Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 123 124 125 ... 901 902 903   >
Üzenet
  H.apci | #42085 Üzenet | 2007-08-20 14:15:36 | Válasz a #42083. hsz-ra
Rebeka!

A "csõ" nélkül ellennék, elhiheted, s hogy belefutottam, talán nem is midíg az én hibám (vagyok ennyire beképzelt). Soha nem adtam fel semmit, s amiíg birom, nem is fogok, legfeljebb ráunok... Jól esik, hogy ezt van, aki figyelemmel kíséri, de nem szórakoztatásnak szántam... icon_wink.gif
  Petros | #42087 Üzenet | 2007-08-20 15:08:31 |
h.apci!
Nem tudom az okát, de be kell, hogy valljam, valamiért szimpatikus vagy... icon_eek.gif
Igaz volt már "nézet, eszme" cserénk/eltérésünk, de ennek ellenére bírlak!
És azt hiszem ennek nem más az oka, csak az, hogy te egy egyenes, õszinte és eredeti ember vagy, amilyenbõl sajnos keveset ismerek. Igaz kicsit félreérthetõ a humorod (elsõre olyan "beszólás"-nak tûnik inkább - és itt van a "csõbe futás" icon_wink.gif) de aki jobban átgondolja a hozzászólásaiadat, rájöhet, hogy ez csak egy "csokító"-effektus icon_smile.gif

Szumma szummárum NE ÉRTS FÉLRE, de ez úgy kikivánkozott! icon_lol.gif

Ja! És folytassuk máshol ezt az eszmecserét (mondjuk "Dumcsi"-nál) - már ha valaki akarja - mert ez már nem ez a fórum témája és a végén még kikapunk icon_lol.gif
  H.apci | #42088 Üzenet | 2007-08-20 15:14:57 |
petros írta:
h.apci!
Nem tudom az okát, de be kell, hogy valljam, valamiért szimpatikus vagy... icon_eek.gif

Ez csak valami súlyos tévedés lehet!
  Petros | #42089 Üzenet | 2007-08-20 15:16:45 |
Válaszom a "Dumcsi"-ban!!!!!!!!!!!
  Jimmy | #42109 Üzenet | 2007-08-20 16:06:40 | Válasz a #42089. hsz-ra Előzmény #42089
Sziasztok!

Gyakran olvasom a hozzászólásokat, de nagyon ritkán szólok hozzá, inkább csak gyüjtöm az információkat. Most viszont úgy érzem mindenképpen le kell irnom, amit idén tapasztaltam.
Már voltam ezen a helyen az Anett Tours-szal, az idén viszont más irodával nyaraltunk ugyanitt. Az irodával semmi gondunk nem volt, szuper volt a szállás, a helyi idegenvezetõk is mindent megtettek, hogy ne legyen panaszunk. Athénban is voltunk idén, az is nagyon jól sikerült!
A gondunk a skiathosi kirándulással volt, amirõl valóban nem az iroda tehet, ha csak annyiban nem, hogy nem megfelelõ hajóval jár erre az útra néhány hete!Mivel már többször voltunk Skiathoson Anettékkal és az Elisabet hajóval, és mindig nyaralásunk fénypontja volt ez az út, igy ide idén is befizettünk. Sajnos azonban idén egy rémálom volt az út, mivel másik hajóval volt szerzõdése az irodának, akiknél most voltunk! Oda és visszafelé is késett a hajó, piszkos volt, szinvonaltalan, igénytelen! Össze sem lehet hasonlitani a két utat!Az Elisabet hajón Kostas a kapitány és a családja mindent megtesz az utasokért, õszintén és nem kényszerbõl szórakoztat, s minket is már szinte barátként üdvözölt mikor már másodszor voltunk nála. Idén a kikötõben észrevettem az õ hajóját is, családommal átmentem hozzá, hogy köszönjek, s elmondtam panaszomat a másik hajóval kapcsolatban, egybõl itallal kinált, s mondta, hogy sajnos az irodák összefogtak ellene rosszindulatból, pénzéhségbõl, és nem nézik a szinvonalat. Én ezuton szeretnék figyelmeztetni mindenkit, hogy ha Skiathosra mennek, csakis az Elisabet hajóval tegyék, velük biztos,hogy feledhetetlen élményben lesz részük!Kostastól tudom, hogy Anették azok, akik még mindig vele járnak,igy Anettot (nekik Platamonban van irodájuk): 00306938 717259, vagy Kostast, a kapitányt hivjátok :0030 6974788083, ha egy élménydús napot szeretnétek eltölteni Skiathoson és az Elisabet hajón!
Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy a kinti irodával teljes mértékben elégedettek voltunk, de a skiathosi út csalódás volt idén!
  H.apci | #42113 Üzenet | 2007-08-20 16:20:38 |
Hát errõl beszéltem; köszönjük jimmy!
  Christine | #42124 Üzenet | 2007-08-20 17:42:25 |
Egy mondatban összegezve Robert: Visszamennék, de nem a tengerpart miatt.icon_eek.gif Mielõtt elutaztunk sosem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani. Számomra a nyaralás fénypontját Athén és az Olympus jelentette. Bár még most is be van dagadva a lábam, 2100 m magasan lenni.... hát felejthetetlen!
Athén pedig nem fakultatívval, hanem egyénileg.... hmmm... Istenem! Hálát adok, hogy egyedül indultunk el! Így ugyanis olyan élményekben lehetett részünk, amit valóban csak a Görögországban élõ, hétköznapi emberek tapasztalhatnak meg... nameg néhány bátor turista:D
Sokkal kalandosabb volt, mintha a buszból néztük volna végig az egész utat.

Örülök, hogy belevágtunk mindebbe. Ha visszamegyünk, akkor még egyszer szeretnék így Athénba menni, az Olympus csúcsa pedig már le van fixálva.

Skiathosra pedig szigorúan Anettékkel fogunk menni!!!!!! Mindenki dicsérte õket. Amikor megkérdezték hazafelé a buszon, melyik volt a legjobb fakultatív, az egész busz mintha összebeszélt volna: Skiathoooooos!!! Tényleg nagyon jó lehetett!
Egyszer majd szeretnénk még egyszer elmenni Kastro-ra és valóban Lalaria-ra, de akkor több éjszakát szeretnénk majd Skiathoson tölteni, és nem Nei Poriból indulva. Csak így éri meg. Ja! És ide rengeteg-rengeteg pénz kell! Pénzhúzós banda!
icon_confused.gif

A legrosszabb élményem éppen azzal kapcsolatban volt, amit a legjobban vártam: A tenger és a görög gasztronómia.
Másfél hétig hányingerem volt... A péksütik hatalmasak (de finomak!), a fagyiból óriás kenéseket adnak és az íze tényleg jó.
De a gyros! Jaj, arról jobb lenne szót sem ejteni....
Olajos lángostészta, zsíros hús, 2 karika paradicsom, tzatziki, mustár (??) és ketchup (?).

Ami kimentett minket: Dyonüssos étterem a parton! EZT mindenkinek KI KELL PRÓBÁLNIA!!!!! Isteniek a kaják (a 18 nap alatt sok étteremhez volt szerencsénk... és hát....)!!!! Mindig adnak görögdinnyét a végén.
Ami furcsa, hogy ez Hotel Étterem. Mi végig kerültük a Hotelek éttermét, mondván, hogy ott úgysem hagyományosan készítik a görög ételeket. Aztán betértünk ide (zöld világító tábla este, zöld napernyõk, sötétzöld székekkel, és amikor mi voltunk sárga asztalterítõvel) és amikor másodjára mentünk, akkor vettük csak észre, hogy hotel étterem. De olyan finom volt itt minden, hogy ezt elnéztük nekik. icon_wink.gif
A Dyonüssostól azt hiszem kettõvel Platamon felé van a Vulkano Pizzéria. Kézzel készített tészta kemencében sütve... A feltét a Margaritha pizza esetében nálunk kicsit túl hagyományos ízû volt.. de a tészta!!!!! Hmmmm...
Szintén a Dyonüssos és a Vulkano szomszédságában egy kis beugró részben található egy fagyizó (terasszal rendelkezik). Na itt olyan fagyik vannak!!!! A gyümölcsfagyikat nem ajánlom itt, mert jegesek és többnyire talán elmondható, hogy olyan, vagy picit rosszabb, mint az itthoni. De a többi!!! A choko tutti frutti-ban csokidarabok vannak. Nem ám olyan keserû a csokifagyi, mint itthon!!! Az Amaretto is isteni!!!!!!! Jaj, azok az ízek! Piskótadarabok a fagyiban..hatalmas piskótadarabok...dió, pisztácia... Nem sajnálják az alapanyagot!

Így olvasva én is azt kérdezném: Dehát ha ennyi jót írsz, miért mondod, hogy csalódtál a gasztronómiában?
Hát.. ne tudjátok meg miket ettünk meg, mielõtt még ezeket a nagyon jó helyeket megtaláltuk! Úgy voltam akkor vele, hogy inkább mi is debrecenit sütnénk és ennénk az apartmanban, ahogy a szomszéd, minthogy erre költsük a pénzt...
Ja! És még valami.
Platamonban a kikötõ közelében, közvetlenül a parton van egy olyan étterem, ahol minden kék. Itt csak tengeri kaját lehet kapni. A lepényhalat kóstoljátok meg itt!!!! Nem ám szokásos hal íze van... van benne valami különleges aroma... amit más halon nem érezni... Elmondhatatlan (és drága icon_sad.gif ).

A másik csalódás: Tengerpart. Hát... volt idõnk bejárni a környéket...
Medúzával 4-gyel találkoztunk a 18 nap alatt. Ez a szám az õsz közeledtével növekszik.
A part: Ahol ki van téve a tábla, hogy díjat kapott tisztaság miatt, ott oké. Le a kalappal. Tisztán tartott homok... Innentõl egészen Platamonig minden szép és gyönyörû... De ha a másik irányba indulunk el... Hajjajj...
A mi apartmanunk elõtt is már...sssszzz...
De még arrébb.... Na az már elkeserítõ. Egy természetvédelmi kampányban simán elmenne a fotója... Sajnálom is, hogy azt a részt nem fényképeztük le, de én úgy gondolom, hogy elég, ha ez az emlék beleitta magát a fejünkbe, nem hogy még másnak is ezt mutogassuk. Még azt hinnék, megbolondultunk, hogy ilyen szemetes helyre költöttünk több 100.000-et.
Eldobott, elhasznált cipõk, napolajos flakon, vizes palack, papírzsepi, chipses zacskó, és ami a leggusztusosabb: használt óvszer! Cigarettacsikk pedig annyi, hogy ázott formájuktól savanyú szag terjeng azon a részen.

Egy dolgot el kell mondanom: Ez tényleg csak Nei Pori egyik végén fordul elõ... A többi szép, tiszta, gondozott (bár ez is napszaktól függ, néha itt is látni szemetet...). De én nem tudok úgy nyugodtan strandolni, hogy fekszem a kék tábla mellett, tiszta homokban és azzal nyugtatom magam, milyen szép tiszta minden, mikor kb. 1km-re tõlünk meg a szemétben úszik minden. Ez olyan... olyan... elkeserítõ.

A víz tisztasága: Nos. Tisztának látszik. Látszik. Merthogy ottlétünk alatt kétszer, azaz 2x találkoztunk benne emberi ürülékkel. Az egyik éppen a párom szája mellett úszott el, s mikor vizet nyelt a hullámok miatt, akkor vette észre, hogy valami úszik mellette a víz színén.
Igen... Gondolom ha ilyen élményben lenne részetek, azért nem mondanátok, hogy kristály tiszta a víz. Kb. 5 alkalommal láttam benne szatyrot lebegni, illetve további alkalmakkal mûanyag darabkákat valamibõl. Ja, meg kannát is.
Lehet, hogy túl sok idõt töltöttünk itt.. én nem tudom. De én úgy gondolom, hogy ha valami tiszta és kifogástalan, akkor akármennyi idõt tölt ott az ember, az mindig tiszta és kifogástalan. És ha véget ér Nei Pori, attól a házak mögött még ne legyen szemétlerakó hely a part...

Olyat is láttam, hogy valaki eldobta a szemetét, aztán besöpörte homokkal. Jajjj.. a turistákról amúgy is tudnék beszélni...hajjaj!
De így már tényleg hosszú lenne.

A görög emberek mindent egybevetve tényleg kedves emberek (kivéve Skiathoson. Itt CSAK a pénzed érdekli õket!) Az apartmanunk melletti supermarketben végig flegmák voltak... pedig görögül köszöntünk, görögül köszöntük meg a visszajárót és görögül köszöntünk el. Nem egy pár mondatot megtanultam görögül, amíg ott voltunk. Úgy nagyon ez senkit nem érdekelt, úgyhogy egy idõ után az alapmondatokon kívül nem is tanultam meg többet. Maradtam az angolnál... Németül szinte senki nem beszél,csak néhány ember.

Szóval szép volt, jó volt. Mi pihenés helyett túlhajszoltuk magunkat, pedig ide éppen a túlhajszoltság elõl menekültünk. De kihagyni a Meteorákat, Athént, vagy Kastrot, meg Xanamos-t...áhh.. lehetetlen.

Jövõre máshová szeretnénk menni. Még nem tudjuk hová... talán éppen Görögország egy másik részébe. Most Parga-t nézegetem. Talán ott mintha tisztább lenne a víz...

Visszamenni pedig mindez ellenére szeretnék. De csupán az Olympus és Athén miatt. Ezekbõl repetát kérünk! icon_biggrin.gif

Ja, és még valami! Athén nem jött volna létre, ha nincs BRobert! Ahogy már korábban mondtam: A görög honban is gondoltunk rád! Úgyhogy én szeretném meghálálni a sok infót és hogy segítettél ezen egyéni kirándulás elõkészületeiben és megszervezésében (+rengeteg infó Nei Poriról és egyébként mindenrõl), úgyhogy még a 25 itthon töltött napban szeretnénk összefutni veled, hogy átadhassuk hálánk jelét.
icon_rolleyes.gif
  Christine | #42125 Üzenet | 2007-08-20 17:48:51 |
A részletes beszámolóról lehet, hogy lemondok, mert eddig három napot gépeltem le, ami három oldal lett, és akkor még az egyéni kirándulásoknál nem is tartok.

Viszont ha konkrétan kérdeztek, szívesen részletezek mindent. Percre pontosan akár.

Közel 900 kép készült, így lesz mibõl válogatni... gondolom majd méretezhetem át az összeset, mert amúgy nem megy fel a nagy felbontás miatt.

De most inkább pihenek, mert holnap korán megyek dolgozni, és a lábaim még mindig akkorák, hogy tényleg nem látom a bokámat... icon_sad.gif (furcsa átérezni, mit érez minden nap a nagyi...)
  Aniko74 | #42145 Üzenet | 2007-08-20 21:43:58 |
Szia Reni!
Most ismerkedek ezzel a programmal es igazan jonak tartom hogy letezik es ennyien amijnj ennyien segitik egymast azert hogy a tobbieket legalabb ne erje meglepetes!
Szeretnek segitseget kerni toled, ha lehet arakrol. A csaladommal repulovel indulunk szeptember 15en. irtal kirandulasokrol amiket olcsobban talaltal, ezekrol tudnal nekem bovebben irni es hogy hol vannak ezek az irodak?
Elore is koszonom.
  Sancho.dl | #42157 Üzenet | 2007-08-21 07:35:01 | Válasz a #41813. hsz-ra Előzmény #41813
BRobert!

De jó nektek! Nekünk most sajnos egy csomó dolog bejött, ami miatt idén már csak ide a közelbe tudunk néha elmenni, de a jövõ nyarat már tervezzük. Most persze esz minket a sárga írigység icon_smile.gif
Azért igyál majd egyet az egészségünkre! icon_smile.gif
  BRobert | #42160 Üzenet | 2007-08-21 08:46:49 |
sancho,

A költségvetésünk nekünk is csak egy 10/7 napos last minute utat engedélyezett...de nem panaszkodom, mert legalább megyünk. Most félig-meddig "kutyafuttában" tervezzük a programot icon_smile.gif
De persze emellett, már a jövõ évi nyarlást is tervezgetem icon_smile.gif
Nem csak iszom az egészségetekre, de meg is fogjuk örökíteni icon_smile.gif
  Gabcsi | #42270 Üzenet | 2007-08-22 07:32:41 | Válasz a #42125. hsz-ra Előzmény #42125
Szia christine!! Ha jól tudom a DIAS ap.-ban voltatok az érdekelne,hogy mi a véleményed róla.24-én megyünk Nei -be. Köszi Gabcsi.
  T.Márta | #42290 Üzenet | 2007-08-22 11:11:50 | Válasz a #42029. hsz-ra Előzmény #42029
Szia Csutek
Nagyon jó utat és nyaralást kívánok, ha haza jöttél jelentkezz a beszámolóval!
  Gabcsi | #42314 Üzenet | 2007-08-22 14:27:00 | Válasz a #37692. hsz-ra Előzmény #37692
Szia Hilda! Ha tudsz pár szót irni a Dias ap.ról, nagyon megköszönném.24-én idulok NEI-be.!Kösz.
  Miskolciutas | #42316 Üzenet | 2007-08-22 14:41:13 |
Christine! Borzasztó dolgokat irsz,nem tudom,ezek után nekem lenne-e kedvem azt mondani,hogy bármiért is visszamennék...Athént és az Olymposzt meg lehet nézni máshonnan is!Teljesen igaz,nem lehet ugy feküdni a legtisztább parton sem,hogy az ember tudja,pár száz méterre szeméthegy van.Fõleg meg,hogy van,amit visz a viz...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 123 124 125 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu