Helyi sajtóhírek szerint a határokon óriási sorok alakultak ki. A görögök a nyárra bejelentett újabb takarékossági hullám miatt elégedetlenkednek. Forrás Szerbiai RTV
Üdv mindenkinek. Kérdésem volna útviszonyokkal kapcsolatban. Juni 15-én indulunk Lefkadára, de aznap estére foglaltam 1éj szállást Ohridban (ohridi tónál, kicsit csavargunk arrafelé is
merre mentek? Mi Bitolában alszunk egy héttel előtte, majd írok. A pályán jó az útminőség, ha jól emlékszem, csak a határtól Szabadkáig volt rosszabb meg Újvidéknél (de azt tavaly már újították)
Maciig pályán, addig ismerem is az utat voltunk sokszor, de ohrid felé még sose. Gondolom skopje felé letérünk az e75-ről. Ohridtól pedig nem akarok visszamenni a pályára, hanem Bitola felé és ott át Görögországba. Csak azon a részen nem tudom mire lehet számítani. Járt már valaki az ohridi tónál?
két új sávot adtak a szerb-macedón határ macedón oldalán, de a teherautóknak. Nemtom eddig érintette-e ez a szeméyautók forgalmát, de legalább lesz két sáv még előtte is.
Tavalyi állapotok szerint simán vállalható, Skopje-Tetovo-Kičevo között teljesen okés (egy része ugye autópálya), utána Ohrid-ig erdős-dombos-kanyargós, Ohrid és Bitola között is hasonló. Rendőrök bárhol mérhetnek a falvak, városok kezdetén. Nem emlékszem futóműszaggató kátyúkra. A görög oldal még jobb az Egnatia-Odos-ig, egy része pálya, majd 2+1 sáv, simán lehet 110-120-szal tolni (anélkül hogy bárkit is gyorshajtásra biztatnék).
Üdv Mindenkinek!
A szerb rendőrök idén már bevetették a fekete Audikat. Mögéd mennek és piszkálnak, hogy menjél. Ha rálépsz a gázra később megállítanak, mert bemértek a traffival.....
Üdv Mindenkinek!
A szerb rendőrök idén már bevetették a fekete Audikat. Mögéd mennek és piszkálnak, hogy menjél. Ha rálépsz a gázra később megállítanak, mert bemértek a traffival.....
Tavaly sikerült személyesen megismerkednem velük. Kedves fiúk voltak.
Üdv Mindenkinek!
Üdv Mindenkinek!
Mi történt ? meséld el kérlek ...
Valamikor hajnal 2 körül a pályán ereszkedtem haza, ömlött az eső több száz km-en keresztül, 100 alatt tudtam csak menni szinte végig. Volt ahol leállt a kocsisor, mert úgy ömlött az eső, h nem lehetett látni. Aztán végre elállt, száraz let minden, persze visszagyorsít az ember, de alig mentem 10 percet, beállt közvetlen a seggembe egy autó, és tényleg szinte letolják az embert. 150-160 között mentem, aztán gyorsan kék fénybe borult a világ, és már vittek is kifelé egy benzinkútra. Azért útközben még két autót kikaptak, és állították be mögém a sorba. Ha jól emlékszem, talán valami 8 EFt volt a bírság átszámolva, nem is akartam elhinni, h ennyivel megúszom. Nem is volt értelme zsebbe fizetni, mert olyan kevés a bírság. Meg 4-en vannak a kocsiban, könnyű lett volna abba belebukni.
De tök normálisak voltak, nem bunkó módon bántak velünk, mondta, h sajnálja, de fizetnünk kell.
Viszont ami érdekes, h elveszi az útleveleket, és addig nem adja oda, amíg nem rendezik a számlát. És EURÓT! nem fogad el! Csak dínárt. Szerencsére én mindig váltok RSD-t, így nem volt gond.............Viszont azt mondta, ha nem lett volna, akkor majd másnap a rendőrségen be kell fizetnem, ha váltottam pénzt, és majd ott kapom vissza az útlevelet.
Nagy A6-os fekete Audi 3,0 TD.