BUSZMENETREND:
www.kosisland.info/usi_bus_schedules.php
Ezen rajt van a NostalgiaTravel weblapja is,ahol megtalálhatók a hajók indulási helyei és időpontjai,bár,némelyik nem naprakész,de lehet,hogy évek óta nem változnak az időpontok!
Valamint a környező szigetekről is vannak infók!
Sziasztok!
Nagyon kihalt ez a topic!
Ma találtam egy újabb webcam-ot.Bár,még eléggé ramaty idő van,talán 3hét múlva már remek lesz,legalább minden szép zöld lesz és nem nagyon kiégett..
www.kosinfo.gr/webcam3
Régebben én is aktív fórumos voltam itt, aztán valahogy elkeveredtem innen. De tékozlóként visszacsöppentem, illetve időnként azért bele -bele nézegettem a fórumokba.
Nos, tegnap foglaltuk le az idei nyaralásunkat és Kos szigetére megyünk. Alig 3 hét múlva, június 28-án. Már nagyon - nagyon várom.
Becsülettel elkezdtem olvasni ezt a fórumot az elejéről, és a 120 oldalból kb. 80-at át is olvastam, így már sok hasznosat megtudtam.
Ettől eltekintve lenne néhány kérdésem, amiben emélem tudtok segíteni.
Mi Kos városban, a Hotel Zephyros-ban leszünk. Láttam, hogy néhányan már voltak ott. Tudm, hogy a strand, ami hozzá közel van, az nagyon keskeny és kavicsos. Van esetleg még gyalogosan, viszonylag a szállodához másik tengerpart, ami szélesebb és nem annyira kavicsos? Mit javasoltok hova menünk pancsolni a tengerbe? Elsősorban gyalogosan megközelíthető helyre gondolok.
Hoppá, véletlenül elküldte a hozzászólásom, mielőtt végeztem volna. Bocsánat.
Jó gyorsan írtam az előbb, mert sok hiba van benne. Bocsánat érte.
Még azt is szeretném kérdezni, hogy tudtok-e ajánlani Kos városban, valami jó kis tavernát, ahol ebédelhetünk és vacsorázhatunk.
A Zephyros hotel közelében van pékség, cukrászda vagy bármi...? Nagyon szeretem a görög pékek termékeit.
Már kezd összeállni a fejemben a program, mit, szeretnénk megnézni, javaslataitokat maximálisan figyelembe vettem. Tényleg sok hasznos információt kaptam innen.
Szeretnénk autót is bérelni.
Motor az idén már kimarad. Sajnos 2007 nyara óta nem voltunk nyaralni. Akkor már állapotos voltam a kislányunkkal, és úgy voltunk Korfun. Ott még béreltünk motort, a pocak nem volt akadály.
Most a 2 és fél éves huncut lányunkkal megyünk, aki már nagyon várja a tengert és a repülős utat. (na persze, anyja lánya... )
Így a programoknál ezt is figyelnem kell, hogy kisgyermekkel mennyit tudunk bevállalni.
Fakultatívra nem szeretnénk befizetni, sosem tettem, nem most akarom elkezdeni. A nyelvet beszélem (2 nyarat dolgoztam görögben), de helyismeretm nincs, mert még sosem voltam Kos-on, és a környéken sem.
Ha van bármi ötletetek, mit nézzünk meg, mit próbáljunk ki, mit kóstóljunk meg stb..., szívesen veszem.
Köszönöm
Adri
Ian | #137358 | 2010-06-04 08:22:38 | Válasz a #137349. hsz-ra
Szia!
A Zephyros közelében nem igazán van jó part emlékeim szerint. Ha a város felé indultok el, akkor nem messze tőle ugyan ki van alakítva pár strand, de úgy láttam, hogy ezek gyorsan mélyülnek. Viszont a kikötőn túl, ez már a Lambi részhez tartozik talán, már jobb partok vannak. Nem kell egészen a sziget kanyarulatáig felmenni, ezek kb. a kikötő és a sziget északi csücske között vannak. Gyalog a szállásotoktól ez kb. fél óra. Éttermek is vannak, illetve ha jól emlékszem, akkor tusolókat is láttam a parton. Ha esetleg kocsit béreltek, akkor már a sziget igazán jó partjai is könnyűszerrel megközelíthetőek: Tigaki, Marmari, Mastichari, Limnionas és a kefalosi öböl.
Látnivalók közül viszont elég sok elérhető Kos városban: a johannita vár, a kikötő, Hippocrates fája, ez egykori város maradványai és a Casa Romana. Ezek viszonylag közel vannak egymáshoz.
Az egyéb látnivalók is könnyűszerrel elérhetők, mivel az úthálózat jó a szigeten, de ehhez már autó kell: Asklepieio, Zia, Paleo Pyli, Antimachia, Limnionas, kefalosi öböl, Empros Thermi, Theologos, Agios Ioannis és Plaka.
Egyéb kirándulások közül Nisyros és Bodrum amit tudok ajánlani, de ezeknél vedd számításba, hogy hajós utak. Mindegyik 1-1,5 óra oda és vissza.
Üdv
Szia ferradri!
Kiegészíteném Ian látnivaló listáját. Kos városban (vagy inkább felette) egy dombon található a gyógyítás szentélye. Szerintem érdemes oda felmenni (én ez biciklivel tettem, bár nem mindenki bírná ki). Aki szereti a romokat annak mindenképpen. Ja, és a kilátás se kutya! A belépő akkor 3 euró volt. Parkoló is van az autóval érkezőknek.
Igaza van Iannak. Kos városban sok a romterület. Ezek akkoriban igyenesek voltak. Az Ian által említett erődbe szintén 3 euróba került (akkor, vagyis 3 éve).
Lambinál a tenger nagyon gyorsan mélyül!!!!!!!! Bemész 5 métert és már nem ér le az ember lába (legalábbis az enyém nem). A partja meg kavicsos. A kilátás viszont csodás. Legalábbis azon a részen, ahol mi nyaraltunk.
Hajó kirándulásra nem szabad az utazási irodánál befizetni! Este minden hajó ott horgonyzik Kos kikötőjében, ahol a tulajok maguk kínálják az utakat. Mindenki kedvére válogathat.
Nekem nagyon tetszett Kos, Kos városa. DE ez az én véleményem
Köszönöm szépen a válaszokat.
Az idén igazi családi nyaralás lesz, 7-en megyünk. 6 felnőtt, egy gyermek. Mit javasoltok? Két autót kellene bérelni vagy van lehetőség valami mikorbusz, vagy "nagy" autóra, ahova mind elférünk? Gondolom gyerekülést adnak a kölcsönzőben. Vagy ott nem kell?
Ha kerékbárt bérelnénk, akkor is adnak gyerekülést ugye? (végülis, hol máshol ülne a gyermek...)
Törökországba, ha átmennénk, akkor a vízumot hogyan kell intézni?
Egy helyen kapok hajójegyet Bodrumba és Rodoszra is, ha mindkét helyre át szeretnénk menni? Jaj, nem tudom mi fér bele az egy hétbe. Annyi látnivaló van, hogy már lassan gondolkodhatom mikor megyünk ismét Kos-ra.
Egy másik helyen azt olvastam, hogy Nissirost nem ajánlják kisgyermekeseknek, a gázképződés miatt. Ti tudtok erről valamit? A kislányunk 2,5 éves. Jöhet velünk Nissirosra, vagy nem?
kerékbár hol jár az eszem.... péntek délután....
bocsánat, kerékpár
Ian | #137422 | 2010-06-04 13:42:41 | Válasz a #137402. hsz-ra
Törökországi látogatáshoz nem kell külön vízum. Nisyroson a kráter belsejében vannak olyan részek ahol a kénes kigőzölgés erőteljesebb, de annyira azért nem problémás. Ennek ellenére megoldható szerintem, hogy valaki addig fennmarad a kicsivel amíg a többiek megnézik, majd váltanak.
Az oldalamon sok infót találsz pont ezekről is. Vannak autókölcsönzők címei is, ahol előzetesen tudsz az árakról is tájékozódni.
2010.06.21- 07.05.ig Lambi-ban / RENA apartman/ fogunk a párommal nyaralni.. Ha esetleg vki nyaralt már azon a környéken.. tippeket tanácsokat szivesen fogadok Étterem, közért, tengerpart illetve auto/robogó bérléssel kapcsolatban..
Sziasztok!
Olyan szép most az 1-es webcam-on Kos-város,már nagyon-nagyon szeretnék ott sétálgatni!A kis zöld vonat,ami a téren áll,megtalálható hamar a buszmegállótól?
Tavaly voltunk 2 hetet Koson, nagyon pozitív tapasztalatunk volt az alábbi autókölcsönzővel: http://www.nancyrentacar.com/
E-mail leveleztem le velük indulás előtt az egészet, foglalót nem kértek. Tigakiból hozták, vitték az autót, pontosak és korrektek voltak.
Családi vállalkozás, Nancy testvérének motorkölcsönzője van, arról is tudsz náluk érdeklődni.
Ha finom egytálételt ennétek, ajánlom a Hotel Costa Angela éttermét, előtte fordul meg a Lambiból Kosra közlekedő busz: http://www.costaangelahotel.com/
Néhány fogás közül lehet választani minden nap, de ízletes görög ételeik vannak.
---
Üdv.:
Szilvi