Mi pont júli 8.-tól mentünk volna, de sajnos nagy bánatomra nem jött össze. Múlt pénteken le akartuk foglalni az utolsó stúdiót, de akkor valaki opcionálisan foglalta, így meg kellett várni, hogy hátha felszabadul. Hétfőre meg is történt, de akkor kiderült, hogy 4 személyes, mi meg csak ketten mennénk. A debreceni irodában dolgozó hölgy - aki egyébként egy angyal, nagyon segítőkész és aranyos - még akkor írt is a pesti fő utazásszervezőnek, hogy befoglalnánk 2 (!) hétre. Aztán tegnap délelőtt jött a szívszorító telefon - Pest nem adja ide 2 főre, mert biztos lesz még rá jelentkező, és így ez nagy kiesés lenne az irodának...
Megjegyzem, alig két hét van, és a 4 fős olyan, hogy egymás mellett van 2 franciaágy. Nem tudom ki fogja kivenni, max úgy tudom elképzelni, hogy elmegy 4 barátnő. De legyen úgy, legyenek boldogok vele!
Nagyon szerettem volna, már engem sem érdekelt a szállás, csak az, hogy oda lehetett volna 2 hétre menni. Nekünk ez az egyetlen, amihez ragaszkodunk, hogy minimum 10 éjszakára, de inkább 2 hétre tudjunk menni. És ilyenből sajnos egyre kevesebb van...
Örülök, hogy nektek sikerült még foglalni! Remélem nagyon jól fogjátok érezni magatokat!!! Azért ha visszajöttetek, kérlek írj egy keveset a Haniotisról, mert évek óta utaztatnak oda, viszont érdekes módon, itt még senki nem írt róla.
Nagyon kellemes és jól sikerült, minél lassabban telő nyaralást nektek!
Rita
kedvesemmel mi is inkább a két hetet tartjuk előnyösebbnek, ha egy hétre mész, mire odaérsz, már benned van az érzés, hogy pár nap és jönnöd kell haza...
elég kellemetlen, ahogy jártatok az apartmannal , de remélem találtok azért egy jó kis szállást és lesz egy jó nyaralásotok..... én szurkolok...
sziasztok! Egy kis helyzetjelentés Rodoszról: csodálatos az idő, kb. 37 fok volt, a tenger tiszta és picit még hideg, de melegszik már, Falirakin beindult az élet. Mindenkinek ajánlom a Lyristis apartmant, csendes helyen van, szép a kert, aranyos a tulaj .... Egy negatívum van, rengeteg a szúnyog. Nekem egy éjjel sikerült 35 db csípést összeszednem. Elég drága minden, a benzin pl. átlagban 1,8 euro...
Ha van kérdés, nyugodtan tegyétek fel.
sziasztok! Egy kis helyzetjelentés Rodoszról: csodálatos az idő, kb. 37 fok volt, a tenger tiszta és picit még hideg, de melegszik már, Falirakin beindult az élet. Mindenkinek ajánlom a Lyristis apartmant, csendes helyen van, szép a kert, aranyos a tulaj .... Egy negatívum van, rengeteg a szúnyog. Nekem egy éjjel sikerült 35 db csípést összeszednem. Elég drága minden, a benzin pl. átlagban 1,8 euro...
Ha van kérdés, nyugodtan tegyétek fel.
Szia!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásod! Lenne egy olyan kérdésem, hogy Te az új vagy a régi típusú apartmanban laktál? Vagy hogy tudod-e mi a különbség a 2 között.
Köszi szépen:
Anikó
Mit jelent az, hogy elég drága minden? A benzin tényleg jó drága 1,8-ért. Mennyiért lehet robogót bérelni? Esetleg adnak valahol kedvezményt, ha valaki több napra akar kölcsönözni? Mi 2 hétre megyünk a párommal, és szerintem kb. 12 napra kölcsönöznénk.
Mennyibe kerülnek a kaják? Gyros, suvlaki, stb.? Van esetleg valahol Lidl, vagy olyan bolt, ahol olcsóbban lehet vásárolni?
És a fakultatívak? Főleg a hajókirándulásokra lennék kíváncsi, a többit magunk is meg tudjuk oldani.
Eddig mindenhol azt olvastam, hogy alig változtak az árak tavalyhoz képest. Most jól rám ijesztettél! Mi 2 hét múlva megyünk, de akkor ezek szerint még spórolni kell addig...
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok! A Lyristissel mi is szemeztünk, de akcióban két hetet olcsóbban kapunk egy másik apartmanban, mint a Lyristisben 10 éjszakát.
Előre is köszi a válaszokat!
Rita
Ian | #167126 | 2011-06-25 11:48:08 | Válasz a #167096. hsz-ra
Robogó bérlésnél általában nem fogja a tulaj megemlíteni a kedvezményeket. Ezt Neked kell mondanod és Neked kell alkudoznod. A saját tapasztalatom szerint ha több napra hozod, akkor 10-15%-ot biztos le lehet belőle "faragni". A legutóbbi infóim 2008-ból vannak. Akkor az árak 80-s esetében és hosszabb bérlésnél 15-18EUR/napra jöttek ki. Esetleg ha nagyon ügyesek vagytok, akkor ~12 EUR-ra is lemehet a díj...
Amikor Korfun voltunk 3 éve, alapáron 20 euró/nap lett volna a robogó, de mivel több, mint 10 napra kölcsönöztük, napi 10 euróért kaptuk meg...
Ezek szerint Rodosz jóval drágább sziget??? Ajjaj, most már akkor tényleg kezdek aggódni!
Ian | #167190 | 2011-06-25 16:47:12 | Válasz a #167139. hsz-ra
3 évvel ezelőtt, mi is 10€-ért kölcsönöztünk motort. Igaz ~12 napra hoztuk el. Valóban helyfüggő a kölcsönzés, mert ez Falirakiban nekem kicsit drágábbnak tűnt, mint Rodosz városban. Kos szigeten megint csak olcsóbb a kölcsönzés. Írj egy pár kölcsönzőnek érdeklődő email-t és ezáltal pontosabb képet kapsz a díjakról. Pontosabb infóim azért nincsenek, mert tavaly saját motorral mentünk le . Választék viszont van, sok cég foglalkozik kölcsönzéssel. Az oldalamon több linket is találsz...azoknak amelyiknek találtam weboldalát. A valóságban sokkal több van...
Mit jelent az, hogy elég drága minden? A benzin tényleg jó drága 1,8-ért. Mennyiért lehet robogót bérelni? Esetleg adnak valahol kedvezményt, ha valaki több napra akar kölcsönözni? Mi 2 hétre megyünk a párommal, és szerintem kb. 12 napra kölcsönöznénk.
Mennyibe kerülnek a kaják? Gyros, suvlaki, stb.? Van esetleg valahol Lidl, vagy olyan bolt, ahol olcsóbban lehet vásárolni?
És a fakultatívak? Főleg a hajókirándulásokra lennék kíváncsi, a többit magunk is meg tudjuk oldani.
Eddig mindenhol azt olvastam, hogy alig változtak az árak tavalyhoz képest. Most jól rám ijesztettél! Mi 2 hét múlva megyünk, de akkor ezek szerint még spórolni kell addig...
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok! A Lyristissel mi is szemeztünk, de akcióban két hetet olcsóbban kapunk egy másik apartmanban, mint a Lyristisben 10 éjszakát.
Előre is köszi a válaszokat!
Rita
Szia Rita!
Bocsi, hogy Én is válaszolok a Te kérdéseidre. Mi szintén most érkeztünk haza Rodoszról Faliraki - Royal Roses Apartmanban voltunk.
Mi autót béreltünk és 95 benzint tankoltunk 1.66 volt a legolcsobb max 1.70 volt a legdrágább benzin a gyorsforgalmi úton. Valóban nem forgalmas területnél drágább az üzemanyag.
Az autó bérlésnél mi kaptunk kedvezményt 3nap 104euro volt egy Fiat Panda ami B kategóriának felelt meg. Kategóriánkét 6-8 euro a napi eltérés lehet.
Lidl, Rodoszból - Faliraki felé jövet a gyorsforgalmi úton van mindkét oldal 1-1 bolt.
Falirakiban a főúton az AB nevezetű bolt a legolcsóbb, és minden kapható, választék is van.
Falirakiból Lindos felé vezető úton kb 1km-re van egy super market, ennek görög neve van, hatalmas választék mint itthon egy auchan, minden kapható nem csak élelmiszer. Sok akció is volt 1fizet 2kap.
Gyros pita 2.5euro , gyros tál 8.5 euro a bárok utcájában.
Sztem az ár az annyi mint tavaly volt, Én úgy éreztem a Zakynthosi árral szemben.
Symi sziget volt fakultatív program, 40euro körül volt, ezt pontosan bocsi, nem tudom. Rodosz város kikötöjéből is szerveznek kirándulásokat lényegesebben olcsobban. Illetve Marmaris - Töröko-ba volt szervezett kirándulás.
Utolsó 2nap este 9után 10perces áramszünet volt, erre az mondták ott a helybeliek, hogy az Athéni tüntetés miatt van, és ez napi szinten elő fog fordulni.
Nekünk nagyon tetszett a sziget, ide még vissza szeretnénk menni.
Ha valaki motort szeretne bérelni ismerek egy férfit, aki motorkölcsönzéssel foglalkozik és nagyon jó árai vannak. Akit érdekel, írjon nyugodtan privát üzit!
Ian | #167239 | 2011-06-25 22:04:01 | Válasz a #167236. hsz-ra
Tedd már be ide légyszi a weblapja címét...köszönöm
Sziasztok!
Biztos sokan kérdezték már, de annyira vegyes véleményeket hallani a Soula Apartmanról Falirakiban, tényleg gáz?
Mi szűk 2 hét múlva szeretnénk menni, de csak ez az egy van 100 alatt, tud esetleg valaki jobb apartmant?
Köszike
Szia!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásod! Lenne egy olyan kérdésem, hogy Te az új vagy a régi típusú apartmanban laktál? Vagy hogy tudod-e mi a különbség a 2 között.
Köszi szépen:
Anikó[/quote]
Mi a régiben kaptunk már csak helyet, az új betelt. Hát a különbséget nem igazán tudom, talán ott volt kávéfőző, teafőző stb. illetve újabb bútorok.