Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1154 1155 1156 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Triznyak | #244052 Üzenet | 2017-05-13 17:53:44 | Válasz a #244046. hozzászólásra
" ....vagy hallgasson,..."

Ez egy nyílt fórum, ahogy Te, úgy Ők is elmondhatják a véleményüket. Most akkor Ők is mondják azt, ha neked nem tetszik a véleményük akkor hallgass. ??

Ennyi.
  Eduso | #244054 Üzenet | 2017-05-13 18:33:44 |
Nyilván mindenki elmondhatja a véleményét, és a kritikának is van helye, lehet vicceskedni a csata állapotáról írni, csak az nekem nem hasznos, ennyi.
  Eduso | #244055 Üzenet | 2017-05-13 18:37:32 | Válasz a #244052. hozzászólásra Előzmény #244052
És még hozzátenném, hogy a hozzászólok közül van aki rendszeresen "előadásokat" tart bőségesen kifejt olyan témákat, ami valószinüleg nem mindenkit érdekel, vagy nem mindenkinek hasznos, de nem szokta senki kioktatni, netán beszólni neki, ez itt a lényeg. Ha értessz? Vagy akarsz érteni? Offolni nem kell feleslegesen...
  Eduso | #244056 Üzenet | 2017-05-13 18:46:28 |
Ja és nem véleményt kérdeztem, ha jól emlékszem?
  KissLaszlo | #244062 Üzenet | 2017-05-13 21:02:21 |
Engem is megvisel a front
  Gabako | #244067 Üzenet | 2017-05-14 07:50:25 | Grevena - Prtitsas híd
hali,
könnyedebb téma, hátha vki tudja icon_smile.gif
Grevena közelében Spilaio-tól 2 km-re van ez a híd egy szurdokkal... Képeken nagyon szép, de odajutni kalandos. Volt már vki arra? Érdemes megnézni, ezért kitérőt tenni?

https://www.google.hu/search?c.....13QGnTWqiY

előre is köszi
Gábor
  Csuti84 | #244080 Üzenet | 2017-05-14 15:09:53 |
Köszi mindenkinek az utvonal infot!Egyelöre még nem döntöttük el,hogy éjjel vagy nappal menjünk(eddig mindig éjszaka mentünk).
De ha nappal indulunk,akkor is szerintem kora reggel,hajnalban,igy akkor vagy Hercegszánto vagy Tompa felé megyünk.
  Momóka | #244098 Üzenet | 2017-05-15 11:45:23 |
Sziasztok!
1. Friss tapasztalatok vannak arról, hogy mennyi élelmiszert lehet átvinni a határon?
2. Jól vettem ki, hogy akkor járunk a legjobban, ha a szerb és a macedón kapuknál kártyával fizetünk dínárban?
3. Kifelé, július 16-án (vasárnap) este megkockáztathatjuk Röszkét? Visszafelé július 27-én (csütörtök) szintén estefelé érnénk oda...
4. Tud valaki kutakat ajánlani? Budapest környékéről indulnánk, gondolom tele tankkal. Érdemes magyar oldalon az OMV-nél szintén telenyomni, és utána hol ajánlanátok? Az utolsó tudom, hogy a görög határ előtt Macedóniában, az RT Petrol-nál.
Nagyon köszönöm!
  Turkish | #244099 Üzenet | 2017-05-15 11:53:37 | Válasz a #244098. hozzászólásra Előzmény #244098
Lapovonál szoktam tankolni, és Vranjéban. OMV mindkettő.
  Csarlsz | #244102 Üzenet | 2017-05-15 12:27:59 | Idézet innen: #244098
Momóka írta:
Sziasztok!
1. Friss tapasztalatok vannak arról, hogy mennyi élelmiszert lehet átvinni a határon?
2. Jól vettem ki, hogy akkor járunk a legjobban, ha a szerb és a macedón kapuknál kártyával fizetünk dínárban?
3. Kifelé, július 16-án (vasárnap) este megkockáztathatjuk Röszkét? Visszafelé július 27-én (csütörtök) szintén estefelé érnénk oda...
4. Tud valaki kutakat ajánlani? Budapest környékéről indulnánk, gondolom tele tankkal. Érdemes magyar oldalon az OMV-nél szintén telenyomni, és utána hol ajánlanátok? Az utolsó tudom, hogy a görög határ előtt Macedóniában, az RT Petrol-nál.
Nagyon köszönöm!

Mindig kártyával fizetek, tankolásokkor és a kapuknál, jobban is járunk, de ez nem számottevő.(Görögországban, csak €-val lehet a kapuknál fizetni.)
Mindig a Macedón-Görög határ előtt 100-150m-re levő Okta kúton tankolok meg. Volt, hogy elbambultam, azt vettem észre, hogy már a határnál vagyok, úgy kellett vissza tolatnom.
Mi midig Röszkénél megyünk át este 6 óra körül, általában vasárnap, lehet szerencsém van, de még soha sem volt 5-15 kocsinál több. Ez nyolc év tapasztalata, főidényben, július vége, augusztus eleje. Persze garanciát nem tudok vállalni. icon_smile.gif Visszafelé a határinfót szoktuk nézni és ez alapján döntünk.
  Mezzos | #244103 Üzenet | 2017-05-15 12:44:48 | Idézet innen: #244098
Momóka írta:
Sziasztok!
Nagyon köszönöm!

1. Nekünk kifele sose néztek be a kocsiba, szóval szerintem végtelen, ha nem kolbászokkal és oldalasokkal van tele a kalaptartó.
2. Szerintem a legjobb opció a kártya vagy az előző nyaralásról megmaradt euro aprópénz.
3. Mi idén próbáljuk meg először Röszkét júniusban, majd beszámolok.
4. Én Röszke előtti MOL-nál tolom tele (5 perc kitérő Szeged felé), aztán Macedóniában Kumanovoban a Makpetrol, majd görög határ előtt az Okta-nál megint visszatöltöm telire. Alapesetben bőven kitart a tank benzin Kumanovoig.
  TROYAMARKET | #244108 Üzenet | 2017-05-15 16:01:58 |
Sziasztok.

Tudom sokszor volt ez kérdés de ha egy ember válaszol nekem akkor gyors leszek icon_smile.gif

És megkíméllek a jajj feltörtek egy autót Macedóniába akkor mehetek arra?? Kérdésektől.

Kérdés.:
1:Magyar határtól- Macedón határig ha jól tudom az a nem túl jóminőségű de " 2x2 sávos autópályájuk van.? És egy irány 11 euró kb ?

2:Szerb-Macedon határtól-Görög határig is van autópálya de van ahol 2x1 sáv van valami kis szerpentines résznél.? De ha jól láttam út egy jó részét kiteszi.? Hallottam egy most épülő pályáról erről mit tudni.? Árba 1 irány ott mennyibe kerül.?

3 Görögországon belül mennyi a pályamatrica.? Utirányunk Meteora-Sarti-Görög határ.

Köszönöm nektek.

Szép hetet icon_smile.gif
  Mezzos | #244109 Üzenet | 2017-05-15 16:29:49 | Idézet innen: #244108
TROYAMARKET írta:
Sziasztok.

Tudom sokszor volt ez kérdés de ha egy ember válaszol nekem akkor gyors leszek icon_smile.gif

És megkíméllek a jajj feltörtek egy autót Macedóniába akkor mehetek arra?? Kérdésektől.

Kérdés.:
1:Magyar határtól- Macedón határig ha jól tudom az a nem túl jóminőségű de " 2x2 sávos autópályájuk van.? És egy irány 11 euró kb ?

2:Szerb-Macedon határtól-Görög határig is van autópálya de van ahol 2x1 sáv van valami kis szerpentines résznél.? De ha jól láttam út egy jó részét kiteszi.? Hallottam egy most épülő pályáról erről mit tudni.? Árba 1 irány ott mennyibe kerül.?

3 Görögországon belül mennyi a pályamatrica.? Utirányunk Meteora-Sarti-Görög határ.

Köszönöm nektek.

Szép hetet icon_smile.gif

1. Igen, 11 euro elvileg a szerb szakasz. Nagyrészén 2x2 sáv, Röszkétől az első 20km kb. elég szar, de utána Belgrádig szerintem patent. Belgrád előtt megint pár km-en kicsit szarabb és Belgrádon keresztülmenő gyorsforgalmin sem tökéletes, de utána megint patent. Nis után Leskovac körültől kezdődik egy 34km 2x1 sávos, ott azért 90 körül szokott menni a konvoj, ha nem fogtok ki egy óvatoskodó sofőrt. Utána egy darabig megint zsírúj 2x2 sáv Vladicin Han-tól Bujanovac körülig, ahol 9km 2x1 sáv. Itt azt hiszem van pár 60-as tábla (meg egy 30-as a végén talán), ahol leskelődni szoktak a zsaruk is. Utána megint 2x2 sáv a határig.

2. Macedón szakasz ~5 euro, ha tavaly óta nem változott. Ez a macedón szakasz változó minőségű, de alapvetően magyar minőséghez szokottaknak szerintem nem lesz feltűnő. Kumanovo környékén tavaly 2x1 sávon ment a forgalom, mert újították fel, lehet idénre kész lett. Kumanovo után megint 2x2 sáv, de figyelni kell, mert néhol elég komoly "ugratók" is vannak, mert megsüllyedt itt-ott, pedig maga az útpálya újszerű. Demir Kapijától 34km 2x1 sáv, elvileg 70-es tábla végig a szerpentines részén (nem végig szerpentin), ez a szakasz Smokvicáig tart. Az ezt kiváltó autópálya szakasznak most május végére kellett volna elkészülnie, de egy macedón fórumtag azt írta, hogy ott a legfrissebb info szerint év végére csúszik az átadás. Ez a szakasz egyébként nagyon szép környék és általában nem olyan forgalmas, mint a szerb szerpentines rész. A macedón szakasz vége is 2x2 sáv, ha jól emlékszem ott is vannak megsüllyedések a pályában, de az út alapvetően jó.

3. Görög részen határtól Thessaloniki környékéig 2x2 sáv (20%) és 2x1 sáv (80%), de a 2x1 sáv elég széles a leállósávval, így sokszor 4 sávon megy az előzés. Határtól a Meteorákig 3.6 euro az útdíj, innen vissza Sartiig szintén 3.6, Sartitól vissza a határig elvileg nincs útdíj (ha azóta nem változott).

Jó utat! icon_smile.gif
  TROYAMARKET | #244120 Üzenet | 2017-05-16 08:02:54 |
Köszönöm a kimerítő választ.

Azt látom jóval olcsóbb pl a diesel Macedonoknál, de érdemes e ott tankolni...Vagy van tapasztalat, hogy nagy kúthálózatnál de szerbeknél vagymacedonknál ha lehet inkább ne tankoljunk..
Mert ahogy látom 250 körül/L . Bár pálya mellett biztos drágább..

További kellemes napot.
  Aki | #244123 Üzenet | 2017-05-16 08:39:11 |
TROYAMARKET kérdésére válaszolva!
Röszkétől-Belgrádig és a városon keresztül vezető út is autópálya 2X2 sáv (néha 3 sáv is) szerintem jó minőségű, kivéve a Duna-híd előtti pár km-t. A magyar határtól kb. 20 km-re a szerb oldalon szerintem fizető kapukat építenek.
Belgrád után a régi fizetőkapukon csak át kell hajtani és kb. 20 km múlva lesznek az újak.
Nis és a szerb-macedón határ között kb. így alakul az út:
- Kb. 60 km autópálya , ami javítással kezdődik.
- 30 km 1x1 sáv sebesség korlátozással, integetős emberekkel, útépítéssel.
- 50 km autópálya
- 9 km 1x1 sávos, útépítéssel
- a határig kb. 20 km autópálya
Szerb autópálya díjak dínárban: 320, 800, 210, 80.
Macedóniában a határ után 15 km autópálya új illetve felújitott. A 15-16 km között a fizető kapukat építik át, ezért korlátozás van. Innen Negotinóig egészen tűrhető a pálya. Negotinónál leterelik a forgalmat a régi 1x1 sávos útra és Demir Kapija után már a megszokott úton halad. ( Innen épül az új pálya.) Kb. 35 km eléggé elhasznált úton kell haladni, majd az új autópálya egy elkészült szakaszára egy teljesen új összekötő úton kell ráhajtani. Innen a határ kb. 15 km. Még építik, de szezonra készen lesz a 2X2 sávos autópálya.
Macedón pálya díjak: 60-80-60 denár, 1,5-1,5-1,5 euro.
Görögországban a határ után pár km-rel fizetőkapukat építenek.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1154 1155 1156 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu