Stavros
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 116 117 118 ... 259 260 261   >
Üzenet
  Killerlaca | #90076 Üzenet | 2009-02-11 20:15:29 |
Na úgy néz ki, hogy a George vagy a Bebula apartmanba megyünk, csak egyikről sincsen sok infóm. Valaki esetleg volt valamelyikbe?
Nekem azt mondták ahol foglalnám, hogy a Georg-nál lehet tengerre néző erkélyt kifogni, de jó lenne kép vagy esetleg olyan stavros térkép nincs amelyiken be lehetne azonosítani helyileg hol is van?
  Kvalcsi | #90079 Üzenet | 2009-02-11 20:38:45 |
killerlaca írta:
Na úgy néz ki, hogy a George vagy a Bebula apartmanba megyünk, csak egyikről sincsen sok infóm. Valaki esetleg volt valamelyikbe?
Nekem azt mondták ahol foglalnám, hogy a Georg-nál lehet tengerre néző erkélyt kifogni, de jó lenne kép vagy esetleg olyan stavros térkép nincs amelyiken be lehetne azonosítani helyileg hol is van?

Szia!

A George apartmant tudom, hogy merre van Stavrosban, de én nem abban nyaraltam, így a belső elrendezését nem tudom.
Ez a ház a Vrasna felé vezető úton van, kb. 100 méterre a tengerparttól. Itt tényleg láthatod a tengert, mert vannak olyan apartmanjai, amelyekből közvetlen kilátás van az öbölre.
A mozgalmasabb, üzletekkel ellátott résztől kb. 400-500 méterre lehet. Mivel én 2003-ban jártam ott utoljára, így nem tudom, hogy igaz-e még, hogy csendes helyen van, habár a Cross disco nincs túl messze tőle (amennyiben még üzemel).

Sajnos akkor még elég kiépítetlen volt a környéke és elég gazos. Ez azóta persze meg is változhatott.
  Gudli | #90108 Üzenet | 2009-02-12 10:53:11 | Válasz a #90076. hsz-ra Előzmény #90076
Üdvözöllek!
A George apartman a kikötőtől balra (ha a tengerrel szemben állsz) található, kb 10 perc gyalog. A közvetlen környezete tényleg eléggé sivár. Viszont valóban közel van a tengerhez. Vannak tengerre néző szobái, de a másik irányban (az emeletiekről) szép kilátás nyilik a hegyekre, amelyek gyönyörüek. Amúgy maga a ház szép, izléses.
  Killerlaca | #90115 Üzenet | 2009-02-12 13:08:54 |
Sziasztok

Köszönöm az infókat végre találtam valami google map-ot ahol fényképek is voltak és megtaláltam a Georgot. Helyileg jónak tűnik.
Viszont az index-en is van stavros fórum. Beleolvastam és hát eléggé elment a kedvem így hírtelen Stavrostól. Nagyon sokan rosszat írnak, hogy koszos csikkes a strand meg ember ürülék úszik a vízbe meg, hogy nincs esténkét se semmi.Meg sok a strandon a kóborkutya. Szóval nem tudom.
Nekem pl Sarti, Tolo nagyon bejött ezekhez képest valaki leírná milyen? Aki mostanában volt (tavaly pl)

Köszönöm
  Lambros | #90116 Üzenet | 2009-02-12 13:26:10 | Válasz a #90115. hsz-ra Előzmény #90115
Üdv Killerlaca!
Sajnos sok jó hírt nem mondhatok. Azon felül amit már sejtesz én további negatívumokkal is találkoztam. Thassosról hazafelé jövet kíváncsiságból bementünk sztavroszba kajálni és vásárolni valamit a megmaradt gubából. Az éttermekben majdnem mindenütt van magyar étlap. Ahol voltunk ott is. De az étel a magyar nevére alig hasonlított. ( Nem is kell a görög ételnek olyannak lanni mint a magyarnak, de nem kell ugy nevezni)
Az üzletekből sorra fordultunk ki vásárlás nélkül, mert nagyon zavart, hogy egy vagy két emmber is jött velünk követő emberfogással a ketünket figyelve. ( Mint ahogy pl.Parálián tapasztaltam.) A partot olyannak láttam amit sejtesz.
  Gudli | #90117 Üzenet | 2009-02-12 14:22:36 | Válasz a #90115. hsz-ra Előzmény #90115
Hát én sem estem Stavros fogságába! Egyszer voltam, de nem igazán vágyom oda vissza. Pedig imádom Görögországot! Őszintén szólva nem szép a partja, legalább is nekem nem tetszett. Durván kavicsos. Igaz, reggelente járta a partot egy gép, ami próbálta összegyüjteni a nagyobb darabokat (kisebb-nagyobb sikerrel), de volt, hogy csak ráhúzta az apraját. A vizparton meg nagyon csúszósak voltak a kövek. Nagyon kellett vigyázni, hogy el ne essen az ember. A viz tisztaságával sem voltam megelégedve. Nem volt olyan kristály tiszta, mint amit máshol tapasztaltam. Elég gyorsan is mélyült. De pár méter után már jó homokos volt az alja. A hegyek viszont gyönyörüek! Nem az a korpár, hanem dús növényzetü és iszonyú magasak. Az ófalu rész is nekem nagyon tetszett, bár az nem túl nagy.
  Vscotina | #90828 Üzenet | 2009-02-20 21:13:56 | Stavros
Szervusztok!

Úgy tűnik az idén megyünk Stavrosba is egy hétre. Próbáltam a neten sokfelé keresni a helyet, de sehol nem találok olyan térképet amin a környezet is rajta van. Mennyire kell komolyan venni ezeket a negatív hozzászólásokat, vagy higgyek Anikónak (mint eddig mindig: Markigialos, Nei Pori). Tehát június első hetében mire lehet számítani??? Milyen fakultatív kirándulásokra van lehetőség? stb. Minden infónak nagyon örülök. köszönöm

Egy valamit hadd mondjak, aki az Utazás kiállításra vár: szerintem(!) nem várható ott sem 15%-nál nagyobb kedvezmény, főleg ezekben a "viharos Időkben". Ennyi pedig az előfoglalási akcióban is elérhető.
  Killerlaca | #90831 Üzenet | 2009-02-20 21:33:11 | Válasz a #90828. hsz-ra Előzmény #90828
Szia

Én is ide szeretnék menni idén.
A családból már voltak és nekik nagyon tetszett. Nagyon sok képet sikerült már megnéznem és nekem tetszik a képek alapján.
Szerintem azért lehet túlzóak ezek a negatív dolgok, mert mindenkinek más az igénye és ami az egyiknek jó a másiknak lehet rossz.
  Gudli | #90850 Üzenet | 2009-02-21 09:29:16 | Válasz a #90831. hsz-ra Előzmény #90831
Szia Killerlaca!
Egyetértek veled, hogy mindenkinek más a véleménye és mindenkinek más az igénye. Csak tudod, aki már több helyen járt, van összehasonlitási alapja. Persze el kell menni, meg kell tapasztalni. Nincs is szándékomban lebeszélni Stavrosról senkit! Attól függetlenül, hogy a part nekem nem igazán jött be, tökéletesen jól éreztük magunkat. Maga a hely gyönyörü. Túráztunk a hegyekben. Gyönyörű kilátás nyilik innen a tengerre és az egész öbölre. Magával a várossal sincs semmi bajom. Az óváros rész pedig tényleg klassz. Varsna és Aspravolta közelsége pozitivum.
  Gudli | #90851 Üzenet | 2009-02-21 09:39:13 | Válasz a #90828. hsz-ra Előzmény #90828
Szia Vscotina!
Mi tavaly május utolsó hetében voltunk Stavroson. Kevés fakultativ program jött össze. Legöbb elmaradt a kellő számú jelentkezők hiánya miatt. Ne riasszon el, amit a partról irtam. Ez az én véleményem. De ha javasolhatom, tényleg vigyetek olyan cipőt, amivel be tudtok menni a vizbe, mert a kövek tényleg csúszósak és egyik-másik éles is. Könnyen megsérülhettek. Ez csak egy jó tanács. Egyébként meg kell hallgatni (el kell olvasni) minden véleményt, akkor tudsz igazán felkészülni és nem érhet meglepetés. Utána pedig Te is el tudod dönteni, hogy kinek volt igaza.
  Bejja | #90854 Üzenet | 2009-02-21 11:08:49 |
Sziasztok! Általába a fakultatív programok Stavrosban: Csúszdapark, Kavala-Thassos, Thessaloniki, Meteórák, Görög est, Kishajó a lakatlan szigetre, Félnapos kirándulás Athos kolostor köztársaság. Kb ennyi de persze csak akkor ha megvan a min. létszám a hajós kirándulások meg az idötől fügnek. De igen májusban nem minden fakultatív van mert kevés a túrista s nem jön össze a létszám. A partról meg annyit tényleg nem olyan tiszta, de sok helyen homokos nem köves ha van az is apró kő. S van helyi járat amivel át lehet menni Vrasnára, Asprovaltára ott azért szebba part s legalább azt is látja az ember nem drága 1-2 euro.
  Dian77 | #90856 Üzenet | 2009-02-21 12:17:02 |
Vscotina!

Szerintem a Kavala-Thassos kirándulást a fakultatív programok közül, semmiképpen nem szabad kihagyni. A város és a sziget is nagyon szép!!!!
  Busaianiko | #90863 Üzenet | 2009-02-21 13:47:23 | Válasz a #90828. hsz-ra Előzmény #90828
szia scotina! Köszi, hogy említettél, ebből azt vontam le, hogy eddig nem csalódtál abban, amit írtam, bár inkább nem vállalnám ezt a felelősséget.
Az eddig olvasottakkal én is egyetértek, bár tényleg mindenkinek más az elvárása egy üdülésnél, nem lehet általánosítani.
Stavros nekem a fekvése, a környék miatt tetszett meg nagyon, nem annyira a partjai miatt, bár nemcsak köves partja van, hanem homokos is.
Mi az az igazság, hogy ott voltunk a legkevesebbet, de mi autóval voltunk, úgy azért könnyebb volt mozogni.
Asprovaltát én is ajánlom, mert ott széles homokos a part és nagyon jók a hullámok, azt nagyon élveztük és maga a "város" is jó sétálásra, vásárlásra egyaránt. Vásárolni sok helyen lehet Stavrosban is, és Stavros-Asprovalta között két nagy áruház is van, ahol minden olcsóbb.

Az Ófalu tényleg nagyon szép, a piac is jó volt, amikor ott voltunk, bár mi szeptember első hetében jártunk ott, így az előszezont nem ismerem.

Én javaslom, hogy Thessalonikibe menjetek be mindenképp, és Kavalát, Thassost sem hagyjátok ki, mert Kavala tényleg csodaszép és bár már kétszer jártunk ott, még mindig visszamennék szivesen.
Sok minden van a közelben, ahová érdemes elnézni, Olympiada pl. Stragira, busszal esetleg Ouranopolisba is el tudtok menni, ami nekem egy csoda volt!! Fakultatívokról nem sokat tudok mondani, de szerintem Ti mindenhol feltaláljátok magatokat, nem féltelek!

Azért ha még lesz kérdésed, szivesen segítek én is, és itt mindenki szerintem. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
  Busaianiko | #90865 Üzenet | 2009-02-21 13:50:19 |
Elfelejtettem az előbb, hogy ott van Vrasna, és Óvrasna falucska, ami szintén csodaszép, és nincs messze. A közelben van Redina Vára, bár oda nem tudom, hogy lehet eljutni Stavrosból, a közelében van egy kis templom is, ahová a görögök nagyobb vallási ünnepeken zarándokolnak.

Philippibe sajnos mi nem tudtunk bemenni, mert le volt zárva, de ha esetleg valahonnan megtudjátok, hogy látogatható-e, akkor oda is érdemes lenne elbuszoznotok!!! icon_smile.gif
  Gudli | #90870 Üzenet | 2009-02-21 14:32:31 |
Biztosan igazatok van abban, hogy vannak homokos, apró kavicsos partszakaszok is. Amiről én irtam, az a George apartman előtti partszakasz. Az viszont 100 %, hogy ilyen. Igen, az utitársaink mondták nekünk is, hogy a kikötőn túl sokkal jobb a part, de az túlságosan messze volt.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 116 117 118 ... 259 260 261   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu