Szia
ok irok hogy milyen volt az ut. Azt már tudom hogy Kefalonián az Assosi utat nem adták át pedig már két héttel ezelőt aszfaltozták. Valahol tegnap valamit Macedoniával kapcsolatban is olvastam de elfelejtettem. Valami terelésröl volt szó .
köszi
Már tényleg nem sok ,de ilyen bonyolult indulásunk még nem nagyon volt rengeteg elintézni valo. még ma és holnap délelött is. Tegnap modositottam kicsit. foglaltam egy tranzitot hogy legalább le tudjunk mosdai kicsit. De még mindig az indulás hogy mikor? holnap du valamikor s el kéne érni valamelyik kis határt ami ugye 7 kor zár. a kérdés mennyi idő alatt birok leérni délután . még délbe fodrász ,utána elmenni az orvoshoz gyogyszert iratni.... ugy hogy van program böven
Sziasztok!
Olvasgatom ezt a körforgalomba kinek van elsőbbsége témát, de nem teljesen értem!
Ha nincs körforgalom tábla kitéve, akkor az mitől lenne körforgalom?
Szerintem attól még nem körforgalom egy csomópont, hogy kör alakban megy az út, és csak jobbra vannak leágazások belőle! Ha pedig ez nem körforgalomként működik, akkor egyértelmű, hogy az elsőbbségadás kötelező táblák, ezek híján pedig a jobbkéz szabály szerint kell közlekedni!
Ez fordítva is igaz: tudok olyan kereszteződést Magyarországon, ami közel sem kör alakú ( egy régi hosszú - keskeny tér, középen parkkal), de 2 sávos körforgalmat csináltak körülötte, és ki is van táblázva körforgalomként!
Az elég durva lenne, hogy ha van egy, Európa nagy részén érvényes szabály, és azt Görögországban fordítva kellene csinálni! Vagy rosszul gondolom?
Hol látsz itt üres sávot a jobb oldalon? Anno én is próbáltam a tanácsaid szerint jobbra menni, de odáig el kellene jutni! Emlékeim szerint csak közvetlenül a kapuk előtt van sok sáv, ahol be lehetne állni egy üreshez!
Vagy arról beszélsz, ami az elő képen látszik, a buszos sávtól jobbra? (Gondolom, hogy az a kamionos lehet, ilyen szögből még sosem láttam!)
Sziasztok!
Olvasgatom ezt a körforgalomba kinek van elsőbbsége témát, de nem teljesen értem!
Ha nincs körforgalom tábla kitéve, akkor az mitől lenne körforgalom?
Szerintem attól még nem körforgalom egy csomópont, hogy kör alakban megy az út, és csak jobbra vannak leágazások belőle! Ha pedig ez nem körforgalomként működik, akkor egyértelmű, hogy az elsőbbségadás kötelező táblák, ezek híján pedig a jobbkéz szabály szerint kell közlekedni!
Ez fordítva is igaz: tudok olyan kereszteződést Magyarországon, ami közel sem kör alakú ( egy régi hosszú - keskeny tér, középen parkkal), de 2 sávos körforgalmat csináltak körülötte, és ki is van táblázva körforgalomként!
Az elég durva lenne, hogy ha van egy, Európa nagy részén érvényes szabály, és azt Görögországban fordítva kellene csinálni! Vagy rosszul gondolom?
Hol látsz itt üres sávot a jobb oldalon? Anno én is próbáltam a tanácsaid szerint jobbra menni, de odáig el kellene jutni! Emlékeim szerint csak közvetlenül a kapuk előtt van sok sáv, ahol be lehetne állni egy üreshez!
Vagy arról beszélsz, ami az elő képen látszik, a buszos sávtól jobbra? (Gondolom, hogy az a kamionos lehet, ilyen szögből még sosem láttam!)
Az első képet nézed ami a buszból van fotózva, ott hirtelen 4 sáv is üres, és akkor ott van még a kamion sáv is ....
holnap indulunk , van még délelőtt pár dolog s ha minden igaaz akkor már tudunk indulni 2-3 ora fele . De még mindig nem tudom mit válasszak Ássothalom szimpatikus ,vagy Tiszasziget az nem annyira vagy Röszke 2 . Röszke 1 et kizártam. Ha áttértünk ugyan ug akarok menni ahogy szoktunk legkevesebb meg állással reggelre a Görög határon szeretnék lenni. majd Perigiali Alexia studio egy éj s másnap West ferry Fiscardóba.
Siasztok!
Mi első alkalommal mennénk Sartira 08.05.-08.12-ig. Nekem Röszke ill. Battonya forma-forma de azt hallottam Románián át közelebb és pályadíj tekintetében olcsóbb. Valóban? Esetleg ha valaki rutinosabb és tudna ajánlani bevállt biztosítót!