Asprovalta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 25 26 27   >
Üzenet
  Zsebkuty | #104467 Üzenet | 2009-06-14 16:34:32 | Válasz a #104409. hsz-ra
icon_lol.gif Szia,kedves Sancho!
Szoktad nézni a gugli képkeresőjét?Beirod:Asprovalta,igy sok képet és linket kidob.
Időjárás-ügyben:NE aggódjatok,nyáron ott is nyár lesz,nem fogtok fázni.Thessaloniki 80km-re van,itt pl.leellenőrizheted,milyen idő van-lesz:
www.wetteronline.com
www.accuweather.com
www.wounderground.com
Kimondottan Asprovalta:
www.accuweather.com/world-fore.....ocCode=EUR
  Sancho.dl | #104409 Üzenet | 2009-06-14 08:58:31 | Válasz a #94378. hsz-ra Előzmény #94378
Sziasztok!

Sajnos, nem nagyon találok újabb infókat Asprovaltáról, pedig szorgalmasan lesem a netet. Már csak abban bízom, hogy nemsokára indulunk és talán jó idő lesz. Nem tudom most milyen idő lehet arra, de ha ilyen, mint itthon akkor a sírás kerülget icon_sad.gif De addigra csak kegyes lesz hozzánk az időjárás és egy csodálatos nyaralásnak nézünk elébe icon_smile.gif Ha valaki járt kint mostanában, kérem írjon pár sort a kinti helyzetről icon_smile.gif
Előre is köszönömicon_smile.gif
  EnricoBenetti | #103891 Üzenet | 2009-06-09 20:55:54 | Válasz a #102917. hsz-ra Előzmény #102917
Megváltozott a konstrukció, Thassos szigetére megyünk, így a fentebb feltett kérdéseim már tárgytalanok!
Az idei nyaralóknak kellemes időtöltést kívánok!
.eB.
  EnricoBenetti | #102917 Üzenet | 2009-06-02 22:50:35 |
Első ízben szeretném megköszönni az eddigi hozzászólóknak, hogy megosztották velünk tapasztalataikat!
Bár nagyon sok hasznos információ található a korábbi bejegyzések között, mégis szeretnék egy-két aktuális dologra is fényt deríteni!
Július 3-13 között megyünk az iskolával Asprovatába nyaralni. Sajnos sok költőpénzt nem tudok magammal vinni (kb. 20000 Ft, a kaját itthonról visszük ki), viszont helyi specialitások kedvelőjeként feltétlen szeretném kipróbálni az igazi görög gyrost és a musaca-t is. Hol lehet olcsón finomat kapni?
Milyen árak vannak kint most? Melyik a legolcsóbb élelmiszerbolt? Milyen árban lehet dohányárut, tejtermékeket, pékárut kapni?
Milyen fakultatív programok vannak, és milyen áron?
Segítségetek előre is köszönöm!
b.
  Sancho.dl | #94378 Üzenet | 2009-04-06 16:48:19 | Válasz a #94357. hsz-ra Előzmény #94357
Szia Valcsi!

Köszönöm szépen a Te válaszodat is icon_smile.gif Stavrosban már voltam és úgy tudom az annyira nincs is messze Asprovaltától... Majd átrándulunk icon_smile.gif A Thessaloniki kirándulást még átgondolom, ott már jártam többször, de van néhány program amit mindenképpen szeretnénk megnézni. Néha a sétálgatás és nézelődés is nagyon jó kis program tud lenni icon_smile.gif Köszönöm a választ...
  Sancho.dl | #94377 Üzenet | 2009-04-06 16:45:54 | Válasz a #94313. hsz-ra Előzmény #94313
Szia Zsebkuty!

Köszönöm szépen a leírást icon_smile.gif De, hogy szépszemű... a végén még zavarba hozol icon_smile.gif
A motorbérlés érdekel, mert szeretnénk mindenfelé elmenni és körbenézni. Az éttermeket is meglátogatjuk majd és hogy magyar nyelvű a menű ez plusz pont icon_smile.gif A zenés dolgok is érdekelnek, mert imádom a görög zenét és táncokat icon_smile.gif Úgy látom tényleg nem fogunk unatkozni icon_smile.gif

Köszönöm...
  Sancho.dl | #94376 Üzenet | 2009-04-06 16:41:49 | Válasz a #94312. hsz-ra Előzmény #94312
Szia Kicsike!

Nagyon szépen köszönöm a választ és a jó kívánságokat icon_smile.gif Jó tudni, hogy nem mindig megalapozottak a negatív vélemények és így nyugodt szívvel vágunk neki a nyaralásnak icon_smile.gif Mégegyszer köszönöm icon_smile.gif
  Kvalcsi | #94358 Üzenet | 2009-04-06 11:33:04 |

Asprovalta
  Kvalcsi | #94357 Üzenet | 2009-04-06 11:20:54 | Válasz a #93584. hsz-ra Előzmény #93584
Kedves Sancho!

Mi elég régen, 2003-ban jártunk Asprovaltán. A szállásunk Vrasnán volt, de mivel össze van nőve a két település, sokat jártunk át vásárolni és nézelődni. Az én véleményem szerint semmi extra, egy homokos, itt-ott aprókavicsos tengerparttal rendelkező település. A vásárlási lehetőség jó, sok taverna és szórakozóhely van a Vrasnánál sokkal nyüzsgőbb faluban.
Összegezve: tiszta, rendezett, mozgalmasabb nyaralóhely, de semmi extra. Itt nincs olyan hangulatos ófalu, mint Stavrosban. Ettől függetlenül nagyon jól el lehet tölteni a nyaralást. Érdemes bemenni busszal Szalonikibe.
  Zsebkuty | #94313 Üzenet | 2009-04-05 15:21:39 |
zsebkuty írta:
Sziasztok Asprovaltások!Mi is a Panagiotisban nyaraltunk tavaly,nagyon szuper,tiszta,erkélyes,légkondihasználat tavaly 5euro/nap,a tenger morajlását lehet hallani,szép a kilátás a hegyekre,esténként jön egy kis pörgés/zene,ami jól hallható,de akkor és ott nagyon jó volt/a sétányon pálmafák,rengeteg taverna magyar nyelvû étlapokkal is/némelyikben/a tenger kb.50méter az aparttól,kicsit tényleg gyorsan mélyül/kb.3méter után/de nagyon TISZTA!A ,,belváros"kb.500méter,motrobérléssel,kocsibérléssel,több bolttal,zöldségessel,tavernával,bár sztem,ha jót akartok enni a parti sétányon térjetek be oda ahol többen vannak.Jó nyaralást,sztem szuper lesz!

Kedves /szépszemű/Sancho!!!
Most rohanásban vagyok,de bemásoltam neked,amit a tavalyelőtti nyaralásunkról szólt,persze a teljesség igénye nélkül...a sétányon,ami gyönyörű pálmafás egy élmény volt esténként Vrasnába sétálni!!!
NO PARA!!!Istenien fogjátok érezni magatokat!
Ja és térjetek be a szökőkút melletti utcába,Dimitrisnél isteni a gyros...már ha szereted icon_lol.gif icon_cool.gif
  Kicsike | #94312 Üzenet | 2009-04-05 15:07:55 |
Szia Sancho.dl.
Mi tavaly voltunk Aszprovaltán két hétig és csak a legjobbakat tudom mondani róla.A Dimitris-ben
laktunk,nagyon kedvesek voltak a háziak,közel volt a tenger és---susnyásnak hírét sem láttuk---
a városközpont 5-6 percre volt a szálláshelytől.Mi nagyon jól éreztük magunkat és ezt kivánjuk
nektek is.
  Sancho.dl | #94223 Üzenet | 2009-04-03 20:25:16 | Válasz a #93782. hsz-ra Előzmény #93782
Úgy látom itt nincs valami nagy élet icon_sad.gif Kár... pedig lehet eszmét cserélni a leendő és a már elmúlt utazásokról...
  Sancho.dl | #93782 Üzenet | 2009-03-28 18:59:25 | Válasz a #93761. hsz-ra Előzmény #93761
Ha bebuszozol Thessalonikibe, onnan indul vonat, de arra készülj, hogy a vonat este indul és másnap reggel ér Athénba! A jegy ára kb 18-20 EUR körül van. Egy nap nem elég, mert csak az utazás egy egész este reggelig. Esetleg lehet autót bérelni, de az kb 40 EUR-tól kezdődik... Ott már metróval, vagy busszal sok helyre el lehet jutni. Az Akropoliszra a belépő 12 EUR, de ezért minden múzeumba be tudsz menni. Ha van idő érdemes elmenni a bazárba is és az óvárosba a Plakába. A Szintagma téren, a parlament előtt minden órában őrségváltás van, vasárnap délelőtt 11-kor zenés őrségváltás, bár ezen nagyon sokan vannak... Még a forgalmat is leállítják icon_smile.gif A belvárosban nagyon sok ékszerüzlet és sok kis mindenféle bolt van icon_smile.gif Az újságárusoknál minden sarkon lehet venni ásványvizet, mert igen csak megizzad az ember a melegben icon_smile.gif Nekem nagyon tetszett hogy mindenhol nagy pálmák vannak és ez olyan jó kis hangulatot kölcsönöz az egész városnak icon_smile.gif A közlekedés elég speciális, mert a görögök inkább csak a dudát ismerik, a féket nem icon_biggrin.gif
Ahogy én láttam mindenki úgy megy ahogy akar icon_smile.gif A buszokat is úgy intik le, akár a zebrán is icon_smile.gif Egyszóval én is imádom Athént és mindenkinek ajánlani tudom, de Asprovaltáról szerintem nem indítanak fakultatív utat... Ha csak valamelyik helyi utazási irodában nem...
  Andici | #93762 Üzenet | 2009-03-28 13:23:26 | Válasz a #93761. hsz-ra Előzmény #93761
Movio!
Lehet,hogy szerveznek,de ha megnézed térképen bizony vagy 600Km a távolság.Egy nap nem hiszem,hogy elég lenne,mert gondolom nem csak menni és jönni szeretnétek.Véleményem szerint egy tranzit szállást is keressetek Athén közelében és akkor valamivel több időt tölthettek ott.Ez persze akkor megoldható ha kocsival mentek.
  Movio | #93761 Üzenet | 2009-03-28 13:09:22 | Válasz a #207. hsz-ra Előzmény #207
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni,hogy innen szerveznek Athénba kirándulást?Egy naposra gondolok.Sürgős,mert a héten be kell fizetnem a nyaralást a társaság miatt,de nem akarok még egyszer úgy menni Görögbe,hogy nem láttam Athént.Köszi a segítséget!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 25 26 27   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu