"
One Day Cruise Heraklion to Santorini taken in June 2007
We returned to Delhi early on 28 June 2007 morning from Crete (via Athens) and I am posting this message immediately hoping it will be of interest to all my friends on this site who have been so generous with their information on Santorini and Crete:
On 19 June we took a One-Day Cruise between Heraklion and Santorini introduced recently by ARMILLIS TOURS - 9, 25th August str., Heraklion, Crete Telephone 281033403, FAX 2810242226. Email: krisom@otenet.gr. The cruise was by Flying Cat 4 (Hellenic Seaways) both ways. It included an excursion on arrival at Santorini by AC coach, to Pyrgos, Oia and Fira with free time at each place as well. We were picked up (8 am) and dropped back the same evening (about 9 pm) by coach from very close to our place of stay in Koutouloufari, Crete. (No food). TOTAL price 92 Euros per head all-inclusive.
The cruise was incredibly smooth both ways and took just about 2 hours each way. The return journey got late by an hour because of the boat's schedules but otherwise everything was organised very well.
I'm afraid temperatures rose across Greece this week - particularly in Athens - and it would be wise to check temperature forercasts in advance.
Regards
Sumantra
"
http://www.lonelyplanet.com/th.....limit=1000
A Radio Kriti hírei alapján megérkezett az 2008-as szezon elsõ charter járata Heraklion repterére Németországból 2008. március 14-én!
Persze ez nem jelenti azt, hogy az összes hotel-apartman-szuveníros üzlet nyitva van már. Sõt! A legtöbb hotel stb. árpirlis 20 és május 1-2 között nyit.
A múlt hétvégén a heraklioni kikötõben a hajók megjelentek (ezek a Földközi-tengeri cruise ship-ek) és a turisták (fõként középkorú és idõsebb turisták) csak úgy sorjáztak kifelé belõle.
Az idõjárás itt most nagyon kellemes a március 14-15-i hétvégén 20-22 fok volt és csodásan napos, egy kikötõi séta alkalmával még az orrom is leégett egy kicsit. Aztán egész múlt héten a szikrázóan napos idõ volt a jellemzõ. Szerdától kicsit megurgott a hõmérséklet akkor 24 fok volt, Cs: 27, P:28, Sz: kicsit vissza csak 20, aztán V: 31 , H: 26, és keddtõl visszaállt a 19-22 fok, most mondanak 2-3 nap kicsit záporosabb napot, de a hõmérséklet úgy 18- 21 fok között marad.
A tenger még kissé hûvös, úgy 16-17 fok körül van, de a görögöket ez nem zavarja a meleg napokon a görög lakosok által kedvelt partszakaszok tele voltak napozókkal és fürdõzõkkel.
Antero | #55439 | 2008-03-27 08:44:35 | Válasz a #55433. hsz-ra
Szia Karpuzi !
Jól emlékszem ? ;
" Ha jól emlékszem Karpuzi leírta már itt hogyan keveredett oda .."
Én is valahogy lemaradtam Karpuzi történetérõl. Én csak onnantól ismerem, hogy már kiment Krétára.
Karpuzi meg szabd kérdezni tt nyilvánosan, hogy ven-e azóta munkád? Angolul beszélsz, vagy tanulod a görögöt? Esetleg írj priviben, ha gondolod. Köszi.
Ha Elafonissira gondolsz, akkor igen, már leírtam.
Ha Hersonissosban lesz a szállásotok, akkor Chaniaig autóval, megállás nélkül jó 2 óra az út. Chania-Elafonissi még plusz 70-90 perc a rövidebb úton, a hosszabbon úgy 2 óra.
A rövidebb: Kastelli-Kissamos elõtt lesz kitáblázva Elafonnissi, ha itt kanyarodsz le akkor a kevésbé kanyargós úton mész Elafonissiig, ezen az úton jobban tusz haladni. Az út egyébként a hegyek között megy.
A hosszabb: Kastelli-Kissamos után lesz kitáblázva Elafonissi, ha innen mész az út igencsak kanyargós, van ahol szinte csak egysávnyi széles, lassú, viszont iszonyú szép kilátás van a tengerre, az útról majdnem végig lehet látni a tengert.
Elafonissi természetvédelmi terület, nincs, se hotel, apartman, szupermarket. Egy-két éttermet láttam csak azok az aszfaltos út végén voltak, onnan még földút (500-1000 m) vezet a parkolóba, ami a tûzõ napon van, árnyékot nem nagyon talász a kocsinak.
A parton naprenyõk és ágyak vannak. A víz nagyon szép, sekély, és ha szerencséd van, illetve eléggé figyelsz a víz mellett sétlálva talász sávokat ahol tényleg rózsaszín a homok, ami tulajdonképpen nem is homok, hanem homokszemcsenagyságúra tört, kagyló és koralldarabok. A víznek tényleg olyan fehér-kék nem is tudom milyen karibi-maldív hangulatú.
Munkám már van, egy itteni utazási irodánál fogok dolgozni, ami az egyik magyar iroda itteni partnerirodája és magyarokat fogok terelgetni Krétán és Szantorinin. Vagyis idegenveztetõ leszek és a kirándulásokra megyek a magyarokkal. A munkát április közepén-végén kezdem amikor az elsõ turnus indul majd. A munka egyébként nem idegen tõlem, Mo.-n az iskolában idegenvezetõnek tanultam és utazási irodai ügyintézõnek talultam. Egyenlõre angolul beszélek. A görögöt tanulom, már egyre jobban megy. Megérteni sokkal egyszerûbb a beszédet, mint beszélni a nyelvet. Sokat segít, ha olyan emberek között vagyok akik egyáltalán nem beszélnek görögül, mert akkor rá vagyok kényszerítve, hogy úgy beszéljek. A tv szintén csak görögül beszél, kivéve a filmek, amik eredeti nyelven mennek és görögül feliratozzák õket. Így az angolul beszélõ filmeket értem, ami meg görögül megy az segít a tanulásban.
A többiektõl bocs, ha off voltam.
Szia Karpuzi!
Köszi, hogy leírtad. Engem nagyon érdekel. Mindig, ha valaki kimegy, az nekem olyan, mint egy folytatásos film, mindig várom a fejleményeket Nagyon örülök a munkádnak. Kicsit még irígykedem is, mert nekem is régen ez volt minden vágyam: valahol Görögországban élni és idegenvezetõként dolgozni. Most már nem vágyom rá. De jó, hogy neked sikerült!!!! Sok sikert kívánok neked!
Köszönöm a kimerítõ válaszodat!
Tényleg Te merrefelé fogsz dolgozni Krétán? Nagyon szeretnék átmenni Szantorinire, de a Neckermann horror árakkal dolgozik. Kaptam már pár jótanácsot Anterotól és egy külföldi iroda címét is ahol sokkal olcsóbb, de ha tudsz segíteni, mert esetleg Ott is szerveznek, ilyet ahol Te fogsz dolgozni az nagyon jó lenne.
Akinek idén támad kedve Krétán autókázni egy kis segítség:
Agios Nikolaostól a követzõ városok, falvak távolsága:
Krista 11 km
Elounda 12 km
Neapolis 15 km
Ierapetra 36 km
Dikteon andron(Dikté barlang a lassithi fennsíkon) 48 km
Heraklion 69 km
Moni Topolu 94 km
Kato Zakros 82 km
Vai 100 km
Sitia 73 km