Sziasztok!Érdeklődnék Pigádiában lévő Kaliméra apartmanról. Valamint , hogy vizitaxi szolgáltatás van a szigeten? Érdekelne még, hogy a helyi buszokkal mennyire lehet bejárni a kis azigetet? Ha az említett apartmanról vannak civil képek hol tekinthetem meg őket Az infókat előre is köszönöm szépen.
Úgy esett a választál, hogy szeptemberben Karpathosra megyünk párommal nyaralni. Első nyaralóként szeretnék tanácsot kérni, hogy mire figyeljünk?! Utazási irodával, Iliada Apartmanházba megyünk, Pagidába. Itt szállt már meg vki? Vélemény?
Szeptember 17-től, 7 éjjelen át.
Szeretnénk minél többet látni a sziget szépségeiből. Kocsit hol érdemes például bérelni? Még itthon vagy ott? Szeretnénk motorozni is.
De leginkább romantikusan kipihenni a hétköznapokat. Olvastam ilyen eldugott öblökről, ahol az ember nyugodalomban lehet. Ilyet tud vki ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget, s ha vki mostanában megy, jó pihenést kívánok!
szia ... vizitaxi szolgáltatást nem láttam, de nem azt jelenti, hogy nincs. a helyi járatok szerintem egész jók. olimposzra heti kétszer megy fel helyi járatos busz. sajnos a busz egy nagyobb kerülővel lemegy először a sziget déli csücskébe, és onnan a sziget bal oldalán indul fel olimposz település hegyére. nagyon sok a szerpentin, és busszal kb. 2,5 órás az út.
a környékbeli kisebb településekre is van buszjárat. lentebb feltettem már a buszmenetrendet, érdemes visszaolvasni.
pigadia kikötéjében van kb. 4-5 hajó, ami egész napos programot kínálva több strandot is meglátogat. közel hasonló áron lehet igénybe venni a szolgáltatást. nekünk 25 eu/felnőtt fő áron kínálták. gyereknek nem számolnak díjat. előfordulhat, hogy szezonra kicsit megemelkedik a díj, de szerintem ez jó program, érdemes részt venni rajta.
Motyi ... a kérdéseidre a választ megtalálod a fórumon. néhány oldalt érdemes visszaolvasnod, de igazából a téma nem olyan nagy, megéri elolvasni az összes hozzászólást, mert blogcímeket is találsz, buszmenetrendet ... stb.
Tee Mea!
Sajnos szeptember 17 után a helyi buszközlekedés jócskán megritkul, így a megállapításod sajnos nem áll akkorra Sokan leírták itt is, hogy a sulikezdéstől minden változik, a turisták helyett a sulisokra koncentrálódik a buszközlekedés, vagyis kb. fordított irányú lesz, mint azt mi szeretnénk
ÁGICA 76!Mi is ugyanezt a kérdést már feltettük párszor,de még senki nem adott választ,így csak reménykedünk hogy legalább Ti tudtok 1-2 infót megosztani velünk,mivel mi szept.3.án indulnánk.Pl.felszereltség-kocsibérlés......stb,de amúgy minden érdekel ami megosztható.Izgatottan várjuk az újabbnál újabb észrevételeket.Jó nyaralást.
Kocsibérlés ezerszer lerágott csont.
Az apartmanról elhangzott, amit tudtunk eddig, bekerültek linkek, lehet nézelődni. De most őszintén: lefoglalja, kifizeti az utas - nem megy, vagy kiborul, ha esetleg nincs vágódeszka vagy 3 decis bögre? Esetleg visz magával? Vagy kétségbe esik, ha az ismeretlen hotvátlajoskáék nem érezték jól ott magukat? (Akinek nem inge, ne vegye magára.)
Kár, hogy lassan-lassan eltűnnek a szigeti élmények, a felfedezett újdonságok ebből a fórumból is.
lassan? optimista vagy, azt hiszem...
május 16., bejus kitűnő beszámolója óta, itt egyáltalán nem volt szó a szigetről. és persze bejus írása is csak egy csepp volt a tengerben, előtte is ez ment már...sajnos.
Köszönöm, biztos vagyok benne, hogy felejthetetlen nyaralás lesz. Természetesen leírom majd tapasztalataimat az apartmanról, és az autóbérlésről is ha lesz szabad autó, stb.
holnap megérkezik majd egy csapat ... és indulnak az újabb nyaralók, akiknek jó utat, kellemes időt, sok pancsolást, finom étkeket, italokat és jó hangulatot kívánok.
... és ti, akik megjöttetek, ne sajnáljátok tőlünk a beszámolókat, a fényképeket
Sajnálom nagyon. Ez a fórum egy igazi kincsesbánya volt a számomra. Aki veszi a fáradságot és végigolvassa elejétől a végéig, kimazsolázhat belőle minden (szerintem minden) olyan információt, amire a sziget felfedezéséhez szüksége van.
Mondjuk az is igaz, nagyon nehéz már az előzőkhöz bármit is hozzátenni.
Holott Karpathos a fórum címe, Rollo. Ezért féltem a szigetet...