Sziasztok, láttam, hogy Rodoszról beszélgettek, és mivel pénteken indulunk oda kérdezhetek? Stegnában vagy környékén hol lehet/érdemes autót bérelni (jó áron)?
köszi,
Andon
Halki szigetére mi a Dodekanissos Seaways hajóval mentünk át. A hajó minden kedden és csütörtökön megy, indulás reggel 9-kor, az út 1 óra 20 perc, Halkin kb 5 óra 40 percet tudsz eltölteni, visszaindulás pedig délután 4-kor (érkezés a fővárosba 17:25-kor). A jegyet mi már szombat délután megvettük a keddi átruccanásra, a Mandraki kikötői sétányon egy kihelyezett képviselőnél, de természetesen meg lehet venni az indulás napján is, csak nem ott, hanem az indulási kikötőben. A hajó ugyanis a Kolona kikötőből indul (Kolona Port), ez a Mandraki sétánytól max 10 perc séta kényelmesen. A jegy ára oda-vissza 37.80 EUR/fő (20 % kedvezményt adnak idén nyáron egy csomó hajós kirándulásra). A robogóval kapcsolatban nem akarok hamis infót adni neked, ugyanis csak két helyi ment robogóval és egy áruszállító kis teherautó ment még át. És még valami: amikor mi mentünk, nagyon viharos volt a tenger, jobbra-balra, előre-hátra hánykolódott a hajó, erre azért készüljetek fel, ha esetleg érzékenyek vagytok. Remélem, minden fontos infót megadtam.
AniFeri: A Kalithea fürdőbe a belépő 3 EUR, de ha ott akarsz maradni, a nyugágy+napernyőért is kell fizetni, ha jól emlékszem, 7 EUR.
Köszönöm a pontos infókat, így nem lehet melléfogni!
Hát elég borsos a jegy ára, sőőőőt, nem is kicsit. Ez már a "Fő, hogy kapni lehet" kategória... Két főre már meggondolandó. Így, hogy átmentetek, mit gondolsz? Megérte???
Piro, megkeressük a Kostast, és ígérem meg is mondom nekik, hogy üdvözlöd őket, és hiányoznak neked!!! Ha mással egyelőre nem is tudom meghálálni a segítségedet, hát ezzel talán valamennyire igen.
Hát elég borsos a jegy ára, sőőőőt, nem is kicsit. Ez már a "Fő, hogy kapni lehet" kategória... Két főre már meggondolandó. Így, hogy átmentetek, mit gondolsz? Megérte???
Ezzel a kérdéssel most bizony megfogtál. Nekem nagyon tetszett a sziget, de ha már jártál hasonló kisebb szigeteken, nagyon nagy meglepetés nem fog érni (hasonló sziget Nissyros, Symi, stb.). Mivel már voltam Symin, Kalymnoson, Nissyroson, számomra kézenfekvő volt, hogy egy újabb kis szigetet felfedezhessek. Nekem megérte, de nem akarlak befolyásolni semmiben. Igyekszem feltölteni még ma képeket, hátha az segít neked a döntésben.
Ez a hajótársaság egyébként más szigetekre az alábbi árakon visz (oda-vissza út):
Panormitis monostor + Symi: EUR 32
Kastelorizo: EUR 35.60
Tilos: EUR 44
Kos: EUR 54
Kalymnos: EUR 68.40
Segítségre lenne szükségem. Meg tudja valaki nekem azt írni, hogy hol találom Rodoszon az adóhivatalt? Esetlegesen nyitva tartásról is tudtok? Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Szép napot mindenkinek!
Sziasztok! 5 év után idén újra Rodoszra megyünk. Volt valaki mostanában az Evi-ben Falirakin? 2006-ban ott voltunk egy hetet, érdekelne, hogy még mindig rendben van-e.