Görög konyha
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 16 17 18   >
Üzenet
  Jox | #82265 Üzenet | 2008-10-01 11:20:21 |
  Vojandi | #82268 Üzenet | 2008-10-01 13:22:34 |
Én eddig majdnem mindhol báránystifadot fogtam ki és én megvallom, nekem jobban ízlik, mint a borjús... icon_smile.gif
Most Koson volt ilyen is, hoyg "octopus stifado", de nem volt rá ingerem megkóstolni, mert szerintem ahohz hal íz nem passzol.
  Josza2 | #82269 Üzenet | 2008-10-01 13:33:18 | Válasz a #82265. hsz-ra Előzmény #82265
Kedves Jox!
Ez azért durva! Tessék azonnal adni abból a hatalmas adag gusztusos suvlakiból!
Hú, de éhes lettem! Fel lettem izgatva (ízlelőbimbóilag) és úgyhagyva. icon_redface.gif icon_mad.gif
  H.apci | #82270 Üzenet | 2008-10-01 13:35:57 | Válasz a #82269. hsz-ra Előzmény #82269
Mit irigykedsz; a tányérokból ítélve legalább négyen voltak rá... icon_wink.gif icon_confused.gif icon_lol.gif
  Josza2 | #82271 Üzenet | 2008-10-01 13:39:49 | Re:
h.apci írta:
Mit irigykedsz; a tányérokból ítélve legalább négyen voltak rá... icon_wink.gif icon_confused.gif icon_lol.gif

...csak egyik sem az enyém icon_sad.gif icon_eek.gif
  Vscotina | #82532 Üzenet | 2008-10-05 21:39:56 | Grögország
Szevasztok!

Biztos nem voltam elég figyelmes, de volt a tzatziki receptje valahol??? Nem találtam meg.
köszi
  Kvalcsi | #82539 Üzenet | 2008-10-06 09:29:53 | Válasz a #82532. hsz-ra Előzmény #82532
Szia vscotina!

Pedíg van! A Hellasz.hu főoldalán lenyitod a "Tartalomjegyzék" rovatot majd ott rákattintasz a "Receptek"-re. Azon belül kiválasztod az "Ételeket"-et és ott az 5 oldal tetején olvashatod.

Joghurtos, fokhagymás uborkasaláta - tzatziki
Hozzávalók:
1 kg uborka, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor snidling, friss bazsalikom és tárkony, 4 dl joghurt, só, kevés borecet vagy citromlé
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk egy órát, majd leszűrjük. Finomra vágjuk a zöldfűszereket, lereszeljük a fokhagymát, belekeverjük a joghurtba, és ha nem elég savanyú, borecettel vagy citromlével ízesítjük. Belekeverjük a leszűrt uborkát, és lehűtve tálaljuk. Tipp: A nálunk kapható joghurt közel sem olyan sűrűségű, mint a görög. Ha a salátát túl hígnak találjuk, bármilyen ízesítés nélküli tejszínes krémsajttal sűríthetjük.
  Kvalcsi | #82543 Üzenet | 2008-10-06 10:00:18 |
Ez is tzadziki recept:

A görögök előszeretettel fogyasztanak a húsételek mellé salátákat. A tzatziki uborkából készült sűrű joghurtos saláta, amit előételként is fogyasztanak.

Hozzávalók:
- ízlés szerint friss citrom leve
- 2,5 dl tejföl
- 1,5 dl natúr joghurt
- 7-8 gerezd fokhagyma
- 2 közepes méretű kígyóuborka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fehérbors


Az uborkát lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn, vagy vékony csíkokra gyaluljuk, megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen, utána jól kinyomkodjuk.

A fokhagymagerezdeket megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk az uborkához az áttört fokhagymát, a tejfölt, a joghurtot, egy kis fehérborsot, ízlés szerint citrom levet és jól összekeverjük.

Letakarva 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Akkor lesz igazán jó, ha kifejezetten sűrűre sikeredik.
  Vscotina | #82585 Üzenet | 2008-10-06 23:09:25 |
Szia Kvalcsi!
Köszönöm a receptet, igyekszem kipróbálni, de melyik az a magyar joghurt ami pont olyan tömény és sűrű, mint a görög volt. Az nem volt vízízű!!!
  Karpuzi | #82590 Üzenet | 2008-10-07 07:37:13 | Válasz a #82585. hsz-ra Előzmény #82585
Szia, ha a joghurtot tiszta pamut konyharuhába öntöd és a mosogatócsapra akasztod úgy 2 órára csöpögni akkor a víz kicsöpög belőle és legalább állagra kicsit hasonlít majd a görög sűrű joghurtra.
  Vojandi | #82595 Üzenet | 2008-10-07 08:50:03 |
Karpuzi a kosi nyaralásom óta állandóan rád gondolok, mert az útszéli gyümölcsbódéknál mindenhol ki volt írva a neved!!! icon_smile.gif Most már tudom, mit jelent!!!! Nagyon eltűntél.
Bocs, az offért, csak remélem, ha ide írtál, itt észreveszed, hogy írtam neked.
  Kvalcsi | #82633 Üzenet | 2008-10-07 18:40:29 | Válasz a #82585. hsz-ra Előzmény #82585
Szerintem egyik sem! Azt nem tudom, hogy lehet-e kapni a görög élelmiszereket áruló boltban Budapesten joghurtot.
Itt a honlapjuk, ezen nem említik, de azért elképzelhető, hogy van.
http://www.fbvszosz.hu/csemege.pdf
  Vscotina | #82660 Üzenet | 2008-10-07 20:39:11 | Válasz a #82633. hsz-ra Előzmény #82633
Szervusz Kvalcsi!
Ezt nem ismertem, de van még egy görögcsemege (legalábbis annak hirdeti magát), VIII. kerület Rákóczi tér, kinn a József körúton.
  Mr.Dana | #82685 Üzenet | 2008-10-07 23:28:07 | Re:
Idézet:
Én úgy tudtam, s ezt is olvastam mindenhol, hogy a stifado borjuhúsból, vagy fiatal marha húsából készül. Nosza, gondoltam, legyen birkából! Isteni finom volt!


meg nyúlból.... bárányról én sem hallottam még ......
  Mr.Dana | #82686 Üzenet | 2008-10-07 23:36:24 | Válasz a #82633. hsz-ra Előzmény #82633
Lehet !!!

Nekem itt figyel a hűtőben 2 doboz Görögföldről hozott !!!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 16 17 18   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu