Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Katus | #9918 Üzenet | 2006-06-27 20:14:18 |
Sziasztok!!!
2005 júliusában Sartin voltunk.Már több ismerõsömtõl hallottam Sartiról,és sokat böngészgettem a neten,hogy minnél többet megtudjak a helyrõl,és persze Görögországról,mert elõször jártam ott.
Végül is elindultunk és kemény 24 órás út után/mert lerobbant az autónk/
/a Török invázióról nem is beszélve/ megérkeztünk egy kis halászfaluba. Az út csodálatos hegyek,sziklák kanyargós szerpentinek között vitt minket egyenesen a célunk felé.Sartira
Miután nem szervezett útra mentünk,még nem volt szállásunk.
De nem izgultunk miatta mert mindenhol azt olvastam hogy biztos hogy fogunk találni,és ez így is volt. Ahogy megérkeztünk rögtön szóba -elegyedett velünk egy Görög középkorú férfi és szívélyesen az autójába invitált,közben némi Magyartudással kevert, Görög ,Német ,Angol szavakkal próbálta elmagyarázni hogy Õ most elvisz valahová és megmutatja a szállást ami neki van.
Elõször kicsit gyanúsan méregettük Õt,de ketten voltunk lányok és ,,sok lúd disznót gyõz "alapon elmentünk vele. Lesz ami lesz.
Mutatott is egy vadi új nagyon szép kis apartmannházat,melyet bizonyos Ágni asszony vezet. Tényleg szép és ami nagyon tetszett hogy közvetlenül a tengerparton volt. A teraszon ülve csodálatos kilátásban volt részünk. Nagyon kellemes hely, szívbõl ajánlom mindenkinek. Nem a falu központban volt hanem az ,,új "részen. A közelben volt egy nagyon klassz kis Taverna az Evros. Miután megtaláltuk ezt a helyet mindennap ott vacsoráztunk nagyszerû hely,tiszta és nagyon,nagyon finom minden és nem utolsó sorban olcsó. Minden alkalommal egy kis uzot kaptunk,grátiszént.A falu nagyon hangulatos,sok-sok üzlettel amiben sok Magyar fiatal dolgozik.Nekünk egyáltalán nem volt rossz itthoniakkal találkozni ,sõt!!! A tenger csoda tiszta,nem láttunk semmilyen tengeri szörnyecskét sem. Görög estre mi Neos Marmarosra mentünk,szuper döntés volt,mert egy 4 csillagos szállodába vittek minket,az ,,Athene Pallas" ba, még ilyen szépet eddig nem láttam. sok- sok ínycsiklandozó fogás közül lehetett választani,jó volt a zene és rengeteget táncoltunk.Hamar elrepült az egy hét,azóta is azt az egy hetet élem meg újra és újra ,amikor a képeket vagy a videót nézegetem. Remélem még eljutok újra odavalaha az életben. icon_smile.gif icon_smile.gif
  Tucsi001 | #10167 Üzenet | 2006-06-29 23:15:25 |
Szia Ildikó!
Mi egyénileg utaztunk ezért csak az apartmanról tudok beszámolni. Szerintem igényesek, jól éreztük magunkat benne. Ha fõzni akarsz, akkor néhány dolgot érdemes még vinni. Szerintem a légkondira szükség van és nem zavaróak a belsõ erkélyek sem. Mire mentek szerintem átadják az új szárnyat is és lessz medence és napozóterasz is. A tenger ott a legklasszabb, érdemes elmenni a sziklákig is! A házban lakik Marcsi az idegenvezetõ aki mindenben segít és van egy gondnok is, Szergely aki mindent megjavít amit kell. Vele oroszul könnyebb kommunikálni. A szobák kicsik, de a célnak megfelelnek, nincs zaj és több oldalról is rálátsz a tengerre. Éjszaka még a hullámokat is lehet hallani. A TV-n lehet nézni a Dunát és az M2-t. Ha valami még érdekel csak kérdezz!
  Jox | #10168 Üzenet | 2006-06-30 06:42:16 |
  Jgyurics | #10370 Üzenet | 2006-07-01 17:18:42 |
Sziasztok!

Bár már múlt héten kérdeztelek benneteket az Apollon apartmanról, most mégis feltennék még egy kérdést. Mi a párommal 2 fõs apartmanba megyünk, és érdekelne, hogy hányadikon fogunk majd szobát kapni. Esetleg a földszinten? Jó lenne elõre tudni.
  Afrodité | #10382 Üzenet | 2006-07-01 22:05:14 |
Szia Tucsi 001! Tavaly voltam a Holidayba, és 1 hét múlva is oda megyek. Hová építik ezt az új szárnyat? Mennyire zavarja az üdülést az építkezés, és hol tartanak vele? Esetleg képet tudsz küldeni? Hol lesz a medence?

Köszönettel:
Afrodité
  Il_di | #10384 Üzenet | 2006-07-02 10:02:38 |
Szia Tücsi!

A szállástól az Ófalu mennyi idõre van gyalog? Belefér egy negyedórába?
A képen az apartman mellett közvetlen van egy út a szikla fele, ott nagy forgalom van? Mert a szobánk nem igazán a legjobb helyen van, de már csak ez volt ( az út felõli részen a fszt-en).
Az partman közelében van valamilyen kisbolt?
Voltatok valamerre kirándulni?
Mi terveztünk egy kirándulást a narancspartra illetve Neos Marmarasba, de kiszeretném hagyni a fakultatív programokat, inkább egyénileg szeretném megoldani, kocsit vagy robogót bérelve. Ha voltatok valahol, írd már meg légyszi, hogy kocsival hány km-re van a narancspart illetve melyik irányban, mert nem igazán írják sehol.

Az árakról is írjál már légyszi pár szót!

Elõre is köszi
Ildikó
  édes | #10387 Üzenet | 2006-07-02 11:29:04 |
Az ófalu csendes hely,nem célja a vad motorosnak,de az autósoknak sem.Többnyire csak azok járnak arra akik ott laknak,de a szûk utcák miatt õk is keveset.
  HJudit | #10393 Üzenet | 2006-07-02 15:21:22 | Friss hírek Sartiból
Jaszasz, minden régi és új Fórumtagnak!
Tegnap este érkeztünk haza két hetes Sarti nyaralásunkból, hamarosan írok majd részleteket. Kicsit böngésztem a topik hozzászólásait, Ágni asszony apartmanházát én is tudom ajánlani, személyes ismerõsöm a tulajdonos. Most nyílt meg a ház tetõteraszán egy bár, ahol esténként italokat szolgálnak fel, reggelente reggelizõteraszként mûködik (azt hiszem, csak a szállóvendégeknek). Evrosnál tényleg finomak az étkek, de közvetlenül a part felett a Paradise tavernában is nagyon jól fõznek és igen kedves a kiszolgálás. Egyik pincérük sokat ért és próbál beszélni magyarul (ugyanis magyar a felesége!!!) Hrisztosznak hívják. Ez az úgynevezett új Sarti de én inkább Sarti beach néven ismerem a környéket. 15-20 perc séta a falu újonnan épült része, ezért aztán itt csendesebb a környék, a két étterem sem hangos, nincsenek szórakozóhelyek. A part itt a legjobb strandolás szempontjából és közel vannak a sziklás-kavicsos kis öblök is, ahol élénkebb az élõvilág. A tenger csendjét egyedül a robogósok zavarhatják (nameg a "nagyothalló" honfitársaink, akik szíves-örömest beszélgetnek egymással kiabálva, hadd hallja mindenki: íme itt nyaralunk, mi magyarok:cry: ), de ez már hozzátartozik Sartihoz. Nagyon-nagyon sok a magyar utazó, az ország minden tájáról indítanak már buszokat, szinte minden üzletben és étteremben értenek-beszélnek pár szót magyarul. Azt hiszem, a velünk egy idõben ott tartózkodó nyaralók legalább 90%-a magyar volt...... A sok magyar utazó és a görög nyár varázsának köszönhetõen van már néhány vegyes házasság révén ott élõ magyar lány is, a két hét alatt 3 ilyen családról szereztünk tudomást!!! Bárkit érdekel friss hír, részletek, írjatok!
HJudit
  édes | #10397 Üzenet | 2006-07-02 17:29:21 |
Szia Judit!

Már nagyon vártalak! Mesélj,milyen volt?Hogy éreztétek magatokat?A Grigoris milyen,melyik szobában voltatok?Jó volt?Ha választanátok még egyszer,mélyiket vállasztanád?Ha csináltál képet a szobátokról,elküldenéd?alegna@tvnetwork.hu .Köszi.Nekünk még egy hónap és indulunk.
  HJudit | #10406 Üzenet | 2006-07-02 20:51:02 |
Szia Édes!
Majd írok, részletesen is, priviben is, de holnap meló van, húú reggel kelni kell.... icon_cry.gif icon_cry.gif
  Tucsi001 | #10694 Üzenet | 2006-07-05 15:06:50 |
Sziasztok!
A Holidayban szerintem már nem zavaró az építkezés, mert már szinte teljesen készen van. A medence a tetõn van az új részben. A most épült ház a dombok felõl van, így u alakú lett az épület. Jó utat mindenkinek!!!! Én is vissza akarok menni!!! icon_rolleyes.gif
  Vadevezõs | #10695 Üzenet | 2006-07-05 15:10:35 |
Teljesen egyertek Veled Sarti a második otthonom már megint bõgve szálltam fel a buszra,készülök vissza,ha összejön a szamarast én csak Pedrónak hívon pompás fazon örülök hogy te is jól érzed magad. icon_wink.gif icon_wink.gif icon_wink.gif
  Tucsi001 | #10696 Üzenet | 2006-07-05 15:14:10 |
szia Ildi!

Az ófalu messzire van, kb. fél óra, de szerintem nem baj mert a strand tényleg itt a legjobb. Sassos honlapjáról töltsétek le a 10% kedvezményt adó kártyát. A legolcsóbb robogó 7€, az elsõ nap Marcsi el fog vinni benneteket és mindent megmutat! Az árak kicsit drágábbak mint itthon, de gyrost már 1,5€-t is kaptunk. Az utcán szinte semmilyen forgalom nem volt, de mi nem fõszezonban voltunk. Melyik épületben van a szobátok?
  Tucsi001 | #10700 Üzenet | 2006-07-05 17:03:27 |
sZÖRNYÛ, HOGY CSAK ÚGY TUDOK A GÉP KÖZELÉBE FÉRNI HA ÉLETVESZÉLYESEN MEGFENYEGETEM A GYEREKEIMET! Szóval: A Narancspartra Sartiból visszafelé kell menni a fõúton, egy fa törzsére ki van téve egy Sassos logós kifakult tábla, na ott kell jobbra bemenni és leparkolni. Pár méterrel elõrébb van kinn egy kék kifakult narancsgerezdet ábrázoló tábla is, de azt talán nehezebb észrevenni. Szerintem kb. 6-7 Km. Neos Marmarasba, Toroniba simán át lehet jutni, szerintem nagyon szép a táj. Neos Marmarasban csütörtökön van vásár és akkor van egy fakultatív program is ami ott kezdõdik, nekünk az tetszett, majd Marcsi elmondja, hogy mibõl is áll. A Görög est 4* ide vagy oda, nem tetszett, persze ez szubjektív vélemény. Autót nem tudom hol lehet bérelni. A dinnye kilója 1.35€ volt, a kenyér 60c egy darab.
  HJudit | #10763 Üzenet | 2006-07-06 13:10:55 |
Tücsi,
nem tudom, megfordult-e a fejedben a helyi görög estre elmenni a négycsillagos helyett, de percig se bándd!!! A Sarti helybéli program nemhogy csillag nélküli, egyszerûen pocsék volt. Ha nem számítom az évek óta a környéken ügyeletes fõ táncos fickó remek hangulatot keltõ viselkedését és a többi táncos szép elõadását.... Szóval a zene és a táncok jók voltak, az étek pocsék, elõször - viszonylag - jó borokat hoztak ki, azután valahogy más hordók (kannák???) kerültek elõ..... A 12 év alattiak kaphattak kettõ darab üdítõ italt, a 12 felettiek csak egyet.... Persze, a fent emített borok fogyasztása korlátlan volt, úgy kell annak, aki nem borozik..... Vagy megelégszik az egy üveg üdítõvel, vagy van lehetõség vásárolni plusz 1,5 euróért egy 3 dl-es üveggel másikat is!!!! Mellesleg, az irodában befizetett fejenkénti összeget figyelembe véve, meg a tömeget, kb. 6-7000 eurót icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif szedtek be tõlünk. Egy kilogramm hús ára a hentesnél max. 7 euró........ Ha hozzávesszük, hogy egy -egy családban max. 2 ember borozgat, merthát még a felnõtt is lehet olyan helyzetben, hogy nem iszik alkoholt, nem???? Vagy csak nem szereti a bort.....
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu