Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 114 115 116 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Kovimi77 | #52721 Üzenet | 2008-02-13 20:46:42 |
Sziasztok! Mi is voltunk 5-en konvojban, nekünk nem jött be! Valóban sok autóval nem lehet tartani a tempót, mindenkinek más az igénye a megállásokkal, pihenõkkel kapcsolatban! Nehéz összehozni, hogy mindenkinek jó legyen!
  HJudit | #52765 Üzenet | 2008-02-14 14:19:02 |
Persze, mi sem úgy utaztunk 8 autóval, hogy követtük egymást. Kinek mikor kellett megállni, kettesével, hármasával tartottunk össze, de mindannyian kb. 50 km-es távon belül voltunk egymáshoz képest. Ismerjük a különbséget az olasz és a szerb vagy macedón utak között, szerencsére voltunk már kétszer Görögországban, utoljára három autó ment együtt, elég jól haladtunk.
Elsõ utunk alkalmával 2002-ben két kocsival mentünk és bizony jó is volt, hogy összetartottunk, mert valahol Macedóniában egy gyanús külsejû bõrfejû nagybarab egy hatalmas autóval addig szórakozott az autópályán, amíg majdnem megállásra kényszerített bennünket. Szerencsére a barátaink mentek elõl, és a tükörbõl észrevették, h. valaki közénk ékelõdött, lassít, gyorsít, kacsázik a sávokon, nem engedte, hogy megelõzzük, aztán beállt az elsõ autó elé, de szerencsére megunta és továbbhajtott. Eléggé olyan benyomásunk volt, hogy el akar szakítani bennünket egymástól aztán ki tudja, mi lett volna. Szóval jó volt, hogy együtt mentünk.
  T.Márta | #52777 Üzenet | 2008-02-14 18:36:44 | Válasz a #52765. hsz-ra Előzmény #52765
Szia HJudit!
Tavaly nem volt semmi problémánk az út folyamán. Éppen az ilyen esetek elkerülése végett gondoltuk, hogy valaki csatlakozhatna hozzánk aki akkor megy , ha nem is egy helyre de egy darabig bizton tudnánk együtt menni!
  Szacsi | #52794 Üzenet | 2008-02-15 07:57:55 | Válasz a #52777. hsz-ra Előzmény #52777
Szerintem is mindenképp hasznos lehet, ha legalább a görög határig nem egyedül megy az ember.
  Kakadu | #52878 Üzenet | 2008-02-17 11:41:54 | Válasz a #52794. hsz-ra Előzmény #52794
Miért?
A több kocsi - véleményem szerint - csak lassítja a haladást (pl. eltérõ intenzitásu az utasok vese mûködése), a mai modern gk-k esetében egy esetlegesen felmerülõ meghibásodás az út szélén már nem orvosolható, a szerb vagy macedón rendõr "kórusban" sem meggyõzhetõ, egyébb probléma esetén pedig ott a mobil.
Eltévedi készakarva sem lehet.
Tényleg érdekel; szerinted miért jobb konvojban?
  Busaianiko | #52881 Üzenet | 2008-02-17 13:42:29 | Válasz a #52878. hsz-ra Előzmény #52878
Amikor elõször indultunk autóval Görögországba, mi is nagyon féltünk, jobban szerettünk volna menni valakikkel, akik már voltak.
Aztán végül senkit nem találtunk épp arra az idõpontra, úgyhogy nekivágtunk egyedül, és szerencsére semmi gondunk nem volt.
Tényleg eltévedni sem lehet, akkor álltunk meg, amikor akartunki, és ott, ahol akartunk. Persze jó érzés volt, mikor magyarok mentek el mellettünk és integettünk egymásnak, ráadásul az egyik benzinkútnál oda is jött egy pár, hogy hová megyünk, honnan jöttünk stb. beszélgettünk pár szót, megkérdeztük, segíthetünk egymásnak valamiben? Aztán mentünk a magunk útján tovább!
Következõ évben már bátrabban vágtunk neki, és akkor is szerencsénk volt.

Szerintem ha itt a fórumon és más oldalakról összeszedi az ember a rengeteg információt, ami kell kinyomtatja, bátran neki lehet vágni egyedül is.

A rendõrök, ha akarnak úgyis megállítanak, akárhány autó is van a sorban!

De persze mint minden más, ez is egyéni dolog, mindenki másképp szeret utazni, ki hogy érzi magát jól a hosszú úton. icon_lol.gif icon_lol.gif
  Szacsi | #52882 Üzenet | 2008-02-17 15:09:34 | Válasz a #52878. hsz-ra Előzmény #52878
Szerintem nem is a rendõrökkel kórusban való beszélgetés a lényeg. Nem is az eltévedéstõl tart az ember, mert mióta nem kell Románián és Bulgárián keresztül autózni valóban nehéz eltévedni. Viszont az út Szerbia déli részén és Macedónián keresztül vezet, és ott bizony elég balkániak a körülmények, és az emberek is. Nem szeretnék senkit megbántani, mert biztosan ott is vannak rendes, becsületes emberek. De mondjuk az éjszaka kellõs közepén egy eldõlt motort látsz az úton, és ott fekszik mellette egy ember, valószínûleg mindenki megáll, hogy segítsen. Pedig ez egy tipikus trükk. Valószínûleg kisebb eséllyel rabolnak ki közben. Vagy pl. az autóval történik valami. Igaz kicsi az esély, hogy ott mindjárt az úton meg lehet reparálni, de amíg vársz a segítségre, akkor is bármi történhet. Mihez kezd egy férfi egy nõ. és három gyerek. Elképzelni sem tudom mi lenne akkor. Ha többen vagytok legalább az elsõ lakott településig segít eljutni, esetleg motel, szervíz, vagy bármi segítség ott hamarabb van. Nyilván nem a nyolc autóval történõ utazást szeretném kipróbálni, de két három autó ezek útszakaszok miatt hasznos lehet.
  Maci | #52886 Üzenet | 2008-02-17 17:31:30 |
Sziasztok!
Nos az elsõ utunk alkalmával konvonjban mentünk.Nekem speciel egy rémálom volt.Állandóan a másikat figyelni, hogy tud-e jönni, nem maradt-e le!Volt olyan eset, hogy kénytelenek voltunk bevárni a másikat, pedig mi is akkor jártunk arra elõször.Nem beszélve arról, hogy a két autó paraméterei nem voltak köszönõviszonyban egymással.Ha belegondolok, hogy 3 vagy több autó megy egyszerre, hát nem tudom.Mióta egyedül járunk sokkal gyorsabban tudunk haladni, és nekem sokkal kevésbé fárasztó.Persze ez csak az én realitásom.
  T.Márta | #52898 Üzenet | 2008-02-17 19:03:50 | Válasz a #52886. hsz-ra Előzmény #52886
Sziasztok!
Szerintem is jó dolog 2-3 kocsival menni. Ez belátható és követhetõ. ma már mobil telefon mindenkinél van ha leszakad valaki. Mi mindíg megbeszéltük, hogy csak ha szükséges akkor állunk meg. Tavaly a férjem vezetett végig ez nem fárasztó neki, viszont én navigálom és figyelem a többieket, mikor hol merre kell letérni. Van egy kis füzetem amibe mindíg írom a km. stb. Ha fárad meg állunk de szóval tartom és ha kell cserélünk. Mindegyik variációnak meg van az elõnye és a hátránya is.
  Tomi01 | #52904 Üzenet | 2008-02-17 21:43:24 | Válasz a #52898. hsz-ra Előzmény #52898
Én sem vagyok híve a több autós utazásnak, de azért azt beismerem, hogy ad egyfajta biztonságot. Cserébe macerás egy kicsit. Amúgy CB rádióval is lehet tartani a kapcsolatot. Ez ingyen van és legalább nem unatkozik az ember.
  Lukréccia | #52922 Üzenet | 2008-02-18 12:13:43 |
Sziasztok !

Készül-e valaki közülletek THASSOS szigetére? Mi július közepén megyünk jó lenne valakivel együtt tenni meg ezt a hosszú utat.

Üdv. Lukréccia
  Kakadu | #52950 Üzenet | 2008-02-18 18:32:02 | Válasz a #52904. hsz-ra Előzmény #52904
Sok országban tiltva vannak a CB-k, de a Szerbiai vagy a Macedón elõírásokat konkrétan nem tudom.
  HJudit | #53008 Üzenet | 2008-02-19 12:55:18 |
Lukréccia!
Mi Thassosra megyünk júli 12-én.
  Tomi01 | #53013 Üzenet | 2008-02-19 16:02:59 | Válasz a #53008. hsz-ra Előzmény #53008
Thassosig nagyon jó út van végig, de az autópályát tavaly augusztusban még építették, így néha le kellett róla térni, de ezek csak rövid szakaszok. Viszont itt elõzni szinte reménytelen, bele kell törõdni, hogy kamiontempóval mész. De az is lehet, hogy már elkészült a pálya. Miután Kavala mellett elmész, 10-20 km-re ki van írva, hogy "Thassos, Ferry", még egy hajó is van rajzolva táblára. Ez az út biztosan Keramotiba vezet. Innen a legolcsóbb a komp a szigetre.Ezt csak azért írtam, mert az IGO menni akart tovább, de azt inkább nem próbáltam ki. Fõszezonban félóránként indul a komp a neten írtakkal ellentétben. Van két komptársaság és ezek hajói felváltva indulnak. Ha sokan várnak a kompra, a személyzet idegbajos módjára tereli fel az autókat, méghozzá tolatva. Picit érdekes megoldás.
  Tomi01 | #53015 Üzenet | 2008-02-19 16:21:47 | Válasz a #401. hsz-ra Előzmény #401
Az elõzõ 3 évben Macedónia felé mentünk és nem kellett semmiféle vízum. Ha jól emlékszem 2005-ben még csak nyáron lehetett vízum nélkül menni, de tavaly már teljesen megszüntették a vízumkényszert.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 114 115 116 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu