Lehet, hogy sokan kérdezték már, de van akár egy homokos strand is Santorinin, vagy mindegyik köves
Kedves Notrack!
Két nagyon kellemes strandot tudok ajánlani Santorinin. Az egyik Perissa strandja. Itt ugyan nagyrészt homokos a strand és lassan mélyülő, de a homok fekete színű. Kétségtelenül ez a sziget legjobb strandja. Sokan járnak át ide Kamariból is a fél óránként induló kishajóval fürödni.
A másik pedig a részben homokos, részben aprókavicsos Vilhada strand. Szintén lassan mélyülő, és csodálatos a környezete is a fantasztikus homokkő szila-variációkkal.
Itt nejem lábán látható, mennyire aprókavics, az aprókavics. Szinte homok.
Csendes helyen lévő elfogadható apartmant tudna ajánlani valaki?
Mivel van rá esély, hogy Imperátorral megyünk, így az alábbiak jöhetnek szóba (Kamari):
• Karidis Apartman
• Haroula Apartman
• Finikas Apartman
• Kostis Apartman
• Atlantida Apartman
Ezek az Apollón Travel apartmanjai. Mi az Atlantidában voltunk idén júniusban, ami elég csendes. Itt nincs autós forgalom, mert egy kb. 3 méter széles kis utcában van. Zavarni esetleg a robogók tudnak, vagy a bőröndöket húzó turísták. Ingyenes volt viszont a légkondi, így mi becsuktuk az erkélyajtót és semmi nem hallatszott fel.
Tettem fel képeket ide a topicba az Atlantidáról régebben.
Ha homokos partra vágysz, én ajánlom a Monolithos Beach-et. Motorral nagyon könnyen megközelíthető. A partja fekete homokos és lassan mélyül. Kisgyerekes családok látogatták leginkább mikor mi ott voltunk. Nem véletlenül. Egész sokáig be tudsz sétálni a vízbe olyan lassan mélyül.
A tengerpart nem kiépített, nincsenek napágyak és napernyők, de mi nagyon jól éreztük itt magunkat. Egy éttermet és egy supermarketet azért találni a strand mögött.
Még egy észrevétel a perisszai parthoz. A hegynél egész jó a tenger, mi viszont egyik alkalommal tovább gyalogoltunk a parton és a Jazz Bar utáni partszakaszon próbáltunk meg fürödni. Ott viszont egy széles, hullámos, csúszós beton szakasz van a vízben, amivel vigyázni kell. Elég nehezen lehet bejutni a tengerbe. Ezt csak mi tapasztaltuk, mi voltunk ilyen bénák? Próbáltunk arrébb menni, de végig ilyen volt a part. Nekünk Kamari még mindig jobban tetszett ennél.
Szia! A Haroula apartman nagyon klassz, pár éve voltunk itt, de nyüzsgős, zajos, forgalmas helyen van. Az apartman utcai részén nyilvános telefon volt, innen folyton telefonáltak, ez is zaj....Szemben pékség, vagy valami bolt, ahol kora reggel nyitottak, árut hoztak stb., és a tulajnak autókölcsönzője is van, itt is folyamatos a nyüzsgés. Ha csendre , nyugalomra vágysz éjjel, akkor inkább másikat válassz, de ha nem zavar, akkor ajánlom, mert a teraszról gyönyörű a kilátás a szemközti sziklafalra. Közel van minden, a házigazdák is kedvesek.
Szia Notrack!
Biztos vagyok benne, hogy nem fogsz csalódni. Ha módod van rá semmiképpen ne hagyd ki! Nekem az eddigi 22 görög utazási célpont közül Santorini volt a legszebb. Elárulom, ezzel nem vagyok egyedül. Ha gondolod olvasd el a beszámolómat. Lehet, hogy sok hasznosat is tartalmaz.
Az Imperátor,ez esetben csak közvetítíi a Apollon útját és szállását.
Üdv: Josza