Ratio | #57439 | 2008-04-17 20:44:55 | Válasz a #57417. hsz-ra
Kissé fura lenne, ha nem lehetne menni vele külföldre, EU ide vagy oda!
Mit tennének a bérautóval, vagy a lízingeltekkel? Na meg az a sok ember, aki a céges autóval megy, no meg azok akik hivatalból mennek?
A fent említett jogszabályban én nem találtam semmit.
És természetesen a kötelezõ biztirõl is kell egy érvényes zöldkártya (ami visszafelé is érvényes lesz)
Tudnátok abban segíteni, hogy a nemzetközi zöldkártyát mennyivel indulás elõtt célszerû lekérni. Vagyis kb. menni idõ alatt kapom meg interneten kérem le.
Elõre is köszi!
A zöld kártya arra az idõszakra érvényes, ameddig befizetted a kötelezõ biztosítást, tehát amikor feladtad utána praktikus kérni, kb 2 hét mire méltóztatnak kiküldeni.
Szia Erici
Többször jártam Görögországban, még Krétán is, nem saját tulajdonú gépkocsival, az Autoklub meghatalmazása, és a zöldkártya mindenkor elég volt, még a kukacos Bulgároknál is.
Üdv.
Szia Kobobe
Bementem a bróker céghez ahol a biztosítást kötöttem, kértem a zöldkártyát, megnézték az adataimat a gépbe és a kezembe nyomták a kártyát. Lehet, hogy csak szerencsém volt?
Ha sürgõs próbáld meg!
Hát sejtettem , hogy a biztosítók ezt sem sietik el
Lehet, hogy biztosítója is válogatja, de nekem póstafordultával mindíg küldték. ( Uniqa ) Konkrétan, tavaly nyáron, felhívtam õket délelött és másnap hozta a póstás. Némelyik biztosító kiküldi automatikusan minden csekkel, ha kéri az ember.
Ratio | #57466 | 2008-04-18 07:40:04 | Válasz a #57440. hsz-ra
Magyar Posta és a bizti függvénye.
Tavaly én is inkább elmentem érte (még nem érkezett meg, mi meg pont akkor indultunk) és kezembe nyomták (Allianz).
Érvényességi ideje a befizetett idõszak + 1 hónap, de ezt ellenõrizheted is rajta.
Nemsokára indulok Görögországba kocsival, tegnap felmerült hogy esetleg mégis Olaszország felé mennénk és onnan komppal Igoumenitsába.
Aki járt arra tudna infókat adni, hogy kb mennyibe kerülne Budapest-Velence autópályadíjakkal, mindennel együtt?
A barátnõm pár napja jött vissza Szerbia felõl, és a szerb határon eléggé megszívatták, elvették az útlevelét és nem akarták visszaadni, csak mert olyan kedvük volt, aztán 100 euróért megkapta volna, vagy esetleg fizethetett volna érte "természetben" is. Végül jó 20 perces könyörgés után elengedték... Ketten voltak lányok, mi is így mennénk, és nem akarok velük huzakodni.. persze hallottam hogy idén eddig senkinek semmi gondja nem volt, de azért az mégis más, ha csak lányok mennek..
Nekem kb 30 másodperc alatt kiadták a zöldkártyát. Bementem a biztosítóba mondtam mi kell, kérdezték a rendszámot és már nyomtatta is a hölgy. Kicsit meglepõdtem mikor egy nagy a4 méretû zöld lapot adott de sebaj ez is befér a többi közé))
Biztósító függõ, hogy mennyire készségesek; személyesen a legegyszerûbb, postán macerásabb.
Ha nálad van a befizetést igazoló csekk, úgy az Autóklub irodáiban is kiállítják.
Ha kell a zöldkártya és nem küldik autómatikusan érdemes betelefonálni és postázni fogják 1-2 héten belül! Ha sürgõs célszerû bemenni személyesen a biztosítóhoz és úgy kérni!