Olyan kérdésem lenne, hogy Karpathos repterén van-e Duty Free Shop? Pár ajándékot szeretnénk hozni a szigetről ( édesség, ital, olivaolaj).
Érdemes hozni a szigetről ilyesmiket?
Szia,
Van egy kis vámmentes bolt, de túl sok mindent szerintem nem fogsz ott találni. Ami helyi dolgot kínálnak, azt mondjuk 2x annyiért adják, mint a szigeten általában. A többi meg az ilyen helyen szokásos, nálunk is ismert márkájú piák, édességek és parfümök.
A shop mellett van egy kis büfé is. A nyaralás alatt rászoktam egy vaníliás pitére, amit Pigadia-ban 1,80EUR-ért adtak. A reptéren ugyanaz, csak szárazban 5,50EUR volt.
karpathos repterén lévő dd-bolt nagyon pici, mi vettünk ott olivaolajat, de jóval drágább, mint amit krétán árulnak, bár ők is a krétai olivaolajat árulják ... ha találsz megfelelő áron a szigeten olajat, akkor ott vegyél, mert a reptéri jóval drágább.
csak szemléltetésként mondom, hogy egy 0,7-es palackozott víz, és egy frappé 6 euro volt ... a frappéba nem került se tej, se tejszín, rossz ízű volt.
pigadia kikötőjében van 4-5 hajó, mely majdnem minden nap indult fél kilenc körül, több strandot is érintenek az egész napos kirándulás során. a felnőttjegy ára 25 eu., gyereknek nem kértek pénzt ... a jegy árában benne van egy suvlakis féle ebéd, de érdemes vizet, gyümölcsöt vagy néhány szendvicset vinni, kinek mekkora az étvágya. visszaérkezés du. 17 -18 óra körül van.
No igen,Neked nyilván igazad van,csak amit a szigeten veszel az a bőröndbe kerül,amit
a duty-ban az meg a kézipoggyászba.A szigorú 15kg-os súlykorlátozás miatt meg nem mindegy hogy mit és mennyit kell a bőröndbe rakni.Arról már nem is beszélve hogy ha az amit a bőröndbe raksz törékeny.Láttam én már Ferihegyen érk.után fehér női ruhát vörösboros mártásban.Stílustalan vagy sem mi már tavaly a Metaxa-t is áttöltöttük PET-palackba az legalább bírja a gyűrődést,és csak az olívaolajat vettük a duty-ból
(5 litert szoktunk venni)Ennek a súlya már nem valószínű hogy belefér a 15kg-ba
Amúgy érdemes egy kis kézi digitális bőröndmérleget beszerezni Kb:2000 ft körüli áron,mert a túlsúlyt keményen büntetik,
6€ megkezdett kg-onként. http://www.travelservice.aero/charter-flights/#downloads (Travel Service Hungary üzletszabályzat)
Ian | #234360 | 2015-08-12 09:22:12 | Idézet innen: #234319
botajozsef írta:
Olyan kérdésem lenne, hogy Karpathos repterén van-e Duty Free Shop? Pár ajándékot szeretnénk hozni a szigetről ( édesség, ital, olivaolaj).
Érdemes hozni a szigetről ilyesmiket?
Mi anno amikor repülővel utaztunk, úgy oldottuk meg ezt, hogy beletekertük törölközőbe az üvegeket és a bőrönd közepén helyeztük el a ruhák között. Egy nagyméretű (igaz kemény fedeles) bőröndbe kettőt hoztunk haza és nem törtek össze, kibírták. A súlyhatárra viszont ebben az esetben fokozottan kell figyelni, mert két üveg jelentősen megnöveli a tömeget.
Még egy apróság, amire a törölköző jó lehet a nyaralás alatt: a lehűtött ásványvizes palackot is ebbe tekertük bele és így sokkal tovább hűvös maradt.
Mi is folyamodtunk ehhez a megoldáshoz végül a PET palack mellett maradtunk,
talán az a legbiztonságosabb.Bár a "travelszervíz"(vagyis a földi kiszolgálói) ellen nincs orvosság.Nekünk törtek már össze kemény bőröndöt,félkeményet(rugalmas),szakítottak szét vászonbőröndöt elhajlítva egyúttal a kihúzható részét.Igazán nem is tudom miből kellene a bőröndöket gyártani hogy kibírják a csomagszállítás viszontagságait(kazánlemez?)
Viszont a Törülközőbe csavart ásványvíz stb... az jó ötlet,alkalmazni fogjuk,köszi!
Más:a tapasztaltabbaktól kérdem Pigadiából Olymposba melyik úton érdemes menni,
melyik a könnyebb út.Mert ha jól néztem a térképet van egy út Apéri-Apella-Spoa,
és van egy Lefkos-Mesochori-Spoa irányban.Ha ez már valahol le van írva,akkor vegyétek úgy hogy nem is kérdeztem,majd visszakeresem.Köszi!
Ian | #234366 | 2015-08-12 10:37:15 | Válasz a #234365. hozzászólásra
Mindkét útvonal jó lehet, az Apela felé vezető talán rövidebb. Odafelé talán válaszd ezt és visszafelé pedig a másikat. Így mindig a jobb oldalon haladsz és kicsit többet láttok a tájból.
Nekünk egy erősebb típusú bőröndünk van, prémium kategória, ez sok utat kibírt a világban már. Plusz ha tehetjük akkor befóliázzuk, ez is növeli a stabilitását.
Szia Tib,
A Lefkos-Mesochori-Spoa útvonalon 2x is átkelsz a hegyeken odafelé és visszafelé is, míg a másik útvonalon "csak" a hegyek oldalában mész végig (szintkülönbség lesz azért itt is).
Bár az igaz, hogy oda és vissza külön útvonalat választva látod a tájból a legtöbbet.
Köszi Teemea! Nekem ez nagyon jó! Én döntöm el, hogy mikor hová megyek. Amit néztem hajós fakultatívokat, talán Saria fogott meg, mert a háromöblös hajóútnál nem hiszem, hogy tudok vízbe ugrálni a hajóról, vagyis azt még csakcsak, na de kimászni....D
Sziasztok,
Augusztus 20-án megyünk Pigadiára az Iliada apartmanházba. Ha van kedve valakinek társulni autó kölcsönzéshez (ketten vagyunk) akkor szívesen csatlakoznánk. Szeretnénk meglátogatni a gyönyörű öblöket. Vész esetén megyünk busszal vagy befizetünk egy hajókirándulásra
üdv, Attila