Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 116 117 118 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Yvett | #77921 Üzenet | 2008-08-21 13:25:06 |
Kakadu írta:
Yvett írta:
Hát én ilyen bunkónak még sosem éreztem magam, és nem is szoktam ilyet csinálni [/img]

Pedig muszály résen lenni; nyilván keményen megdolgozol a pénzedért, amit kérsz azt ki is fizeted, de ennyi. Otthon, a kedves mamánál próbálkozzon a személyzet.


Igen, igen nem is arra céloztam, hanem nyiltan szoktam reklamálni ha van miért, nem pedig "beszólok"... icon_redface.gif Szerintem ez a bunkóság.
  Yvett | #77922 Üzenet | 2008-08-21 13:28:51 |
Ja most nézem csak Korfu!!! Jövõre oda tervezek menni nyaralni. Egy kicsit viccesen hangzik így augusztus végén... De sosem lehet elég hamar elkezdeni icon_smile.gif
  Kakadu | #77955 Üzenet | 2008-08-21 16:42:45 | Válasz a #77919. hsz-ra Előzmény #77919
A helyzet ennél sokkal rosszabb: évekig dolgoztam a szakmában.
A trükkökrõl is van némi fogalmam (mi mibõl készül és hogyan...) icon_wink.gif
  Geot | #77991 Üzenet | 2008-08-21 20:02:49 | Re:
Kakadu írta:
A helyzet ennél sokkal rosszabb: évekig dolgoztam a szakmában.
A trükkökrõl is van némi fogalmam (mi mibõl készül és hogyan...) icon_wink.gif


Szia Kakadu!
Nincs kedved megosztani velünk ezeket a trükköket? Vagy jobb, ha inkább nem tudjuk? icon_lol.gif icon_confused.gif
  Kakadu | #77996 Üzenet | 2008-08-21 20:18:50 | Válasz a #77991. hsz-ra Előzmény #77991
Hosszú.
És messzire elér icon_wink.gif
Maradjunk abban, hogy ha Brehm tudná mi folyik a legtöbb konyhában forogna a sírjában icon_lol.gif
  Popeye77 | #77998 Üzenet | 2008-08-21 20:23:42 | Válasz a #77996. hsz-ra Előzmény #77996
Nah mostmar en is kivancsi vagyok? Vmi olyasmi mint amikor a pek a friss tesztaval megtorli a honaljat es rakja be a kemencebe?
  Kónyu | #78030 Üzenet | 2008-08-21 22:24:09 | Válasz a #77998. hsz-ra Előzmény #77998
Az egyik leghírhedtebb konyhai talány a barna mártás. Kíváncsi vagyok, tudja-e valaki, hogy mibõl készül és hogyan? Nem az eredeti receptúrára gondolok, nehogy valaki a "Venesz-Túrós"-ban akarjon lesni.
  Popeye77 | #78031 Üzenet | 2008-08-21 22:27:52 | Válasz a #78030. hsz-ra Előzmény #78030
Barna martas... lehet jobb ha nem tudom/juk. De ha mar elohozakodtal vele halljuk icon_eek.gif
  Kónyu | #78032 Üzenet | 2008-08-21 22:28:34 | Válasz a #78030. hsz-ra Előzmény #78030
Popeye 77!
Én már kaptam a szakács-kollégáktól viccbõl rántott frottír kádelõt, de tudok olyanról is, hogy hullámpapírt paníroztak ki a fiúk (persze csak kollégának!!, nem a vendég felé), alig jött rá a kuncsaft, hogy mit eszik, elsõre gyanút sem fogott:-) De elég, ha belegondolsz, hogy hogyan lehet takarékoskodni a hortobágyi-töltelékkel vagy a vagdaltakkal:-)
  Vojandi | #78034 Üzenet | 2008-08-21 22:31:49 |
Jézusom! icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_mad.gif Talán térjünk vissza a görög kosztra! icon_wink.gif
  Kónyu | #78035 Üzenet | 2008-08-21 22:35:57 | Válasz a #78031. hsz-ra Előzmény #78031
Majd kakadu felvilágosít, Õ volt vendéglátós, én csak egy szállodában dolgoztam, de nem a vendéglátós fronton, hanem a "kiszolgáló apparátus"-ban, csupán szenvedõ alanya voltam az unatkozó szakács-haveroknak:-) annyit röveiden az említett barna mártásról, pontosabban, hogy mi az, ami belekerül - nos: gyakorlatilag minden, és ezt értheted szó szerint is:-( De mivel legalább 1 napon át fõzik, nagy rizikó így sincs benne. Ha valakinek más tapasztalata van, majd kijavít. Egyébként a privatizációkkal a helyzet azért javult, a tulajdonosi szemlélet sok trükköt felülírt.
  Kónyu | #78039 Üzenet | 2008-08-21 22:40:59 | Válasz a #78034. hsz-ra Előzmény #78034
vojandi!
Egyszer Paleokastritsán (Korfu) egy gyrososnál épp benéztem a konyhára, amikor egy méretes patkány átfutott a klíma-csövek tetején, azóta inkább nem járkálok be a konyhákba, nem morfondírozok, hogy mi hogyan készül, általánosítani úgysem érdemes. 20 év "vendéglátós" tapasztalattal az ember nem mélyed bele ilyesmibe, mert semmi értelme, egy szelet párizsi sem menne le a torkánicon_smile.gif
  Vojandi | #78040 Üzenet | 2008-08-21 22:43:20 |
Szerintem vendégként csak is struccpolitikával lehet túlélni. Szóval mi a fenének gondoljak ezekbe bele?? Akkor már soha többet nem ennék icon_smile.gif legalábbis étteremben. Hadd maradjunk már meg a hitünkben, hogy amit eszünk és ízlik is, az, aminek hisszük. icon_smile.gif
  Kónyu | #78043 Üzenet | 2008-08-21 22:52:05 | Válasz a #78040. hsz-ra Előzmény #78040
Én is pont így értettem, szerintem is a legjobb, ha bízunk és hiszünk.
  Htrose | #78054 Üzenet | 2008-08-22 06:44:33 |
Szerintem itthon is így van, ha tudnánk, hogy amit eszünk hogyan és mibõl készült, nem sok mindent ennénk meg.
Én pl. voltam egy bizonyos kólagyárban kirándulni pár éve, nem volt semmi amit ott láttam.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 116 117 118 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu