A Valasikis előtti partszakaszt, azt hogyan értetted ? Mert a Filipos Resortból kaptam egy ajánlatot, amelyet még fontolgatok. A fényképeken ez a partszakasz is tutinak tűnik.
Sajnos az egy kifejezetten rossz szakasz! A fényképen nem látszik! A part széle homokos, de 4-5 méterrel beljebb, a térdig érő vízben csúszós, nyálkás lapos kövek vannak, jó nagyok, tele süntelepekkel. Tavaly nyáron a Renában voltunk, ami majdnem szemben van a Filippossal. A partra a Filippos és Katerina közötti szakaszra akartunk lejárni. Be is mentem a vízbe, és kifelé jövet vettem észre a süniket. Ha úszni akarsz, akkor lehet találni egy-egy helyet, ahol be lehet menni mezítláb is, de arra, hogy derékig érő vízben játsszanak a gyerekek -szerintem- alkalmatlan.
Egyébként szép kis apartman, jó helyen is van, ha nem pont ott akartok strandolni, akkor akár jó is lehet.
A szerintem a rossz szakasz a Zinozistól jobbra kb. a Villa Platanorama és az Elena közötti kiszögellésig tart. Saccom szerint kb. 1 km lehet.
Annak már jó a partja, és tőle balra legalább 2 km-en keresztül végig tökéletes. Mi is arra a részre jártunk tavaly, a Stamos előtti partra. Én mindenképpen ezt választanám.
Sziasztok!
Mi szeptember elején készülünk ide. 2 éves kisgyerekkel, és egy 2 kilós kiskutyával.
Van valakinek kisgyerekes tapasztalata, hogy bírják az utat, és melyik apartmant ajánlanátok?
köszönöm. Erika
Szia Erika!
Két éves gyerekkel nincs tapasztalatom, de 3,5 évessekkel igen. Ők kifejezetten jól bírták. Mi este szoktunk indulni, nagyjából elalvási időben, ekkor majdnem végig alusszák az utat. Attól függ, hogy honnan indultok, hányszor és mennyi időre álltok meg,de este 8-10-es indulással magyar idő szerint dél körül kiértek, akkor el lehet foglalni már a szállást. Ha felváltva vezettek, akkor az esti indulásnak az is az előnye, hogy tudsz akkor vezetni amikor alszik a csemete, mert amikor ébren van sokat kell vele foglalkozni, hogy ne unatkozzon. Kedvenc játék, mese, zene, film szoktatás szerint legyen kéznél!
Könyvet nem javaslok, az "olvasástól" az enyémeknek többször felkavarodott a gyomra. Ha hányós érdemes készülni rá (ha nem egy kicsit akkor is), legyen váltás ruha, szemetes zsák, törlőcucc kéznél. Nem rontja el a dolgot egy kis Daedalon, vagy ilyesmi sem, attól még jobban is alszoik.
Pelenkát, naptejet vigyetek itthonról bőven, kint nagyon drága!
Apartman: nehéz látatlanban tanácsot adni
javaslom tanulmányozásra a Vourvourou interaktív térképet
A térképen ki kell pipálni a "studios" kockáját, meglelenik a lista. A névre kattintva megmutatja a térképen a helyét és a "More info"-ra kattintva bejön az apartman oldala. Amelyik szimpatikus írj email, mindenhol tudnak angolul, sokan németül is. Több helyre írj, mert nem mindenki válaszol, és elég sok már hónapokkal előre le van foglalva. A kutyára kérdezz rá, de szerintem nem lesz vele gond.
Néhány javaslat: a közvetlen tengerpartiak közül: House Platanos, Stamos, Christaras, Villa Ioannis, Edra
Part közeli: House Maria Manolaki, Fani, Annas's Studios, Servetas
Nem voltam, de jó véleményt írtak róla: Alexandros Hotel (nem tengerparti, de medencés)
Ezeken kívül is sok jó van de ezeket ismerem kívülről vagy voltam is bennük.
Ha az általam javasoltakon kívül tetszik valamelyik írd meg, megmondom, hogy milyen a part a közelében, de linkeltem be korábban erről is térképet.
Javaslom még az az utazás gyerekkel topic-ot átnézni, itt is sok tapasztalat gyűlt össze a témában.
Sziasztok! A Casapis korrekt hely. Egyedül a melegviz fogy el este 7 környèkèn. A Dyonusos bolt mellett van a tulaj ugyanaz ott kell jelentkezni. A szoba amiben vagyunk mint a weboldalon. A teraszrol a tengert latjuk, bentebb van az uttol csendes parkolni az udvaron lehet es van hely is mindig szemben egy utca le a partih a paris ètterem mellett. 1 perc a part , de ez egy kesleny csak a jobb 10-15 perc seta vagy kocsival ahol epp sikerül. A tenger kellemes jo idö van. Dèlelött volt egy rövid vihar esö, dörgès villàmlàs.
Rema: a kevés medencés szállás egyike a faluban. Kívülről szépnek, igényesnek látszik. a falu közepén, az út jobb oldalán, a tengertől kb. 50 m.A part nem igazán jó a környékén, vele szemben egy kissé mocsaras kis erdőcske van, két oldalán a sekély vízben csúszós, lapos kövekkel, sünnel telítve. A szerintem fürdésre alkalmas partszakasz jobbra kb. 300 m, balra 6-700 m.
Villa Vasiliadi: a falu túlsó harmadában van, az út part felőli oldalán, de nem közvetlenül a parton. Kívülről és a weblapjuk alapján igényes. A víz itt sekély, homokos, fürdésre, játékra alkalmas, süni mentes, de a part csak pár méter széles. Pár éve ezen a részen foltunk a mellette levő apartmanban, kifejezetten jól éreztük magunkat.
Nem tudom, hogy mi a szempont a választásnál. Én a másodikat választanám a kettő közül.
Ha medencéset szeretnél, akkor inkább nézd meg az Alaxandros Hotelt ( a Vasiliaditól nem túl messze), ha az igazán jó part fontos akkor a House Platanos, Stamos
Javaslom, hogy nézz körül ITT, részletesebb infók, képek vannak itt, de a legtöbbjét megtalálod a bookingon is.
Szia!
Nagyon köszönöm a gyors választ. az Alexandrost néztem én is.
A legfőbb szempont, hogy Hédi a kiskutyám is jöhessen.
Nem lenne rossz, ha szép helyen lenne persze. Este megnézzük amiket ajánlottál.
Jelzem majd, hogy mit választottunk. Elküldtem a férjemnek, a térképet amin bejelölted a partszakaszokat, az nagy segítség lesz a választásnál.
Kicsit félek az úttól, párszor voltunk hosszabb autós vagy buszos nyaraláson, de engem mindig megviselt. Gyerekkel Horvátországban voltunk tavaly, simán ment minden , jobban aludt a kocsiban mint otthon.
Vourvourou-t egy utazási irodában láttuk meg képen, és megkérdeztük hogy hol készültek a fotók. Akkor mondta nekünk a hölgy, hogy ez a legszebb hely ahol Ő járt. Akkor mi Karpathosra mentünk ( életem legszebb 2 hete volt:-), de megfogadtuk hogy ide mindenképpen eljutunk.