Holnap irány Athén. Valaki már mintha válaszolt volna de azért megkérdem. Ryanairrel lesz az utazás. Az online utasfelvétel megtörtént beszállokártya kinyomtatva. Ha nincs pogyász csak kézi nem kell a pulthoz menni hanem mehetek a biztonsági ellenőrzésre. Jó a gondolat menetem?
-törölt nick 10391 | #235219 | 2015-08-31 19:20:54 | Válasz a #235195. hozzászólásra
Zsokri,
Az Aegean hazai telefonos elérhetősége a Budapest Airport weboldalán a Légitársaságok menüpont alatt található.
Kedves Pontikos!Köszönöm a segítséget, pesti elérhetőségüket még nem találtam meg, de a honlapon van e-mail küldési lehetőség, lehet ott próbálkozom. Szomorú lennék, ha nem lehetne.....
Szerintem nem, de ezt ne vedd készpénznek. Írj az ügyfélszolgálatuknak, hamar válaszolnak, vagy próbáld meg a pesti számukat fölhívni - nem tudom, mennyire vannak képben, online jegyfoglalással kapcsolatban tök alkalmatlan ügyintézővel beszéltem egyszer. Vagy, ha tudsz angolul, akkor a legjobb a görög számukat hívni.
Viszont: ha biztosan túlsúlyos lesz a pogyód, akkor érdemes előre online fizetni a túlsúlydíjat, jóval kevesebb, mint amennyit a reptéren kóstál.
Sziasztok, olyan kedves fórumtárs segítségét kérném, aki ismeri az Aegean baggage policy-jét
Átszállással utazunk, és a wizznél vagy egy 32 kg-ig feladható csomagunk, de az Aegeannál olyat tudtam jóáron venni, (economy flex) ahol mind a két utas jegyéhez van egy-egy db 23 kg-os csomag. Namost arra lennék kíváncsi, hogy ha nyilván nem is tudjuk 32kg-ig megtömni a cuccot, de mondjuk úgy felmegyünk 28-ra-, (ami a wizznél okés) akkor azt elfogadja az Aegean, ha ugyan túlsúlyos a csomag de csak 1 db van belőle - ergo ha össze lehet vonni a csomagokat, akkor súlyhatáron belül vagyunk?
Nagyon köszönöm előre is a segítséget! (az Aegean honlapján nem találtam erre vonatkozó kitételt)
Sziasztok!
Feleségem gerince egy műtét okán 4 db fémcsavarral lett rögzítve. Vajon repülős utaknál ezek be jeleznek majd? Kell valami féle igazolás a csavarok "eredetéről"?
Nem ismerem a terveiteket, de ha privát szervezés lesz, akkor a szálláskeresésnél ne hagyd ki a booking.com-ot (szerintem), ott már fent vannak az árak, foglalható (díjmentesen, sok ingyenes lemondással) jövő év augusztusáig. Nekünk bevált, szeretjük.
Köszönöm itt is az infókat Denesa! November környékén bújni fogom mind a légi társaságok ajánlatait mind a szallasokat bár szallasra már van célpont... Csak ár nincs meg ugye...
Lenne még egy weboldal, amit ajánlanék a tervezéshez: www.azair.eu
Menetrendekhez annyit fűznék, hogy nagy általánosságban ősszel várható a nyári menetrendek bejelentése.
Az árképzésről: A hagyományos légitársaságok - de így működik az Easyjet is- eddigi tapasztalatok alapján akciós, olcsó(bb) jegyekkel indítanak és ezután emelkednek a jegyárak. Az Aegean viszont az utóbbi években akciózott februárban és áprilisban is. A görög belföldi járatok esetében, amelyeket az Aegean/Olympic társaságok üzemeltetnek valószínűleg csak februártól lehet látni a nyári menetrendet.
A fapados társaságok weboldalán eddig- és általában- kb 6-8 héttel az indulás előtt lehetett megvenni kedvező áron a jegyeket, vagy szintén a menetrend megjelenésekor. Ezt sajnos figyelni kell és mindenképp érdemes a légitársaságok hírlevelére feliratkozni.
Ha esetleg valamit kifelejtettem, vagy nem jól írtam, remélhetőleg a nálam jóval tapasztaltabbak ki fognak javítani...
Még annyit tennék hozzá, hogy kicsit "munkásabb" egyénileg szervezni egy utat, nézegetni az árakat, menetrendet és szállásokat, de költséghatékonyság és ár/érték arány szempontjából ez a legjobb utazási mód. Szeretem a számokat... és analizálom a különféle verziókat, de eddig szinte mindig kijött annyi forrásból egy - akár Kyklád szigetkörutas - nyaralás 12-14 napra, mint az ismertebb irodák azonos időszakra, 7 éjre és legegyszerűbb szállásaira szóló last minute ajánlata.
Köszönöm, Gémike! Most nézegetem át az utazási irodákat is. És azt látom, hogy a legutolsó járat Rodoszra és Karpatoszra (lehet, hogy ugyanaz a gép, csak két helyen áll meg?) szeptember 24-én megy.