Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!! Minden infónak nagyon örülök! Külön köszönet a bevásárlási lehetőségekkel kapcsolatos infókért!!!
EnigmaticE, mi szűk két hét múlva indulunk a Soula-ba, egy ajánlás révén. Felvettem a kapcsolatot valakivel, aki 3x is volt a szigeten, és ebből 2 hetet a Soulában töltöttek. Neki nagyon jó véleménye volt róla. Meg hát mi baja lehet egy stúdiónak? Mi csak alvásra fogjuk használni...
Akkor ezek szerint lehet, hogy együtt utazunk? Ti honnan jöttök? Mi debreceniek vagyunk, úgyhogy még a Ferihegyre való felutazást is meg kell oldani.
Mit jelent az, hogy elég drága minden? A benzin tényleg jó drága 1,8-ért. Mennyiért lehet robogót bérelni? Esetleg adnak valahol kedvezményt, ha valaki több napra akar kölcsönözni? Mennyibe kerülnek a kaják? Gyros, suvlaki, stb.? Van esetleg valahol Lidl, vagy olyan bolt, ahol olcsóbban lehet vásárolni?
És a fakultatívak? Főleg a hajókirándulásokra lennék kíváncsi, a többit magunk is meg tudjuk oldani.
Szóval:
pl. egy dobozos üdítő átlag 2.10, egy kis zacskó sajt 3 euro, a gyros 2,5 pitában stb...
Robogó 18 euro volt egy napra, ha több napra kéred, van akció.
Mi autót is béreltük 2 napra, az 55 euro volt, egy Kia Picanto.
Van nagyobb supermarket (Lidl, Carrefour, AB nevű is), de mi ott nem vásároltunk, mert a Lyristisnek volt saját boltja, mindent lehetett kapni, az idegenvezető mondta, hogy a nagyobbakban sem sokkal olcsóbbak a dolgok.
Fakultatívra nem mentünk, egyrészt lehúzás, másrészt nem akartunk kötöttséget.
Pl. a Symi hajókirándulás 34 euro kaja nélkül/fő. Ottani cégek 25 euroért kínálják.
Ez az Unitravel és Ibusz ára, a többiét nem tudom.
Hello cicmarek! üdv nektek is itthon! Egy kérdés: nem véletlenül a tietekkel együtt keveredtek el a csomagjaink? Ezt csak sakkozni tudtuk, próbáltam belőni, hogy ti lehetettek. Próbáltalak keresni benneteket a strandon, utcán, de egyszer sem futottunk össze.
Nekünk is tetszett Rodosz, mi is visszamegyünk, lehet, hogy jövőre nászútra.
Van nagyobb supermarket (Lidl, Carrefour, AB nevű is), de mi ott nem vásároltunk, mert a Lyristisnek volt saját boltja, mindent lehetett kapni, az idegenvezető mondta, hogy a nagyobbakban sem sokkal olcsóbbak a dolgok.
Szia Nikóca!
Az én alapszabályom az, hogy soha nem higgy az idegenelvezetőnek . Erre a 2004-s első nyaralás alatt jöttünk rá, mert az akkori idegenelvezető azt mondta, hogy nincsenek nagyobb üzletek a szigeten. Természetesen mi találtunk . Azt tudom, hogy lehetnek kivételek és tőlük itt kérek elnézést, de eddig akikkel mi találkoztunk, azok nem igazán álltak a helyzet magaslatán. A fent említett idézetet is azért raktam be, mert ez sem fedi a valóságot. Elhiheted, hogy 4 év alatt több üzletet is bejártunk és a fent említettek voltak a legolcsóbbak. Kimaradt még a listádból a DIA%. Az idézett üzletek ~15-20%-al olcsóbbak, mint az egyéb kisebb boltok. A dolog hátulütője az, hogy az elérésükhöz jármű szükségeltetik .
Üdv
Szia!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásod! Lenne egy olyan kérdésem, hogy Te az új vagy a régi típusú apartmanban laktál? Vagy hogy tudod-e mi a különbség a 2 között.
Köszi szépen:
Anikó
Mi a régiben kaptunk már csak helyet, az új betelt. Hát a különbséget nem igazán tudom, talán ott volt kávéfőző, teafőző stb. illetve újabb bútorok.[/quote]
Mi is a régiben kaptunk helyet, de akkor azt mondod az is nagyon jó?
Van saját boltja, tök jó! )
Olyan segítségre lenne szükségem, hogy hogyan tudok pénzt utalni magyarországra Rodosz szigetéről? melyik banktól? West union-tól elküldtek, hogy nem tudnak magyarországra utalni. A szüleimnek nagy szüksége lenne a pénzre otthon, így sürgős lenne . Előre is köszönöm, ja és most Lardos és Lindos között vagyok.
Igen, teljesen jó, aludni főleg. Annyi a gond, hogy nagyon meleg a szoba, és hogy huzat legyen, ki kell nyitni a teraszajtót, akkor viszont "ömlik" be a szúnyogáradat. Kérjetek klímát, és minden gond megoldódik.
Igen, teljesen jó, aludni főleg. Annyi a gond, hogy nagyon meleg a szoba, és hogy huzat legyen, ki kell nyitni a teraszajtót, akkor viszont "ömlik" be a szúnyogáradat. Kérjetek klímát, és minden gond megoldódik.
Köszi szépen! Ha eszembe jutnak még kérdések, akkor majd zargatlak, jó?
Szia Nikóca!
Nagyon jó a Royal Roses apartman, ha sikerül kijutni akkor ide vissza ebbe az aprtmanba megyünk. A tulaj végtelenül kedves, megölelt mikor eljöttünk, azt mondta visszavár. Tiszta, minden nap törölköző csere, és szemetes űrítés volt, 1x cseréltek ágyneműt és 1x volt takarítás.
Nem nekünk keveredett el a csomag, az a szomszéd pár volt. Illetve egy család nem is chekkolt be Ferihegyen.
Mi a Lyristis boltjába csak érkezéskor voltunk, amikor gyorsba vizet vettünk, illetve vasárnap ott vettünk pékárút mert a többi bolt vasárnap révén zárva volt. Sztem is drága volt, illetve nem volt a felvágottakban választék, vagyis ami volt az drága volt, az AB-be sétáltunk ki vásárolni. Sokan jöttek át a Lyristis apartmanból a Royal medencéjébe, főleg az utolsó nap, azok nagyon idétlen angolok voltak.
A transzfer buszon az első ülésen ültünk, a repülön pedig az utolsó ülésen. Nem beszéltünk meg a találkozót így nehéz lett volna összefutni. Rólatok vmi ismertető amitől esetleg beugrik az arcotok.
Akkor jövőre majd ha mentek és esetleg egy időben leszünk ott, akkor lebeszélünk mindent előre.
Esetleg fekete rövid hajad van, a férjed pedig szemüveges? Nekem hosszú barna hajam van, a párom pedig magas vékony. Előttetek chekkoltunk a rodoszi reptéren, ha ti vagytok ti.
Nekünk is bejött a Lyristis, mi is szívesen mennénk ide vissza. Sőt mindenképpen ide megyünk, ha megyünk jövőre. Én szeretnék. A párom még látna mást is, de még sok alkalom van megnézni az összes görög szigetet.
Kedves Fórumozok, tud valaki esetleg bővebbet Falirakiban a Hotel Lido Starról?
Nagyon meg köszönném. Augusztusban megyünk, és kíváncsi lennék a ti véleményetekre, tapasztalaitokra.
szia Nikóca!!!
mivel ti már túl vagytok a nyaraláson kiváncsi lennék pár dologra a szigettel kapcsolatban:-)
voltatok több strandon is??melyik az amelyiken nincs tömegnyomor????
mit néztetek meg a szigeten?? 4 napra akarunk majd autót bérelni,de nem biztos hogy minden látnivaló belefér,úgy hogy még strandolni is akarunk.
köszi