/61-be váltják hivatalosan az eurót, de nekünk így is megfelelt (még mindig jobb mint a bankkártya konverzió nem is volt gondunk a tankolással megsem próbáltak lehúzni még a casinónál sem. Migránst egyet sem láttunk útfelújitás rendületlenül tart a szerbeknél a mac határ felé ill. macedóniában is.
Az egy hónapja neten foglalt és fizetett kompjegyet sikeresen átvettük Glyfa-n nagyon segítőkész volt a hölgy a komptársaság kioszkjában pedig a nevet rosszul adtam meg de megoldódott a dolog a februárban lefoglalt bookingos szállással sem volt semmi probléma.
Bár senki nem kérdezte de bízom benne lesz akinek hasznos információkat osztok meg:
Paraliáról indultunk Győrbe ehét kedden. Ez 1165 km. A menetidő 13óra 20perc.
Figyelembe véve a pihenőket, a három határt és az összesen hét fizetőkaput nem vagyok elégedetlen.
Sosem autóztam még ennyit egyszerre pláne nem vezettem de abszulute vállalható volt. Sokkal rosszabbra számítottam.
Migránsokat összesen a két hét alatt annyit láttam mint itt Győrben a belvárosban nap mint nap.
Mindenhol Euroval fizettünk: benzinkúton és kapuknál is. Biztos nem bajlódnék máskor sem a váltásokkal. Felesleges. Macedóniában tankoltan gázolajat 270 Ft ra jött ki litere ( Euroban fizettem ).
Mindenki menjen Görögországba mert csodálatos!
Euróban annyit számolnak,(a kutas tetszés szerinti árfolyamon számol) ezért csak a legvégső esetben fizetnék azzal amúgy 230 körül van a gázolaj (atyaég utoljára vagy 10éve vettem ennyiért a gázolajat