Mediterraneo | #187411 | 2012-06-14 10:05:52 | Válasz a #187401. hsz-ra
Nem ígérem, hogy még ma lesznek feliratok, bár kizárni sem tudom. Sztem inkább a hétvégén lesz rá időm. Annak, aki nem járt Miloson, a feliratok biztos sokat segítenek. Én legalábbis szeretem, ha feliratozva vannak mások képei, mert akkor jobban tudom követni, hogy hol járok (néha térképen is nézegetem vagy a beszámolóval párhuzamosan).
Erről jut eszembe, majdnem kész a beszámoló is, hétvégén felteszem azt is.
Ismeritek a miloszi viperát (mérges)? Idén futottam vele össze az állatkertben. Mikor Miloson jártam nem tudtam róla. Szerencsére nem futottam vele össze, pedig mi olyan helyeken is vándoroltunk, ahol nem is volt út. Nem rajongok a kígyókért.
Üdv Milosról! Fantasztikus a sziget, egyelőre nincs nagy szél, a Poseidon szerint majd vasárnap belekóstolhatunk a meltemibe... Tegnap este érkeztünk, ma volt az első napunk, megnéztük Hivadolimnit, Tsigradót és strandoltunk Firiplákán. Gyönyörű mind a három, s még van bőven miből válogatni! Holnap bekukkantunk az északi partokra is, még nem döntöttük el, melyik legyen, majd kialakul. Mondjuk egy kis Plathiena, Firopotamos, Mandrakia és egy kis Sarakiniko? Holnap kiderül!
Remélem, a milosi vipera nem akart majd találkozni velünk, nem vágyunk rá egy kicsit sem, inkább maradnánk a szépséges partoknál, ha lehet...
Északon nekem még tetszene a Papafragas és Voudya öböl,
délnyugaton pedig Paleochori és Paleorema - ezek a kedvenceim képek alapján.
Serifosra mikor mentek át?
Mediterraneo | #207645 | 2013-07-25 12:18:39 | Válasz a #207586. hsz-ra
Szia Bea!
Hát strand tényleg van bőven... Élvezzétek ki rendesen!
Viperával mi nem találkoztunk, meg más kígyóval sem, csupán gyíkokkal, pl. Hivadolimnin a tamariskák alatt tanyáztunk, amikor jöttek látogatóba. Nagyon szerették a szőlőt, félbevágtuk nekik a szemeket és azt nyalogatták.
Kötelező program a szirmatás helyek meglátogatása!
És ha jó halas étteremre vágytok, akkor ha Polloniában jártok üljetek be az Armenakiba!
Most aztán irigykedek rendesen! De szeretnék ott lenni!
Hát minden jót nektek és majd jelentkezz még hírekkel!
Ma nagyon szép szélcsendes idő volt, így az északi partokat vettük célba: Firopotamos, Nerodafni, Plathiena, Mandrakia, Sarakiniko, Agios Konstantinos és Algomantra. Egyik szebb, mint a másik, nem is tudnám megmondani, melyik tetszett a legjobban! De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy láthattuk, mert a valóságban mind szebb, mint a képeken, Sarakiniko pl. eddig csak egy érdekesség volt számomra, míg élőben teljesen levett a lábamról. Nem számít, mennyi ember van, ez a hely teljesen egyedülálló élmény, s most már értem, miért áradoznak róla oly sokan! Plathienán gyönyörű a víz, Firopotamoson festői a "díszlet", Nerodafni felé haladva elkapja az embert a világvége érzés, Mandrakián mintha csak visszaugornánk száz évet az időben, az aprócska és elbűvölő Agios Konstantinos mellett rejtőző Algomantra pedig egy kis megbújó kincs!
Holnapra is ilyen szép időt mondanak, így folytatjuk az északi part felfedezését: a még kimaradt Mitakas, Pahena, Papafragas, Pollonia, valamint a keleti part különleges helyei közül is jó lenne megnézni néhányat: Voudia, Kastanas, Agkali, Tria Pigadia és a bezárt kénbánya, ami Paliorema ill. Theorichia néven is ismert. Nem fogunk rohanni, mert két hetet töltünk a szigeten, de hajt azért a kíváncsiság, hogy körbejárva a szigetet majd még visszatérhessünk a kedvenc helyeinkre.
Szombatra és vasárnapra 5-6-os szelet mondanak, így akkor irány a déli part, Paleohori sem fog megmenekülni előlünk!
Serifosra augusztus 6-án megyünk át s 3 napot töltünk majd ott, hogy ne kelljen rögtön hazamenni Milos után. Aztán még lesz egy éjszaka Meteora is és levezetésként két éjszaka Paralia Panteleimonos, hogy legyen még egy búcsú tengerparti napunk és ne a hétvégi tumultust kelljen élvezni a határokon. A nyaralás meghosszabbításához szerencsére mindig lehet találni megfelelő indokot, ha az ember igazán akarja!
Mediterraneo | #207712 | 2013-07-26 10:49:06 | Válasz a #207687. hsz-ra
Szuper! További jó nyaralást, élvezzétek ki azt a rengeteg strandot!
Hú de rég jártam ebben a topikban. Anno Babart irigyelhettem, most látom, Medi is csatlakozott tavaly, és Bea is kijutott
Nagyon irigyellek benneteket, nekem is nagy vágyam Milos, de hogy hogy jutok oda, az kérdés. Mediterraneo! Írtad már valahol, hogyan sikerült kiutaznod? Beához ugyanez lesz a kérdésem, Nekik szuper nyaralást!! Nem lesz nehéz dolguk
Egyszer szeretnék én is megkóstolni egy kinti grill polipot - akár magyar szakács által elkészítve is