Szia! Igazad van, nem új a 10 éves . De nem hiszem, hogy sok autómárka adja a 10 éves assistance-ot 2008 óta. Tehát a kérdés úgy szólt, hogy a 15 éves autóra hol lehet kötni assistance-ot? Nem a pár éve vásárolt autókról beszéltünk. Ma már az dívik,hogy szinte minden márka adja a 10 évet. De ehhez az kell, hogy folyamatosan náluk szervizeld a kocsit.
Tavaly ahol dolgoztam ,s elég sok ujabb auto is jött ami elromlott és nem ritka volt hogy ott is maradt több honapra olyan összegek jöttek ki . S ahogy megyünk kifelé is nem egy ujjabb audit ,bmw,mercit látok az utszélén felnyitott motorháztetővel . Igy lehet assistance de jó vastag pénztárcával készüljünk .S ott van még ha nem is értünk ami a mai kütyüs autoknál simán lehet még be is huzhatnak .S mindegy melyik ország látják nem tudsz a nyelvükön simán kihoznak egy több száz euros számlát .Tölem is tavaly 300eu-t akartak kérni s aztán megbeszéltük hogy szerelő vagyok és 70 lett belőle.
Félre értés ne essék, az assistantot válasszuk szét a garanciától. Manapság 5-7 év garanciát is adnak az autókhoz és ezen időtartam (esetleg Km határon belül) nem kell egy fillér sem! Természetesen legyen garanciális az autó. Csak volt néhány ismerős aki az utasbiztosításhoz autó assistantot is akart, aztán kiderült hogy az autójához ingyenesen szélesebb körű szolgáltatást ad a gyártó. Ilyenkor viszont lényeges hogy az assistant által szervezett szolgáltatást vegyük igénybe, ne pl. a mellettünk éppen elhaladó és felajánlkozó trélerest, mert azt nem biztos hogy kifizetik. Én azt tudom hogy az egyik ismerős lerobbant egy Mazdával és az assistant felhívása után 10 percen belül visszahívták, és érdeklődtek nála hogy a tréleres felvette-e a kapcsolatot vele. Aztán pik-pak mindent gyorsan megoldottak. Tudom ez nem 15-20 éves autókról szól. A Mazdánál a 0-10 közötti autók kapnak egész Európára teljeskörű assistantot. Biztos más márkánál is van ilyen csak sokan nem tudnak róla. Ezért gondolom hogy ennyi eszmecserét megér ez!
Úgy érzem, ez pont az utasbiztosításhoz hasonló kérdés. Van aki nem indul el nélküle, van aki feleslegesnek tartja.
Azért azt elárulom, hogy Kavala - Budapest útvonalon egy autó hazahozatala baráti áron 200 eFt volt 2013-ban. Sajnos volt "szerencsém" hozzá. "Extraként" kaptuk, hogy az egész család is befért a trélert vontató autóba.
Amúgy, ismerős nélkül min. 350 eFt-os árakat kaptam, de volt 500 és 700 eFt-os ajánlat is úgy, hogy csak 1 főt hoznak haza.
Ha van assistance-od, akkor legalább a költségek egy részét leveszi a válladról.
Szervez szállást x napra, megszervezi és hazahozza az utasokat, vagy ad kölcsön autót míg elkészül a saját.......
Szóval azért van szolgáltatás, ami jól tud jönni a bajban.
Az a presevoi Mol kút. Mi minden évben,hazafelé ott tankolunk,de még nem láttam nyitva sosem. Kb 11-14 óra között vagyunk ott általában. Engem is érdekelne,mit lehet ott kapni.
Mi sosem állunk meg már ott és Szerbiában sem hazafele, úgyhogy én sem tudom sajnos. Google mapsen vannak róla vélemények, azok alapján nem annyira ígéretes (drága, rossz a kaja, ilyesmiket írnak)
hát 5 éve szerintem a 200k nagyjából anyagköltség szintjén volt, ha azt vesszük, hogy majdnem 100Ft-tal drágább volt az üzemanyag literje, mégiscsak 2500km. Ha még hozzászámoljuk, hogy az illető vállalkozó és kiesik neki 2 nap bevétel is, akkor szerintem elég baráti. Ha nekem valaki akár idén felajánlaná, hogy ennyiért görögből hazaviszi az autót, akkor nem alkudoznék.
Én egyébként mióta ilyen távolabbi helyekre kezdtem járni autóval, minden évben kötök assistance-t, azon az évi 15-16ezren nem múlik. Pár éve apám kollégájának az 1 éves Passatja adta be a kulcsot Olaszország közepén, s miután lehúzták az ottani szervízben 600 euroval (plusz a szervízbe szállítás is pénz volt), majd pár kilométer után újra megállt az autó és az olaszok nem nagyon akartak egyezkedni, nyelvtudás híján pedig elég esélytelennek érezte a dolgot, úgy döntött, hogy hazaviteti, amire 700 ezres ajánlatot kapott otthonról. Így majdnem 1 milliója ráment, plusz a nyaralás hátralévő része, mert úgy döntöttek, hogy ők is hazamennek. Az ember nem gondolná, hogy egy 1 éves addig hibamentes autó egyszer csak beadja a kulcsot, de nála például jól jött volna, ha az assistance cég intézi a szervízt olaszul, a kiszállást szintén olaszul, ad csereautót a szervíz idejére, esetleg szállást. Ilyen esetben rögtön az első 10 percben megtérül az assistance éves díja, sőt az első nap az assistance 10 évnyi díja.
Nem az én barátom volt, hanem egy barátom barátja, de ez lényegtelen. Az ár a többihez képest baráti volt.
Amúgy Te biztosan olyan barát vagy, hogy elautóznál a munkád terhére egy barátodért ingyen oda-vissza 2400 km-t (üzemanyag, autópályadíj, ...) és a barátod is ezt elfogadná.
Tudod, még ha lenne is olyan ember, aki ezt felajánlaná nekem, akkor sem fogadnám el ingyen. Ez egy nagyon korrekt (baráti) ár volt szerintem is, mint ahogy Mezzos is kifejtette.
Az assitancehoz annyit, hogy a baj bekövetkeztekor hívtam, kb. 1,5 óra múlva ott volt az autómentős, minket elvitt az addigra már intézett hotelbe, az autót pedig a szervízbe. Másnap is tartottuk a kapcsolatot, mikor pedig kiderült, hogy az autót nem tudják az általam elvárt határidőre megjavítani, akkor döntenem kellett. Hazahoztuk.
Az assistance a szerződésben foglaltakat elintézte. Hiszen elvittek az autópályáról minket is és az autót is. A két éjszakás szállást fizette (ha szállás van, akkor más nincs).
Elárulom, ez a biztosítás volt: https://www.europ-assistance.hu/hu/gepjarmu/autosos-premium
Ami ugye ez 1 évre kerül annyiba, mint az utasbiztosítás mellé köthető 2 hétre. Szóval a szolgáltatásai is szerényebbek.
Mindenesetre én eddig sem és ezután sem indulok el utasbiztosítás és autó assistance nélkül nyaralni. (Az assistance most könnyű, mert 3 évig még ingyen megvan.)
most ez komoly?hát milyen emberek vagytok ti?szégyelhetitek magatokat,te tényleg csak haszonért segítenél a barátodnak?pontosítok,az ilyen nem barát,az ilyen egy haszonleső!
én tavaly leegyeztettem a BARÁTOMMAL hogy ha bármi gond van jön értünk,üzemanyag +pályadíj,én előzetesen 100 ezerrel kalkuláltam,mondta hogy még annyi sem lesz.
nem volt rá szükség,de ha gond lett volna rögtön indult volna.na ez barátság!!!
természetesen ez visszafelé is működik.
te azt azért észrevetted, hogy ugyanazt írtad, mint mi, csak írtál egy kisebb összeget? Ezek szerint a barátod is egy haszonleső, csak olcsóbban megfordul vagy legalábbis szeret nagyot mondani.