Mivel érdemes próbálkozni bejutás ügyileg ? Busz, taxi, vagy esetleg van metro vagy gyorsvasút ? Ha tömegközlekedés, akkor tudok esetleg napijegyet venni valahol ?
Az jutott eszembe, hogy sok reptérről szerveznek adott időpontban induló (pont a csatlakozási idő eltöltésére való) városnéző utakat, tudtok esetleg valami ilyesmiről Athén esetében is ?
Az Athénos fórumon volt már erről szó. Mármint a reptérről való bejutás.
Napi jegyet tudsz venni szerintem minden nagyobb megállóban, de a reptéren is sztem, az ára 3 euró.
Köszönöm, nagyon gyors voltál ! Ezek szerint a bejutással nem lesz gond, van rá alternatíva bőven...most már csak a továbbiakat kellene egy kicsit áttekintenem. Azt hiszem elkezdem elolvasni a topicot elölről, de addig is megköszönök minden jó ötletet !
Most idézem magam egy régebbi hozzá szólásomból, amit ugyan bryam-nak írtam, de talán Te is tudod hasznosítani Ime egy terv, hogy mit nézz meg, az Ommoniáról indulva:
"A Lükadémosz domb megmászása, útközben néhány fõbb épület megtekinthetõ. Az egyetm az Athén Városi Múzeum, a Nemzeti Történeti Múzeum...persze ebben az idõpontban csak kívülrõl.
Ezután irány az Akropolisz, valamint a környezetében lévõ Acient Agora, Romen Agora, Areos Pagos, Dionusos színház.
Innen a Monastiraki állomásról metróval a Píreuszi kikötõbe, majd vissza ugyan ezen az útvonalon. Séta az Aerides és a Plakan kereszetül a Syntagma térre. Onnan át a Nemzeti Parkon keresztül a régi márvány Stadionig, majd zárásként irány Zeusz temploma és a Hadrianus kapu"
Nem biztos, hogy belefér az általad leírt idő intervallumba, de ki indulásnak jó lesz Ehhez térképet találsz firkamanó 186-os szám alatti hozzászólásában.
Meg tudná valaki mondani, hogy a Lükabettus dombon lévő kávézó hány órakkor nyit ? Ha jó tudom akkor ide lehet felmenni valami liftszerű dologgal....annak van menetidő kezdete ?
Szia,
reggel 9-től hajnali 3-ig félóránként megy a "teleferic" névre hallgató jármű a Lonely Planet szerint. A kávézóról nem írja, hogy hánykor nyit, csak annyit, hogy van egy félúton és fent is.
Ha elolvasod a topikot (meg esetleg a másikat is, a sima Athénosat), akkor biztos megtalálod a hosszas beszélgetéseket a reptérről való bejutásról, és azt is, hogy a metrót most felújítják, tehát arra ne számíts. Busszal viszont be tudtok jönni, állítólag a hivatalos menetrend szerinti 75 perc helyett kb. 45 perc alatt ér be a belvárosba a reptérről a busz.
Én a helyetekben déltől estig olyan dolgo(ka)t néznék meg, aminek van nyitvatartása, tehát este ugye bezár. Pl. az Akropolisz. Ezzel sztem nagyjából el is telik a délután. Utána este lehet csámborogni a Plakán, késő éjjel pedig tényleg megmászhatjátok az említett dombot, ami a képen valóban inkább hegynek látszik , de állítólag nem olyan vészes, mint amilyennek kinéz, viszont az teljesen biztos, hogy sikló is megy fel (amit az előző hozzászólásban írtam), tehát nem kell végig felfelé gyalogolni. De állítólag megéri, mert éjjel nagyon szép onnan a város!
Ezek egyelőre olyan infók, amiket én is csak olvastam, de egy hónap múlva már első kézből jövő infókkal tudok majd Neked szolgálni minderről, mert kb. 2 napot leszünk Athénban, és az említett helyeket biztos meglátogatjuk majd. Mi is busszal szándékozunk a reptérről bejönni a városba, szóval erről is tudok majd írni.
Esetleg tudtok valahol olyan Aquariumot a városban amit megnézhetnénk ?
Ilyesmit nem ír a könyv (sztem ha lenne, benne lenne). Ami nem múzeum vagy egyéb ilyen nevezetesség, az a Planetárium és az Állatkert, az előbbiről igen jókat ír (legnagyobb és csúcs digitális technológia).
Meg tudná valaki mondani, hogy a Lükabettus dombon lévő kávézó hány órakkor nyit ? Ha jó tudom akkor ide lehet felmenni valami liftszerű dologgal....annak van menetidő kezdete ?
Szia,
reggel 9-től hajnali 3-ig félóránként megy a "teleferic" névre hallgató jármű a Lonely Planet szerint. A kávézóról nem írja, hogy hánykor nyit, csak annyit, hogy van egy félúton és fent is.
Köszönöm szépen
Akkor úgy tűnik kicsit át kell szerveznem, hogy mit-mikor nézek meg. Vagy megmászom a dombot gyalogláb és lefele jövök lifttel
Ugye nem keverted össze a Lükavétosz (Lykavittos) dombbal?
öööö...erre gondoltam, csak nem írtam jól a nevét.
több térképet is megnéztem és mindegyiken kicsit másként írták, de most legalább tudom melyik a helyes