Kos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 115 116 117 ... 144 145 146   >
Üzenet
  Zsebkuty | #122904 Üzenet | 2010-01-09 16:11:43 | Válasz a #122640. hsz-ra
icon_lol.gif Köszi szépen,Ian!
Igazából szeretnék érdeklődni a Costa Angeláról Oravecz Katitól,de a ,,másik"fórumra nem akarok regisztrálni.
Csz75 is itt nyaralt?Ha tudtok,légyszi segitsetek!
Lambi egy kis sétával a Costából elérhető?Ha oda mennénk mégis,milyen távra számitsak?Mi este szeretünk ,,falutúrázni",tavernázni,boltokat nézegetni,csak úgy sétafikálni...
Még annyit:Hűtőbérlés:naponta mennyibe került?
Esetleg van a Costa mellett kisbolt,ahol üditőt és sört vehetünk?
  Csz75 | #122915 Üzenet | 2010-01-09 18:40:05 | Válasz a #122904. hsz-ra Előzmény #122904
Szia Zsebkuty!
Igen ott nyaraltunk 2 hetet tavaly szeptember elején. Igyekszem a legfontosabbakat leírni róla.
A Costa Angela Lambi legszélén van, a Kos városba közlekedő busz előtte fordul meg (van buszmegállója is). Szerintem gyalog elég kimerítő séta lenne Lambi mozgalmasabb részének elérése.
Sajnos a hotel mellett csak egy másik hotel (Aeolus) van, más semmi, se bolt, se üzletek, se étterem. Igaz, a hotelnak van saját étterme, finoman is főznek, elég jó áron is van, de nincs nagy választék. Minden nap van 1-2 napi menü + egy két általános, étlapon szereplő étel.
A hotel egyébként nem örül, ha kintről viszel be élelmiszert, ez ki is van írva. (Engem ez nagyon felháborított.)
A hűtő bérlése nekünk két hétre 20 Eur volt, széfet ugyanennyiért lehet bérelni. A légkondi árat nem tudom, azt nem kértük. Vizet tudsz venni a hotelban, tavaly 3,3 Eur volt a 6 db ára (boltokban olcsóbb).
Szerintem a hotel nagy előnye az, hogy közvetlenül a part mellet van, nagyon szép a kilátás a török partokra, csendes is, viszont a strandja nem igazán jó (nem kell fizetni a napágyakért). Egy család működteti a hotelt, a család férfi tagjai extra kedvesek, az anyuka átlagos, a lányuk meg hangulatfüggően változó. A fiúk beszél egy kicsit magyarul. Van internet lehetőség is + fakultatív utakra is be lehet náluk fizetni, vagy kerékpár-, motor-, autóbérlésnél is segítenek (kicsit drágább, mintha önállóan intézed).
A hotel egyébként szerintem alap kategóriás. Naponta ürítik a szemetet, felsöpörnek, 2-3 naponta cserélik az ágyneműt, törülközőket.
Ha tavernázni szeretnél busszal be lehet menni Kos városba (nagyon jó a buszközlekedés (1,4 Eur/fő körüli a buszjegy).
A reggeli szigorúan alap kontinentális, nincs nagy választék + minden nap ugyanaz (kávé, tea (citrom nincs kirakva), fanta szörp szerű "narancslé", kenyér, 2 féle zsömle, feta sajt, trappista sajt szerű sajt, zala felvágott szerű felvágott és néha pár szelet szalámi mutatóba, dzsemek, vaj, paradicsim, szőlő, gaponapehely, tej). Nálunk minden nap ez volt a reggeli, még a felvágottakat, vagy a zöldségeket sem variálták.
Ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz. Remélem, tudtam segíteni. icon_smile.gif
  Zsebkuty | #122974 Üzenet | 2010-01-10 11:50:03 | Válasz a #122915. hsz-ra Előzmény #122915
icon_lol.gif Szia,kedves Szilvi!
Nagyon köszi a kimeritő választ.Akkor valószinűleg jobb lenne a városban szállás után nézni,nem baj,ha a part kavicsos,majd keresünk szebbeket,azért lehet találni,de a legfontosabb,hogy hajókázni lehessen más szigetekre!
  Csz75 | #122993 Üzenet | 2010-01-10 13:49:14 | Válasz a #122974. hsz-ra Előzmény #122974
Szia zsebkuty!
Mi a 4 hajókirándulásunk közül 3-at olyan irodánál fizettünk be, akik a hotel előtt vettek fel. Ilyen pl. a Tigaki Tours, de a Tigaki Express is.
Sokan egyébként a helyi buszjárattal mentek be Kos városba tavernázni esténként. Ez is egy jó megoldás lehet.
  Csz75 | #123008 Üzenet | 2010-01-10 16:13:31 | Válasz a #122974. hsz-ra Előzmény #122974
Szia Zsebkuty!
Itt megtalálod Kati élménybeszámolóját, sok részlettel a Costa Angeláról:
http://www.rhodes-kos.com/index.php?page=kos-2009-oraveczkati
Ez a hotel saját oldalát: http://www.costaangelahotel.com/
+ néhány infó még:
Lambi beach:
http://www.youtube.com/watch?v=iVXaIgeYvCU
Hotel Costa Angela:
http://www.youtube.com/watch?v=vxZ3e2WLKKw
http://www.youtube.com/watch?v=Xrymd66M5ZY
http://www.youtube.com/watch?v=ToxYS08n_r0
http://www.youtube.com/watch?v=2Om4d1XZUx4
  Zsebkuty | #123010 Üzenet | 2010-01-10 16:45:48 | Válasz a #123008. hsz-ra Előzmény #123008
icon_lol.gif Szia Szilvi!
Köszi szépen,szinte kivülről fújom már mindet.
Kos városa lenne a legjobb,pl.Hotel Zephyros.Most olvasgatom a Kos-topicot,Karaj,Ferrari hozzászólásait. icon_wink.gif
  Szanna | #123012 Üzenet | 2010-01-10 17:25:39 |
Mi Lambiban laktunk anno és biciklivel jártunk be Kos városába.
  Ian | #123026 Üzenet | 2010-01-11 08:44:56 | Válasz a #123010. hsz-ra Előzmény #123010
Szia Zsebkuty!
A Zephyros-ról írtam pár dolgot itt:Zephyros
Üdv icon_smile.gif
  Zsebkuty | #123040 Üzenet | 2010-01-11 11:26:23 | Válasz a #123026. hsz-ra Előzmény #123026
icon_lol.gif Kedves Ian!
Nagyon köszi!Elgondolkodtató...
  Ian | #123065 Üzenet | 2010-01-11 17:01:10 | Válasz a #123040. hsz-ra Előzmény #123040
Kedves Zsebkuty!
Most jutott eszembe, hogy ha gondolod, akkor vedd fel a kapcsolatot az oldalamon található utazókkal, ketten is az Esperides-ben voltak. Itt találod az e-mail címüket:
Rodosz és Kos sziget
Mivel az Esperides is jó helyen van: Esperides

Mi anno az első alkalommal az Athina Beach-ben voltunk, Lambin. Sajnos ez most már AI lett, ami legalábbis nekünk már felesleges, de maga a hotel és az ellátás kifogástalan.
Üdv icon_smile.gif
  Ferrari | #123118 Üzenet | 2010-01-12 11:13:57 |
Kedves Zsebkuty !

Nekünk nem volt semmi gondunk a Hotel Zephyrossal. Nem egy luxusszálló, de szinte csak aludni jártunk oda, mivel a szálloda előtti tengerpart nem a legideálisabb, így mi állandóan jöttünk-mentünk.
A tulajdonos hölggyel sem volt gondunk, sőt jókat dumcsiztunk vele, nem fizettünk be előre tengerre néző szobát, de azt kaptunk.
Valószínű ő sincs mindig jó passzban.
Én bármikor visszamennék a Zephyrosba. Ez csak egy **+-os szálloda, voltam Görögországban ***-os szállodában és az sem volt jobb, mint a **-os Zephyros.
  Csz75 | #123125 Üzenet | 2010-01-12 13:29:24 |
Sziasztok!
Úgy emlékszem, hogy Szepeva a kosi beszámolójában ír a Zephyrosról, szerintem ők is ott voltak.
  Zsebkuty | #123191 Üzenet | 2010-01-13 09:44:51 |
Kedves Ian,Szilvi és Ferrari!
Nagyon köszi a segitséget!:)Irtam Katinak! icon_lol.gif
  Jajcica | #123934 Üzenet | 2010-01-20 22:03:47 |
Sziasztok!

Előszöris, sokatoknak látatlanban is köszönöm a segítséget, olvasgatom a fórumot már egy ideje,így sok kérdésemre választ is kaptam mielőtt feltettem volna:) Néhány dolgot illetően azonban elbizonytalanodtam.
Kivételesen idén már jóelőre elkezdtük (elkezdtem:D ) tervezgetni a nyaralást, mert tavaly is majdnem póruljártunk a hatalmas nyugalmunkkal hogy jó lesz majd egy lastminute...
Görögországban gondolkodtam csak,néhány éve Krétán nyaraltunk,azóta vágyom vissza:) A választás pedig Kos szigetére esett,azon belül is a Costa Angela hotelre. Még nem foglaltuk le, de ez egy-két héten belül mindenképpen eldől, és addig szeretnék a lehető legtöbbet megtudni a helyről.
Csupán néhány kérdés maradt, a többit már feltették előttem.icon_smile.gif Ebben szeretném a valaha már itt nyaralók segítségét kérni.
Családi nyaralás lesz, két generációnak: szüleim a párom és én. A családom inkább az a "pihizős típus", csak a leges-legfontosabb látnivalókat szokták megnézni, egyébként a jól megérdemelt üdülés egyenlő tengerparti henyéléssel, és a szabadság élvezetével. Írtátok több helyen hogy lambiban nem olyan szép a part, de oraveczkati képei alapján nekem nem tűntek annak. A nem túl jó part arra értendő,hogy szemetes,vagy kavicsos, esetleg túl gyorsan mélyül? Ez azért lenne fontos mert sok időt töltenénk ott,legalábbis a szüleim biztosan.
Továbbá valószínűleg a kocsibérlés sem esélyes, milyen alternativ megoldások vannak amit egymagam is megpróbálhatok esetleg (nincs jogsim)? Biciklivel lehetséges, vagy olyan aki nem szokott hozzá nagyobb bicajtúrákhoz ne is próbálkozzon?icon_biggrin.gif
Más: olvastam hogy gyakran jár a busz be Kos városba, de meddig? Úgy értem időben,tehát este hány óráig? Mert esténként azért szeretnénk bemenni,nézelődni koktélozgatni, semmi hajnalig tartó buli, de azért nemis kilenckor szeretnénk lefeküdni.
Egyelőre ennyi jutott eszembe,előre is köszi a válaszokat!icon_rolleyes.gif
  Ferrari | #123936 Üzenet | 2010-01-20 22:10:40 |
Szia Jajcica!

Koson nagyon sokan közlekednek biciklivel.
Kicsi a sziget, a környéket biztos be tudod vele járni.
Szerintem éjfélig biztos járnak a buszok.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 115 116 117 ... 144 145 146   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu