...A két szállás amit kinéztünk Pergamos Hotel 14 Acharnon str. a másik pedig Aristoteles Hotel elvileg egymáshoz elég közel vannak. ...
Szia!
Amikor én szállást kerestem Athénban, azzal riogattak, hogy az a környék, amit Te is néztél, hogy finom legyek nem az igazi, mert elég vegyes, nem túl szimpatikus társaság lakik arrafelé, ami este esetleg problémás lehet. Jó lenne, ha valaki, aki jobban ismeri ezt a környéket, megerősítené, vagy cáfolná.
Mediterraneo | #188937 | 2012-06-25 22:12:57 | Válasz a #188929. hsz-ra
Puma!
A reptérnél szálljatok egyből metróra! És akkor nem kell átszállni, vagy ha mégis, akkor egy másik metróvonalra. A metró kulturált, tiszta, minden ki van írva angolul is, én kimondottan szeretem, szóval hajrá metró!
Az Omoniánál van(metró),kb.500 méterre az Akropolistól.Kép,jobb gomb,kép megjelenitése.
Olvasom,magánszervezés,nem akarok eltévedni,stb,Nem gondoltál még,gps beszervezésére.Az én receptem:neten kinézem a célokat,10-15 db,pc-n bejelöl,átvisz kütyüre,nyakba akaszt,és nincs tévedés,+ km.Többet ér,egy rossz angolnál.Hidd el megéri.Igy ni.
Az idén eldöntöttük irány Athén, egyéni szervezéssel. Repülőjegy már meg van. A terv az, hogy minimum 4 éjszakát fogunk eltölteni a városba (tömény kultúrával eltöltve), a maradék 10 éjszakát pedig tengerparti részen. Annak már utánanéztem, hogy a repülőtérről reptéri járattal lehet eljutni a metróállomásig. A két szállás amit kinéztünk Pergamos Hotel 14 Acharnon str. a másik pedig Aristoteles Hotel elvileg egymáshoz elég közel vannak. Legalább is a booking.com térképe szerint. Jelenleg nem rendelkezem még olyan térképpel amelyik alapján meg tudnám nézni, hogy melyik színű metróra kell majd átszállnunk ha a reptéri buszról leszállunk. (Az is lehet, hogy többször kell majd átszállni a metrón) Van persze Athéni útikönyvem már, de abba is csak "szabdalt" térképek vannak. Szívesen venném ha esetleg valaki tudna információval szolgálni. Nem szeretnénk eltévedni A többi kérdésem, óhajom-sóhajom majd ezt követően zúdítanám a tisztelt nagyérdeműre.
Nekem is hiányoztál! A blogodat sem írod! Nincs időd? Annyira szerettem olvasni! Most nyáron nem mész szigetre dolgozni?
Biztos lenne miről írni, akár csak az athéni hétköznapokról! Imádom Athént! És jó olvasni az ottani történésekről, olyankor kicsit olyan, mintha ott lennék! Írj, parakalo!
Petros hol vagy?
Légyszí ma lépj elő "tudósítónak". Milyen volt a hangulat a foci győzelem után, éééés milyen Athén a választás napján? Egyszer volt szerencsém megtapasztalni a győzelmi mámort Athénban, felejthetetlen.
Szép napot Neked, és az Ottaniaknak!
vikso
Szia!
Sajnos majd egy hétig nem volt netem, se vezetékes telefonom.
De több embernek sem a környékemen. Valami OTE (mint nálunk a MATÁV volt) regionális hiba volt, ő a fő hálózat üzemeltetője...
És mellesleg a hétvégén Maratonban voltam, barátomék telkén pihentünk, elmenekülve Athénból egy kicsit...
Így nem tudom, milyen volt a hangulat. Amit általánosságban elmondhatok, hogy a legutolsó kricsmi elé is ki van rakva TV, és a járdákon még annyira sem lehet közlekedni, mint alap helyzetben
Petros hol vagy?
Légyszí ma lépj elő "tudósítónak". Milyen volt a hangulat a foci győzelem után, éééés milyen Athén a választás napján? Egyszer volt szerencsém megtapasztalni a győzelmi mámort Athénban, felejthetetlen.
Nem tudom a hajnal pontosan mit jelent, de mi reggel 5 óra körül értünk Athénba Nei Poriból. Nekünk az első utunk Pireuszba vezetett, ahol sokáig lehet nézelődni, amíg mindenhol kinyitnak az üzletek és a többi néznivaló. Igaz mi egy másfél órát aludtunk is Pireuszban de utána felmentünk az Akropoliszra és amikor ott végeztünk lesétáltunk a Plakára, ami szintén sok időre való nézelődést nyújt A legtöbb nézegetni való ott van a környéken és akár gyalog is be lehet járni. Nekünk is Petros segített jó ötletekkel és így már tudtuk hova és mivel menjünk
En sem ajanlanam az omonia kornyeket hajnali orakban... sajnos szerintem ezt mindenki aki itt lakik el fogja mondani...
En parszor jartam hajnalban a varosban, mondjuk nem a kozpontban, de megmondom oszinten nem volt tul bizalom gerjeszto... Talan tenyleg Petros otlete a legjobb, hogy megvarjatok a pirkadatot a szalodaban. En nem akartam elsore ezt javasolni, de igy hogy valaki megtette helyettem partolom
A Filoppaos nekem is a kedvenc helyem és milliószor megyek a kutyussal oda. Gyönyörű onnan a panoráma, az egész várost belátni.
Csak egy baj van vele, hogy nincs közvilágítás, szinte sehol, mivel az egykor jobb napokat látott kandeláberek vagy már nincsenek ott, amelyik meg még megmaradt össze van törve...
Nem gondolom hogy éjjel/sötétben jó ötlet arra felé mászkálni.
Akkor már az Areios Pagos (Árész domb), a nagy szikla az Akropolisz bejáratánál. Bár az a rész is meglehetősen sötét. Annak ellenére, hogy magát az épületegyüttest szépen kivilágítják, a környező parkos, sétányok teljesen sötétek. Nyilván, hogy messziről jobban érvényesüljön az Akropolisz. De arra sem sokan sétálnak sötétben, még az athéniak sem... És nem is ajánlják! Illetve a szikla nagyon csúszós, vigyázni kell, hova lép az ember.
Szóval nehéz. Augusztusban kihalt a város, szeptemberben meg egyre tovább van sötét...
A piachoz még annyit, hogy valóban nem egy eldugott helyen van, de éjszaka az Athinas utcát is általában több, nem túl bizalomgerjesztő ember "látogatja". Dolgoztam arrafelé egy ideig éjszaka is, tapasztalatból mondom.
Bár az elhangzott lehetőségek bármelyikét meg lehet próbálni, csak át kell gondolni, mérlegelni.
Én biztos megvárnám a szállodában, míg pirkad és utána indulnék egy kis városnézésre, 1-2 órácskát. És akkor már tutira van nyitva hely egy klassz reggelire, kávéra fél nyolc, nyolc körül.
Mediterraneo | #172964 | 2011-08-12 17:19:57 | Válasz a #172877. hsz-ra
Szia Petros,
Szerintem nem nehéz megtalálni Athénben a piacot, akár az Omonia környékéről, akár a Syntagma környékéről indulnak, egy térkép kell csak és egy kis séta. De abban igazad lehet, hogy ez nem az a fajta piac, ami hajnalban nyit.
És ugye azt is figyelembe kell venni, hogy az Omonia környéke tényleg nem egy bizalomgerjesztő hely. Este legalábbis. És valszeg hajnalban sem.
Abban is igazad van, hogy ha az ember hotelben lakik, akkor nem tud pl. halat venni. De van sokféle szárított gyümölcs, vannak fűszerek, magok, és konzervek is. Viszont az tény, hogy a nyaralás első napján aligha érdemes vásárolni, mert akkor cipelhetik magukkal 1-2 hétig.
Aztán: a nagypiacon vannak még érdekes dolgok, pl. régiség boltok, ahol nem kell antikvitásra gondolni (bár 1-2 darab lehet), inkább olyan bolhapiaci jellege van, de azért akadnak izgalmas darabok. Persze ezek a helyek aligha nyitnak reggel 6-kor.
Nem tudom milyen koran erkeztek, de az en hajnali tapasztalatom szerint Athen ilyenkor meg alszik:) De ha en erkeznek ilyen koran akkor keritenek valahol egy jo frappet, valami harapni valot es lemennek a tengerpartra megnezni a napfelkeltet:) A buszok olyan 5 korul kezdenek el jarni, ha ilyenkor erkeztek:)