Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 123 124 125 ... 139 140 141   >
Üzenet
  ZA07 | #98846 Üzenet | 2009-05-13 09:20:51 |
Szia Kriszta!

Köszönöm a muszaka receptet és akkor várom a mennyiségeket hozzá.

Szia: Anita
  Krisztakriszta | #98850 Üzenet | 2009-05-13 09:36:24 | Válasz a #98632. hsz-ra Előzmény #98632
Szoval a mennyisegek a kovetkezoek
4 nagy krumpli
2 nagy padlizsan
fel kilo daralthusi
ket nagy paradicsom vagy egy konzervnyi kesz olasz modra apritott paradicsom( asszem 450 grammosak )
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma icon_razz.gif
besamel:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
fel liter tej
sajt izles szerint de minimum 5 dkg
ha a retegek koze is akarsz tenni sajtot akkor plusz 1 dkg retegenkent nem kell sok hogy ne az dominaljon
a tobbi fuszert az izlesedre bizom a gorogok eleg enyhen fuszereznek en szemely szerint 2 -3 baberlevelet vagy fel csomo friss bazsalikomot teszek egy ilyen mennyisegbe es a negy gerezd fokhagyma is a duplaja mint amennyit egy gorog haziasszony beletenne
ja igen es a daralthusos szoszba adhatsz egy- ket teaskanal edesnemes paprikat is szebb lesz a szine es az izet is feldobja
ha kesz ird meg milyen lett
ez a mennyiseg negy szemelynek boven eleg
  Krisztakriszta | #98851 Üzenet | 2009-05-13 09:37:28 | Válasz a #98850. hsz-ra Előzmény #98850
ja igen es a besamelbe ket egesz tojas
  Krisztakriszta | #98854 Üzenet | 2009-05-13 09:42:47 | Válasz a #98851. hsz-ra Előzmény #98851
most jut eszembe csak az erdekesseg kedveert ha valaki nem birja a lisztes martasokat vagy csak nem szereti tul nehezre az eteleket akkor ugy is isteni a mouszaka hogy a tetejere besamel helyett paradicsomszeleteket vagunk meglocsoljuk egy ki olivaolajjal es addig sutjuk amig a paradicsom szepen megpirul
ebben az esetben mindenfelekeppen bazsalikom legyen az izesito es a paradicsom alatti reteg is legyen krumpli
  Krisztakriszta | #98862 Üzenet | 2009-05-13 10:13:32 | Válasz a #98069. hsz-ra Előzmény #98069
Halva receptje:
kell hozza :
1 csesze olaj(oliva eredetileg )
2 csesze griz
3 csesze cukor
4 csesze viz
csipet so
fahej izles szerint
mandula vagy dio vagy mazsola izles szerint

A vizzel es a cukorral keszits szirupot , a grizt pedig piritsd meg az olajon egy csipet soval (szerintem fel csesze olaj is eleg ) szepen lassan folyamatos kevergetes mellett amig aranybarna nem lesz.
ez eltart egy darabig ,ne add fel icon_razz.gif
Ha a griz megpirult huzd le a tuzrol es ontsd fel folyamatosan keverve aprankent a sziruppal tedd bele a mandulat / mazsolat / diot tedd vissza a legalacsonyabb tuzre es keverd amig suru lesz es elvalik az edeny aljatol.
Van aki a mandulat illetve a diot megpiritja kicsit es ugy teszi bele.
Ez is eltart egy darabig mert lassan kell csinalni hogy ne kapja oda az aljat.
Ha kesz takard le a labost varj amig kezmelegre hul ontsd formaba a format takard be egy konyharuhaval majd tedd ra a tetejet es hutsd ki (2-3 ora)
ha kesz boritsd talra szord meg fahejjal dioval/mandulaval.
Ha egyszerubben akarod akkor egy lapos talba hutsd ki es abban vagd fel szeletekre ugyanolyan jo csak nem annyira latvanyos.
Ha szereted a mezes dolgokat akkor a szirupot fozd 4 csesze vizzel ket csesze cukorral amikor kesz akkor zutty bele egy csesze mez varj amig egyszer ujraforr majd igy ontsd a megpirult grizre.
A grizbol keszult halva egyebkent keleten sok helyen keszul az arab vilagban is Indiaban is van ilyen halva azok is nagyon finomak
Ha beirod a keresobe hogy HALVA POLITIKOS talalsz egy csomo kulonbozo orszagbol szarmazo halva receptet
Udv
Kriszta
  Krisztakriszta | #98863 Üzenet | 2009-05-13 10:15:40 | Válasz a #98862. hsz-ra Előzmény #98862
Ja igen valami fontos kimaradt
amikor a forro cukorszirupot raontod a grizre meg veletlenul se hajolj a labas fole mert hirtelen nagymennyisegu goz csap fel es a massza erosen bugyog nehogy megegesd magad vagy a szemedbe froccsenjena forro griz
  Cserrobi | #98881 Üzenet | 2009-05-13 12:05:36 | Re:
cserrobi írta:
Szia Kriszta!!!

Kérdezném hogy a besamelbe csak a tojásnak a sárgáját kell belekeverni??
Mert én úgy tudnám ezt csak elképzelni,de lehet hogy tévedek..

Üdv:Robi


Kriszta!!!!
Lehet hogy nem vetted észre...Ez a válasz nekem fontos volna...
Köszi előre is..
Üdv:Robi
  ZA07 | #98883 Üzenet | 2009-05-13 12:09:47 | Válasz a #98881. hsz-ra Előzmény #98881
Szia Robi!

Bocs, hogy beleszólok, de Kriszta már válaszolt Neked 98845-ös hozzászólásában.

Szia: Anita
  Cserrobi | #98886 Üzenet | 2009-05-13 12:17:28 | Re:
ZA07 írta:
Szia Robi!

Bocs, hogy beleszólok, de Kriszta már válaszolt Neked 98845-ös hozzászólásában.

Szia: Anita


Jaj köszi nem tudok olvasni icon_biggrin.gif
De elég érdekes hogy nem csak a sárgája kell bele...
Ha meleget és a tojás nem tudom hogy mi fog történni hogy a fehérje is benne van...
Na mind 1 megpróbálom így egyszer icon_smile.gif
  Krisztakriszta | #99082 Üzenet | 2009-05-14 11:24:13 | Válasz a #98886. hsz-ra Előzmény #98886
szia
ezt a miondatot nem igazan ertettem
ha a meleget es a tojas.....stb
marmint hogy mivel mi fog tortenni fejtsd ki legyszi mert nem tudom mire gondolsz
  Csutek | #99084 Üzenet | 2009-05-14 11:28:37 | Re:
krisztakriszta írta:
szia
ezt a miondatot nem igazan ertettem
ha a meleget es a tojas.....stb
marmint hogy mivel mi fog tortenni fejtsd ki legyszi mert nem tudom mire gondolsz

Szerintem arra gondolt, hogy a forró ételhez adva a tojást, az kicsapódik.
De ez elkerülhető, ha egy jó minőségű habverővel gyors keverésbe kezd, amint a tojások az ételben vannak.
  Cilla | #99282 Üzenet | 2009-05-14 20:12:42 | Válasz a #98862. hsz-ra Előzmény #98862
Szia Kriszta!
Nagyon szépen köszönöm a receptet, már régen vadásztam rá, sőt megcsináltam a saját elképzelésem szerint, csak ezek szerint nem főzni kellett volna a grízt, hanem pirítani. Hétvégén kipróbálom! icon_biggrin.gif
  Cserrobi | #99283 Üzenet | 2009-05-14 20:22:35 | Re:
krisztakriszta írta:
szia
ezt a miondatot nem igazan ertettem
ha a meleget es a tojas.....stb
marmint hogy mivel mi fog tortenni fejtsd ki legyszi mert nem tudom mire gondolsz

Kedves Kriszta!!!!
Arra gondolok ha valamit sűríteni szeretnék mint a besamelt akkor én csak a tojásnak a sárgáját szoktam felhasználni a fehérje az megy a cappucinoba icon_lol.gif
Mivel ha a fehérje meleget ér akkor az kicsapódik...
Én erre gondoltam és ezért is kérdeztem....
Ha nem jól írtam le akkor bocsika...
De pár nap és megvitatom veled Toloba icon_razz.gif

Üdv:Robi
  Krisztakriszta | #99284 Üzenet | 2009-05-14 20:24:49 | Válasz a #99084. hsz-ra Előzmény #99084
Szia
igen en is erre gondoltam viszon pont ezert eleg pontosan leirtam a receptben hogy hogyan kell a tojast hozzakavarni ahogy mondtad is habverovel meg ugy amikor mar nem bugyog a besamel
viszont ha az ember rosszul keveri akkor a csak tojassargajat ugyanugy kicsapja adott esetben mint az egesz tojast legalabbis en ugy emlekszem
  Cserrobi | #99286 Üzenet | 2009-05-14 20:26:09 | Re:
Csutek írta:

De ez elkerülhető, ha egy jó minőségű habverővel gyors keverésbe kezd, amint a tojások az ételben vannak.


Kedves Csutek!!!!
Na ezt azért megnézném!!!!Mi vagy te motolla icon_lol.gif
Üdv:Robi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 123 124 125 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu