Igen elég drága. Úgy tudom O. Beach-en vettek fõleg egy cukrászdában de majd megkérdezem volt e Makrigialoson.
Mikor pár éve Stavrosban nyaraltunk az utcán végig árulták. Aztán 2 éve Korfun sehol és most alig várom. Azt hiszem Paralián nincs is! Mintha azt mondták volna! Akár átsétálok mindennap OB-re!
Holnapra megkérdezem!
Nekem az édességek általában nem jönnek be kinn, az én gusztusomnak túl édesek. De a fánk az igen, az jöhet. Bár kicsit drágának találom, de hát egyszer élünk! Vajon Makrigialoszban kapható lesz-e?
Az évek során, lassan, nekem is az lett a tapasztalatom, hogy inkább eldugott utcákban, nem turistáktól hemzsegõ tavernákban érdemes enni. Nem csak olcsóbbak, hanem bõségesebb adagot is adnak az ételbõl, és általában sokkal közvetlenebben, barátságosak.
Most megyünk negyedszer Görögországba, Pefkohori, Makrigialos, Stavros, most pedig Sarti a cél.
Stavrosban érdemes megkóstolni a lukumádét /kicsi fánkok mézes szirupban/, ezen kivül mindenképpen érdemes felsétálni a hegy tetején lévõ vendéglõhöz, páratlan kilátás nyílik az egész falura.
Tapasztalat, hogy nem érdemes bedõlni a sétányon lévõ flancos vendéglõk invitálásának, éppen itt történt, hogy magyar lány hívta be a vendégeket az utcáról, és volt pofája a vacsora után egy gombóc fagyit kihozni grátisznak.
Aki szereti a borokat, mindenképpen érdemes megkóstolni a Malamatinát,
/gyantás hordóban érlelt bor/, nekünk nagyon bejött.
Várom a Sartis tapasztalatokat, hol, mit érdemes enni, inni stb.
Igazából értem én az írtózásotokat, annak ellenére hogy a polipot konkrétan én szeretem. (Ma is az készült ebédre ) Én a csigával vagyok így, még akkor is ha már konyhakészen, töltve kerül az asztalra. Fõistenem mindent megeszik, kipróbál, nekem viszont akadnak fenntartásaim. De mint tudjuk, eme házas jószág nem görög specialitás, így nem gond. Anno nekem is sok fenntartásom volt. Az elsõ még gyermekként Bulgáriában, mikor is az apró halat kifogva szinte azonnal sütötték. Nem értettem hogy lehet megenni belezés nélkül. Késõbb a kagylóval is hasonlóan jártam, ma is csak rántva szeretem. Sokszor inkább nem is vagyok kíváncsi mi mibõl készül, lényeg hogy jó ízû legyen.
Bármilyen szépen el van rendezve a polip a tányéron, a tapadókorongjai láttán kirázott a hideg. Azt hiszen idén sem leszek hajlandó megkostolni. Ha ránézek rögtön eszembe jut hogyan trancsírozták Spanyolországban.
Rebi nagyon guszta a kép, de a polipot akkor se tudom megenni, borzalmas látvány nekem itt a képen. Nem tudom miért vannak fentartásaim, pedig még nem is kóstoltam. De a tintahal, az jöhet mármilyen mennyiségben! nyami!!!
Nincs már olyan messze.
Gyorsan elmegy a nyár és utána jön a Szeptember!
Na ez az! A nyár eljövetelére már visszaszámolok. De ne kérjétek, hogy örüljek a szeptembernek! De a jó kis görög ízeket már a számban érzem, bár az indulásig még van kb. másfél hónap. Jellemzõen a kedvesem 3 hét után görög bazsalikommal érkezett haza. Kíváncsian várom mit készít el vele.
Makrigialosban hol készítik el jól a polipot? Helyi specialitás valamely étteremben?