Köszönöm a választ. Már olvastam ezt az értékelést, és igazából ez nyugtatott meg. Az INVIA-n volt aki nagyon lehúzta, sőt a legtöbb vélemény is csak max:3-ra értékelte. Általában 2-3*-os szállodába megyünk és eddig még egyben sem csalódtunk, de nem is várjuk el, hogy 5*-os legyen. Igazából legyen hol aludni, a többi nem számít.
Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy Falirakiból Rodosz városba hogy lehet hajóval eljutni?? Valahol pedig már olvastam róla de sehol sem találom.. Előre is kösszi!
Szia!
Faliraki express (piros) hajó indul Falirakiból 9:25, 10:45, 14:30, 17:15, 19:15. Vissza 10:15, 13:00, 15:30, 18:15, 22:30. A kikötőből indul, de megáll az Apollo beach-nél. Egy út 6,50 euro a menettérti 11 euro. Vasárnap nem jár. De a busz 20 percenként jár és 2,20 csak. Jó nyaralást!
Üdv: gf73
Szia!
Nem vagyunk nagy strandolósok, mi inkább a látnivalókat, menést szeretjük.
A fővárosban elég köves a tenger. Falirakinak van egy aranyhomokos része, az nagyon szuper, aki szereti a homokot. Tiszta, lassan mélyül, persze itt többen is vannak, főleg gyerekekkel. A sziget déli csücskében a félszigeten a strand nagyon szupi, ismételten annak, aki a homokot szereti. Itt minden homokos és fantasztikus élmény, hogy állsz a vízben és egyik oldalról a Fekete tenger hullámai jönnek a másik oldalról az Égei tenger hullámai. Elég nagy a szél itt, mint általában mindenhol a szigeten, de főleg a nyugati oldalon.
Általában kavicsosak a strandok, még ahol homok van, ott is előtte egy kavicsosabb részen kell átkelni, kivéve, amiket az előbb írtam. Sok strandot megnéztünk, amikor jártuk a szigetet, de csak néztük, fürdési élményekről nem igen tudok beszámolni.
Fourni beach-en nem voltunk.
Sajnálom, csak ennyit tudtam segíteni ebben a témában.
Biztosan nagyon jó lesz minden, Rodosz varázslatos sziget.
Andi
Szia Andi!!!!!!
engem ami igazán érdekelne az a strandok,voltatok több helyen is?????
mi csak szept.elején megyünk,már elkezdtem feltérképezni a látnivalókat,képeket találtam strandokról,de azt hogy melyik kavicsos vagy homokos arról elég kevés az infó!!!!na meg a túl zsúfolt helyeket se szeretem!
Fourni beach-en nem voltatok???
esetleg valakinek valami infója róla???köszi icon_biggrin.gif
sziasztok!!!!
olvasgattam,de itt nem nagyon találtam róla infót és a másik topikban sem,érdekelne hogy lehet átjutni chalki szigetére Rodoszról??!!
annyit megtudtam hogy Skala Kamiros-ból megy hajó,esetleg tudja valaki hogy milyen gyakran??1 napra át lehet menni????
köszi
Olvass vissza néhány oldalt, július elején megírtam, hogy lehet átjutni Halki szigetére, az árakat is, időpontokat is. Ha esetleg még van kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok.
megnéztem,hangulatos szigetnek tűnik,és nincs tömeg!
bár kérdés mire elég az a pár óra amíg indul vissza a hajó?!
Az öt óra arra bőven elég, hogy az egyetlen lakott települést, a kikötőt, egyben a sziget fővárosát alaposan, kényelmes sétával bejárjátok. Ha robogóval mentek át, szerintem érdemes egy kisebb kört is megtenni, és legalább egy szép partszakaszt felfedezni. Ha érdekel a sziget, kaptam róla Rodoszon egy angol nyelvű prospektust, szkennelve szívesen elküldöm a magán email címedre, ha megadod.
Örülök, hogy neked tetszett a sziget . Remélem, hogy nekünk sem
fog csalódást okozni.Viszont, annak örülnék, hogy ha nekem átküldenéd ezt a prospektust, én elég jól vágom az angolt .
június 24-július 1 között voltunk Falirakin a Hotel Eviben.
Megítélésem szerint a szálloda előnyei, és hátrányai kiegyenlítik egymást. Ennek figyelembe vételével megfelel a jelzett (görög) három csillagos kategóriának.
Tudvalévő, hogy Faliraki a mulatós kedvű vidám, bohó fiatalok kedvelt települése. Sokan panaszkodtak arra, hogy éjszaka a behallatszó zeneszótól, részeg kiabálásoktól képtelenség pihenni. Az Evi ebből a szempontból védettnek számít, mivel a központtól kellő távolságra helyezkedik el. Akinek mégis mulatozni támad kedve, az egy hűvös, kellemes, 15 perces sétával elérheti a legfelkapottabb helyeket. Itt csak azt kell átvészelni, amikor éjjel kettőkor, háromkor hazaszédelgő, az úzó, és egyéb tudatrombolók hatása alatt álló szomszédok elefántokat megszégyenítő trappolása, ajtó csapkodása, főleg szláv nyelvű ordibálása, üvegek csörömpölése végre befejeződjék. A hotel 7-8 (földszint, magasföldszint, I. emelet,) a hangot igencsak jól vezető, betonelemekből épített épületből, 240 szobából, és 34 apartmanból áll. A recepció, és az ott elhelyezett bár csillogóan tiszta, az 1980-as évek piros- fekete színezetű, műbőrök, és üvegcsillárok designéje által meghatározott. Rendszeresen öntözött, hatalmasra nőtt, sokhelyütt virágzó fákkal, és bokrokkal vegyített, a szivárvány minden színében játszó kerti virágok, zöld fű, tisztán tartott közlekedőrészek, napernyők, és nyugágyak teszik kellemessé a már-már parknak is nevezhető udvart. Jókedvre derítő a kabócák folyamatos cirpelése. Középen helyezkedik el a kissé túlfertőtlenített feszített tükrű, elég nagyméretű medence, a bár, és az étterem. A kisgyerekeknek külön játszótér, a nagyoknak röplabdapálya állt rendelkezésükre. Ezek után eléggé lehangoló volt a földszinten (a valóságban alagsornak is felfogható) szobánk, amit 38 lépcsőn közelíthettünk meg. Hófehérre meszelt falak, tiszta ágynemű, kisasztal, bőröndtartó, klímaberendezés (igénybevételéért külön kell fizetni) ruhásszekrény, pici hűtő, telefon, éjjeliszekrény a berendezés. Mondhatnám: minden, ami kell! A szobának azonban nincs ablaka, csak egy mennyezetig érő tolóajtó nyílik a hosszú, árnyékos, közös balkonra, ahol minden szobához tartozik egy kis asztal, két székkel. Éjszakára nem szívesen aludtam volna nyitott ajtónál, így viszont a klíma nélkül elviselhetetlen a meleg. Én még ekkorka fürdőszobát sose láttam! Méretéből adódott több kényelmetlenség. Nevettünk azon, hogy a függönnyel leválasztott zuhany (30 x 100 cm-es) csak lapjával használható. Kimondottan bosszantó volt, hogy minden alkalommal a hátsómra csapódott a WC tető, mivel a víztartálytól nem lehetett egyenesre állítani. Igyekeztünk minél kevesebbet a szobában tölteni. Jól érintett, hogy valamilyen ismeretlen okból nálunk szinte minden nap új ágynemű, és törölköző várt, míg a szomszédunk kérés ellenére sem részesülhetett ebben a kegyben. Jó szolgálatot tett a magunkkal vitt szúnyogriasztó.
Szerencsénkre szeretjük a görög ételeket, így elégedettek voltunk a kizárólagos görög konyhával. Reggelire mindig ugyanaz, de nagyon nagy volt a választék, kávéval, teával ízlés szerint. Ebédnél, mindennap más, öt féle főétel, sütemények, négy féle fagyi, hat féle saláta alapanyag (mindenki maga ízesíthette) gyümölcsök volt a kínálat. Vacsorára szintén többfajta meleg étel, salátákkal, többször leves is szerepelt a menün. Italként a sör, vörös, és fehér bor,4 féle üdítő, és a víz között választhattunk. Megkóstolhattuk a finom joghurtot, tzatzikit, többféle tengeri halat, szuflakit, gíroszt, musszakát. Feltűnt, hogy szállásunk a település kevéssé felkapott részén található. Ennek előnye volt a csend, a kevesebb turista, viszont az utak, járdák mellett sok helyütt kiszáradt, le nem vágott növényzet között szemét éktelenkedett. Nem csak itt, de máshol is kívánni valót hagyott maga után a közterületek rendje, még akkor is, ha láthatólag a fegyelmezetlen turisták okozták a rendetlenséget.
Jó nyaralást kívánok.