Köszi Josza! Persze gondoltam,hogy azért mások voltak a viszonyok 10 évvel ezelõtt! Legalábbis remélem!
Mindenesetre, amit írtál az útvonalról azt lementettem, hátha hasznát veszem bár reménykedem, hogy nem lesz rá szükség!
Sziasztok!
Kicsit Én is izgulok a Szerbek miatt
Mi idén Karpathos-ra megyünk és így is elég húzos lesz az utunk:lefelé busszal Athénig onnan kompozunk el Karpathos-ra ami még kb20 óra.
Így nagyon nem örülnék ha Romániának kellene mennünk
Egy tanárnõ ismerõsöm tegnap jött haza Görögországból. Egy egész iskolai osztállyal voltak, Szerbián, Macedónián keresztül. Nisben oda-vissza is eltöltöttek egy éjszakát szállodában. Semmi atrocitás, kellemetlen megjegyzés nem érte õket.
Fel a fejjel, fõ az optimizmus! Nyárig sok víz lefolyik még a Száván!
De jó, hogy ezt írtad Finánc. Kicsit megnyugtatott, bár egy buszos út is másabb, mint autóval.
De tényleg igaz, hogy addig még sok víz lefolyik a Száván, Dunán is, reménykedjünk a legjobbakban.
Sziasztok!!!!!
Mi május 26-án megyünk Tolóra. nagyon bízom benne hogy síma út lesz.
Annó mi már utaztunk Bulgária felé és ott sem volt gond. Kicsit Spártaibbak voltak a körülmények kicsit hosszabb volt az út ( mi nem kompoztunk) de ki lehetett bírni.
Csomagokról meg annyit hogy szerintem elég fejenként egy bõrönd bõven.
Általában akik a hatalmas kofferekkel jönnek azok vannak egy hétig ugyanabban a polóban farmerben. Csak tudnám hogy akkor mi a csuda van abban a nagy kofferekben???
nagyon bízom benne hogy síma út lesz.
Annó mi már utaztunk Bulgária felé és ott sem volt gond. Kicsit Spártaibbak voltak a körülmények kicsit hosszabb volt az út ( mi nem kompoztunk) de ki lehetett bírni.
Szia! Ha csak Bulgária felé mentetek, akkor az a Macedón vízum kikerülése miatt lehetett, de ha Szerbiát kell kerülni, akkor Románia-Bulgária, és ott sajnos ott a komp a határon! De a háború óta az utak is sokat javultak, és uniósok is, már biztosan nem 7 óra mire felengednek a kompra. (Ez egyébként kifejezetten szemétkedés volt, a sofõrök többször is fizettek hogy bekompolják a buszt, a buszt elõre is állították a románok a sorban - aztán az a sor állt két órát. Akkor megint fizettek - másik sorban elõre a busz - akkor azt a sort nem engedték, és így tovább! Az már csak hab volt a tortán, hogy elromlott a légkondi, a busz még az öreg kék Zeusz volt a Jorgosznál, biztosan sokan emlékeznek rá! És mi ültünk elöl a panorámában, se kiszállás, se víz, se levegõ, kicsit bele akartunk halni, de csak túléltük azt is! A buszban egyébként olyan meleg volt, hogy a bõröndünkben szétdurrantak a sprayk!
Szerintem az Unióban már nem így megy!
Juhi | #55405 | 2008-03-26 20:34:14 | Válasz a #55402. hsz-ra
Szia Cilla!
Mi is utaztunk már Bulgárián át, és nem volt olyan rossz. Az utolsó idõkben, már a határ elõtt egy nagyon kulturált, tiszta mosdó volt, egy olcsó üzlettel. Amúgy én nem félek az utazástól, mert nyárig még sok minden változhat.
Szia Juhi!
Én kifejezetten jobban szeretek Bulgárián át menni, mint Macedónián, mert a görög határ elõtt jókat lehet soppingolni. Amikor háború idején Románia- Bulgária útvonal volt az nem volt túl jó. 36- 40 órás utak is voltak Stavrosba, Sartira. Ma már persze biztos teljesen más arra a világ. Pl. Aradon a városban olyan rossz volt az út, hogy a tartalék sofõrnek ki kellett szállni és lentrõl irányítani a buszt. Annyi és olyan sûrûségû 30-40 cm mély kátyúhalmaz volt az út. Gondolhatod meddig mentünk át a városon. A legrosszabb viszont a kompolás volt a Dunán, ami mellesleg a román-bulgár határ volt, mert ott a románok minket keményen szivattak 7 órán át. Akkor kezdték Bulgáriában az útfelújításokat, ezért vagy azért nem haladtunk, mert olyan rossz minõségû volt az út, vagy azért, mert éppen folyt az útépítés. Ma már kész van, úgy, hogy ez sem lassítaná az utazást.
Üdv: Josza
Juhi | #55467 | 2008-03-27 12:58:05 | Válasz a #55418. hsz-ra
Szia Josza!
Mi is mindig vásároltunk a görög határ elõtt, persze fõleg hazafelé. Fõleg csokikat, és sajtot. Mi a háború alatt is a Macedón részen mentünk, bár messzirõl lehetett látni égõ házakat. Mikor bevezették a vízumot, akkor tértünk át a Bulgáriai utazásra. Én szerettem, mert nagyon szép helyeken mentünk, fõleg azok a szép helyek, a szoros ( aminek a neve megint nem jut eszembe). A 93-94-es Stavrosi utunk nekünk is majd 30 órás volt.
Ma azt az infót kaptam a Dias Erzsébet Krt-i irodájában, hogy a buszosok fogják eldönteni, hogy vállalják-e az utat szerbián keresztül.
2003-ban még Szerbia-Bulgária volt az írány a megboldogult Eurotoursnál. Mind a két határon 2-2 órát várakoztunk az átlépésre, azonban ennyi várakozás után bulgár vámosok fel sem jöttek a buszra. Elvették a sápot és integettek
Tavaly június elején sikerült kifogni a macedon beléptetõ rendszer próbahetét, aminek köszönhetõen 4 órát álltunk a szerb-macedon határon, mivel a rendszer, minden 3-dik útlevél után lefagyott és újra kellett indítani.
Ellenben szeptemberben már fél 4-kor átléptük a Görög határt, így az elsõ benzinkúton vártunk 2 órát, nehogy túl korán érjünk oda. Azonban visszafelé egy lepukkant szerb benzinkúton vártunk bõ 2 órát mert a soförök ott bevárták egymást és megvacsoráztak
Nálunk is volt olyan utas, akit a hazaút elõtt, egységbe tömörülve elástunk volna a homokba. Sajnos az ilyen kevéssé kulturált, vagy úgy is mondanám, hogy alacsony tolerancia szinttel rendelkezõ utas bármikor elõfordulhat.
Ettõl függetlenül idén is busszal megyünk, mert nagyon szép helyeken mentünk, mert ez a buszozás már a nyaralás része és persze nem utolsó sorban az így megspórólt pénzt, más élményekre tudjuk Göröghonban elkölteni
Mivel idén az elsõk között (május 30) megyünk, természetesen a visszaérkezésünk után részletesen beszámolok az akkori helyzetrõl
Igazad van! Akkor mi a macedon helyzet miatt kerültünk Bulgária felé , és Szerbia Bulgária volt az ut irány azért nem kompoztunk.
4 éve amikor kocsival jártunk Erdélyben na az akkori utviszonyok ma is élénken élnek még bennem. 25 km 2,5 óra alatt. És nagyon örültünk , hogy nem szenvedtünk tengelytörést.
Én nagyon bízom benne hogy nem lesz semmi gond a buszos uatkkal Szerbiában.
Mi nagyon szeretünk busszal menni. Olyan jó kis közösségek kovácsolódnak illetve sok barátot szereztünk már egy egy ilyen hosszu ut alkalmával.
van egy két kevésbé kedvelt utitárs de szerencsére a többség nem olyan.
Juhi | #55504 | 2008-03-27 19:51:01 | Válasz a #55498. hsz-ra
Sziasztok BRobi és Gáborpapo!
Mind kettõtökkel egyetértek, mert a buszozás már a nyaralás része, nagyon jó kis közösség jön össze, szép helyeken megyünk, és a megspórolt pénzt, mi mindig fakultatív i
Kirándulásra költjük.
Mi nem csak az anyagiak miatt szeretünk busszal menni. Egy külön kaland, minden út. Már kifelé menet ismeretségek alakulnak ki. Jobban érzékelhetõ a távolság és lehet gyönyörködni a tájban. Persze a végére már kicsit kényelmetlen, de ez is az utazás része.
Szia Josza!
Igen elsõ sorba én is a már leírt dolgok miatt szeretek busszal menni," mert a buszozás már a nyaralás része, nagyon jó kis közösség jön össze, szép helyeken megyünk".