Sziasztok! Ha Rodoszon nyaraltok, esetleg ott is laktok, ajánlanék egy jó kis bárt. Rodoszon városban, a bar streeten található a Sugar nevű klub. Jó zene, finom italok, kedves és udvarias kiszolgálás. Egy éjszakát mindenképp megér! Jó szórakozást mindenkinek!
Ha esetleg kedvezményre is vágynátok, tudok szerezni oda olyan kártyát, amely 2 órára (11 és 1 óra között) biztosít korlátlan italfogyasztást.
Gyertek minél többen!
2 super hét után, hétvégén sajnos hazajöttünk.
Ígértem, hogy beszámolok az apartmanról. Szóval a Haniotisban voltunk, egyszerű, tiszta hely. A konyha a legszükségesebbekkel van felszerelve, de nekünk bőven elég volt. Hűtő, gáztűzhely, 2 villa, kés, kanál, 2 edény, serpenyő, néhány pohár és vízforraló. Míg ott voltunk 3szor takarítottak. Minden alkalommal: tiszta törülközőt adtak, ágyneműt húztak és wc papírt tettek. A tulaj ausztrál, szóval perfekt angol, nagyon kedves. Az egyik oldalon a 2. emeleti szobaablakokból látni a tengert. A lényeget meg majdnem elfelejtem!!! INGYEN volt a légkondi!!! Először el se akaruk hinni. Szóval ez nekünk többet ért, mint bármilyen medence. Egyébként a szomszéd medencéjét akkor lehet használni, ha a bárból veszel valamit.
De végül egyszer sem használtuk a medencét. Este viszont, ha nem zártuk be az ajtót jöttek rendesen a szúnyogok. Nem vészes mennyiségben, de azért vannak. De mivel ingyen volt a légkondi, nem nagyon szellőztettünk, így ez nem okozott gondot.
Az apartman mögötti utcában a kétsávos gyorsforgalmin pedig ott az AB, ahol minden olcsóbb, mint a kis szuper marketekben.
A hátánya: a bulizós utca elején van, sőt két diszkó is van közvetlenül mellette. Szóval aki nem a tenger felé néző szobákban köt ki, az pont két diszkó felett fog aludni ÉS minden nap buli van. A másik oldalon is elég rendesen lehet hallani, nemhogy a hátsón. De hát erre jó ismét a légkondi. Nekünk folyamatosan ment 25 fokon és a zúgása elnyomta a zajt.
Kocsit az apollónál béreltünk: grande punto 75 euró volt 3 napra, a benzin 1.66, 1.7. Symi szigetére indul hajó Falirakiból, csak Rodoszon át kell szállni. Az idegenvezető 37 euróért adta volna, mi viszont Faliraki kikötőjében 25 euróért fizettünk be rá és ugyanúgy elvittek a Panormitis kolostorhoz is stb. Szóval egy fakultatívra se szabad idegenvezetőnél foglalni!!! Sokkal olcsóbb bárhol a városban. Rodoszon 23 euroért is láttuk ugyanezt a programot. Rodoszra érdemes busszal menni 2.2. euro a jegy, mi 3 szor is voltunk, gyönyörű az óváros. Az Antoni Quinn és a Szent Pál (Lindosz) öbölben lehet búvárkodni a legjobban és persze gyönyörű a környezet. A rodoszi strandon szuper a tengerbe falállított ugráló, Lindosz másik strandja is gyönyörű homokos és türkizkék a víz, Faliraki zsúfolt, de nagyon lassan mélyül és homokos végig. Mi bejártuk az egész szigetet 500 km-ert kocsikáztunk, ha megy valaki Kamirosba azon a környéken is vannak gyünyürű picit szelesebb, de sokkal kevésbé zsúfoltabb partok.
Remélem segítettem valakinek a döntésben.
Jó nyaralást annak, aki még nem volt! Szóljon valaki, ha beférnék a bőröndbe.
Július 7-én, csütörtökön este érkeztünk haza Rodoszról. Az első hetet a fővárosban töltöttük a Marie Hotelben, a második hetet Falirakiban az Elpida Beach Stúdióba. 5 napig volt autónk, amivel jártuk a szigetet, megnéztük, amit csak tudtunk. Symi szigetén is jártunk hajóval. Majd írok részletes beszámolót, amint időm lesz, de ha addig is van valakinek kérdése, szívesen válaszolok, ha tudok.
engem ami igazán érdekelne az a strandok,voltatok több helyen is?????
mi csak szept.elején megyünk,már elkezdtem feltérképezni a látnivalókat,képeket találtam strandokról,de azt hogy melyik kavicsos vagy homokos arról elég kevés az infó!!!!na meg a túl zsúfolt helyeket se szeretem!
Fourni beach-en nem voltatok???
esetleg valakinek valami infója róla???köszi
Sziasztok.
Mi pénteken reggel (hajnalban )szállunk repülőre és irány Rodosz.
Orion aparthotel Faliraki. Tök mindegy volt milyen lesz az apartman mert csak hálni járunk majd oda , mert biztos, hogy végig bérlünk autót, mert szeretnénk menni és felfedezni a szigetet.
Pár kérdésem lenne.
1. Mi az ami szerintetek kötelező, ha már ott vagyunk és nem szabad kihagyni az első körben?
2. Tudok-e ott pénzt váltani, forintot euróra, csak mert Zakynthoson nem volt rá lehetőség (hátha elfogy az euróm)?
3. Valaki tud-e olyan partszakaszt ajánlani ahol van azért valamilyen minimális élővilág egy kisebb snorizáshoz.
4. Mely környező szigetet ajánljátok ahová célszerű elmenni?
Előre is köszönöm.
El Diablo (aki mindig pálinkázik a repülő út elött )
1.Szerintem ami kötelező és kihagyhatatlan , Sienaban megkóstolni az igazi szőlő pálinkát . Ott minden kis bódéban sorba vannak az ilyen családi vállalkozók, mi ott ittunk és nagyon finom volt. Embonasban betérni szintén bórkostolóra, megengedik, hogy többféle borból igyál és az is nagyon finom volt. Ha kocsit béreltek, én a következő helyeket nem hagynám ki: Pillangók völgye, Prassonissi, Anthonny Quinn öböl, Rodosz óvárosa, Kamiros. Ami nekem csalódás volt a Lindosi vár, maga a település nagyon aranyos, szép kis hangulatos utcácskái vannak, de a várban lényegében nem sok minden van, árnyék szinte zéró, sokat kell mászni + még meg is sülsz . Viszont fontos, ha van esetleg magyar diákigazolványotok, akkor azt is elfogadják, megkérdezik, h honnan vagytok és akkor leveszik az árát, én így egy csomó helyre ingyen jutottam be. Tehát nem kell nemzetközit váltani.
2.Pénzváltás: Őszintén szólva, én bankkártyáról vettem le pénzt, egyszer amikor kellett, nem is volt drága a váltás. Elég sok helyen van autómata, ha másképp nem így tudsz váltani.
3.Snorizáshoz: Anthonny quinn öböl, és a mellette lévő öböl(Ladiko), Afandou beach. A sziget többi részén vagy túl homokos volt a víz, vagy nagyon háborgós volt a tenger. De ebben a 3 helyben biztosan nem fogsz csalódni.)
4.Én Symin voltam hajókiránduláson, ami nekem nagyon tetszett, arra készüljetek fel, hogy rohadt drága minden, kaja, souvenir de maga a sziget tetszett . Fürdeni viszont nem nagyon lehet, mert végig betonozva van szinte az egész sziget, mi egy helyen fürödtünk, ahol volt egy bejáró a kikőtőben, de nagyon nem pancsikáztunk, mert sünik voltak :-ooo.
5.Netet én ahol megszálltam falirakiban a Lido Star beachon, vezeték nélküli hálózatot tavaly találtam laptopon, és onnan lóptam :DDD. Nem volt vmi gyors ,de a legfontosabb dolgokat el tudtam rajta intézni .
Angel001: az oldalamon találsz képeket is a Fourni beach-ról.
ElDiablo:
-főbb látnivalók:
-Rodosz városban az óvárosi rész és a kikötők
-Thermes Kalitheas, hőforrás
-Kamiros az egyik ősi város
-Kastellos-Kritinia, johannita vár
-Hétforrás
-Pillangók völgye
-Monolithos, johannita vár
-Lindos, máig lakott ősi város
-Prassonissi, két tenger találkozása
pénzváltás: csak tipp, több helyen tudsz kártyával is fizetni
snorizás: mint említették Anthony Quinn és Ladiko beach, esetleg a lindosi öböl
hajókirándulás: Symi
Internet: ezt egy pár hete találtam, még nincs bővebb infóm róla: Free Wifi
Üdv
remélem, hogy most nem tűnik el a hozzászólásom...
Timike,
Most olvastam, hogy a Lido Star-ban voltál. Légy szíves pár szóval tájékoztass a szállodáról. Mi augusztus végén megyünk.
Előre is köszönöm.
bogkriszt
Timike22, Ian köszönöm a válaszokat.
Reggel 6.30 MA 910-es járat . szívem szerint soha többé vissza, de hát.....
Illetve egy jó autó kölcsönzőt tud valaki ajánlani Falirakin?
Van-e valakinek tapasztalata?
köszi
És még egy, hátha valaki még reggel 3ig tud rá válaszolni
Parkolás a strandoknál, vagy bent Rodoszon? Mennyibe kerül? Kell-e egyáltalán érte fizetni?
Köszi
Szívesen!
Bár nem Falirakin van, de egy ismerősöm ezt ajánlotta:
Independent
Tudtommal nem kell fizetni a parkolásért Rodosz városban. Csak ne tilosban állj meg. A kikötő és környékén, a városfal mellett több parkoló is van, de főként az esti órákban vadászni kell a szabad helyet
Jó utat és nyaralást!
Az independent rent a car jó!!!!. Én tavaly onnan kölcsönöztem, egy öreg fószer üzemelteti, csak Kalitheában van az irodája, de házhoz viszi a kocsit )).
Nekem nem volt vele gondom. A kocsi is remekül ment, és alkudni is lehet az árból valamennyit ).