Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1248 1249 1250 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Alfie | #247804 Üzenet | 2018-06-03 05:11:58 |
Üdv! A helyzet az hogy 6 és 10 éves gyerekekkel megyünk Lefkadára. Sajnálom őket felkelteni éjjel 2-kor. Talán inkább ha este indulnánk akkor elaludnának a kocsiban és mehetnénk folyamatosan. Nem vagyok gyorshajtó,mindig betartom a sebességet de azért a Balkáni rendőröktől tartok,bármibe bele köthetnek. Azért gondoltam hogy talán éjjel ők is alszanak. Plusz a határoknál és kapuknál is kisebb lehet a várakozás. Most megyünk először Görögországba.
  Turkish | #247806 Üzenet | 2018-06-03 07:05:49 |
Vilàgos! Èn is èjszakai vezetès pàrti vagyok, plusz hètköznap jàrunk. Nis utàn szinte egyedül vagyok az ùton reggelig. Röszkènèl rendszeresen megszìvom az àtkelèst... ezèrt idèn az a terv, hogy este 7ig àtjutni a tiszaszigeti àtkelőnèl, utàna egy nagyobb pihenő az első szerb MOL kùton, ès reggelre Paraliàn vagyok.
  Raven71 | #247808 Üzenet | 2018-06-03 08:41:02 | Válasz a #247804. hozzászólásra Előzmény #247804
Tranzit éjszakán nem gondolkodtatok? Lefkada azért elég messze van, az ország közepéből is majd 1300-1400 km! Mi is oda megyünk, de idén oda-vissza Macedoniában a pálya mellett alszunk egyet. Így elég hétfőn hajnali 4körül elindulni...az a pár óra éjszakai alvás nekem spec. nagyon jó szokott lenni, lazán levezetem a 1000 km-t, de végig is bírnám ennyi alvással!
Mindenképpen hétköznap menjetek, általában a kedd-csütörtök a legjobb a határok szempontjából.
  Morfolgo | #247811 Üzenet | 2018-06-03 10:26:47 | Válasz a #247804. hozzászólásra Előzmény #247804
A szerb, vagy macedón rendőrök nem csesztetik a külföldieket, ha csak nem szabálysértők (piros lámpa, gyorshajtás, stb.)
un. "közúti ellenőrzés" ott nem dívik.
A szerb autópálya menti rendőrök tudnak németül, vagy angolul, így meg tudják értetni a külföldivel a megállítás okát, de mint előbb írtam, ha nincs kirívó viselkedés nem foglalkoznak a külföldiekkel. Tapasztalataim szerint udvariasak, segítőkészek (ha érdeklődnél náluk valamiért).
Az érem másik oldala: A rendőrnek arrafelé nagy becsülete és szava van. Ha megállít valami vélt, vagy valós probléma miatt, nem szabad vitatkozni, ellenkezni, mert akkor bekeményítenek. Ha viszont - tudatában azzal hogy nem voltál mindenben szabályos - elismered és elnézést kérsz, sokszor egy szóbeli szette-vette dorgálás mellett továbbengednek.
  KissLaszlo | #247813 Üzenet | 2018-06-03 12:27:23 | Idézet innen: #247804
alfie írta:
Üdv! A helyzet az hogy 6 és 10 éves gyerekekkel megyünk Lefkadára. Sajnálom őket felkelteni éjjel 2-kor. Talán inkább ha este indulnánk akkor elaludnának a kocsiban és mehetnénk folyamatosan. Nem vagyok gyorshajtó,mindig betartom a sebességet de azért a Balkáni rendőröktől tartok,bármibe bele köthetnek. Azért gondoltam hogy talán éjjel ők is alszanak. Plusz a határoknál és kapuknál is kisebb lehet a várakozás. Most megyünk először Görögországba.

Elég nehéz eldönteni melyik a jó indulás, ha bírod az éjszakázást talán az a legjobb, akkor nincs olyan meleg és nincs akkora forgalom. Mi mentünk már minden időszakban. Én speciel nem bírom,ha nem alszok 24 órán keresztül, elég fárasztó volt.
Nekem ami legjobban bejött, este 6-10-ig aludtam, éjfélkor indulás és másnap este értünk oda. Itt ami szívás volt, hogy rengetegen voltak Röszkén, átléptük a magyar kilépő határt, fordultunk vissza a két határ között és mentünk Tompa felé, valamint Nis után egy baleset miatt vártunk 2 órát.
De egyáltalán nem volt fárasztó az út.
  Civic78 | #247814 Üzenet | 2018-06-03 17:09:25 | Keletről Románia felé
Sziasztok!

Tavaly Mostar - Dubrovnik - Kotor - Durmitor túra volt.
Görögországba régebben én is lenyomtam egyben az egészet, Parga, Lefkada, stb.
Az utóbbi években - rendszerint július végén - reggel indulunk Debrecenből. Az útvonal Nagyvárad - Temesvár - Versec - Szendrő - E75 Belgrád alatt kb. 60 km-rel. Kihagyjuk Röszkét, illetve nekünk nem éri meg megvenni a magyar matricát (a röszkei pályaátkelő matricaköteles). Meg szoktunk állni reggelizni, kávézni, a Kovini ÖMV kútnál, itt nincs még az autópálya forgalma, tiszta, kedvesek, nyugodtan lehet itt pihenni egy kicsit. A magyar-román és a román-szerb határon max. két autó volt eddig előttünk. Román matricavásárlás egyszerűen magyarul itt: https://roviniete.ro/hu
A jól bevált tranzitszállásunk Chalkidonában a Maison hotel. 45 Euro a két fős szoba reggelivel, kedvesek, jó a reggeli, ha csendes szobát kérünk a hotel végébe raknak, de egyébként se volt még soha hangoskodás. Van lift, medence stb. Innen reggel indulás, mondjuk Parga-ra. Kis előny, hogy a Nea Malgarai fizetőkaput kikerüljük Alexandria felé. Sétálni, ebédelni letérünk Metsovo-ba. Ajánlom mindenkinek, hangulatos, árnyas kisváros, 1160 m magasan, az Egnatia Odos mellett közvetlenül. Nagyon kellemes hegyi tavernák és kávézók vannak és nem volt nyüzsgő tömeg.
  Accord | #247819 Üzenet | 2018-06-03 22:00:32 | Idézet innen: #247814
Civic78 írta:
Sziasztok!

Tavaly Mostar - Dubrovnik - Kotor - Durmitor túra volt.
Görögországba régebben én is lenyomtam egyben az egészet, Parga, Lefkada, stb.
Az utóbbi években - rendszerint július végén - reggel indulunk Debrecenből. Az útvonal Nagyvárad - Temesvár - Versec - Szendrő - E75 Belgrád alatt kb. 60 km-rel. Kihagyjuk Röszkét, illetve nekünk nem éri meg megvenni a magyar matricát (a röszkei pályaátkelő matricaköteles). Meg szoktunk állni reggelizni, kávézni, a Kovini ÖMV kútnál, itt nincs még az autópálya forgalma, tiszta, kedvesek, nyugodtan lehet itt pihenni egy kicsit. A magyar-román és a román-szerb határon max. két autó volt eddig előttünk. Román matricavásárlás egyszerűen magyarul itt: https://roviniete.ro/hu
A jól bevált tranzitszállásunk Chalkidonában a Maison hotel. 45 Euro a két fős szoba reggelivel, kedvesek, jó a reggeli, ha csendes szobát kérünk a hotel végébe raknak, de egyébként se volt még soha hangoskodás. Van lift, medence stb. Innen reggel indulás, mondjuk Parga-ra. Kis előny, hogy a Nea Malgarai fizetőkaput kikerüljük Alexandria felé. Sétálni, ebédelni letérünk Metsovo-ba. Ajánlom mindenkinek, hangulatos, árnyas kisváros, 1160 m magasan, az Egnatia Odos mellett közvetlenül. Nagyon kellemes hegyi tavernák és kávézók vannak és nem volt nyüzsgő tömeg.

Mi Zakynthosra megyünk, és én is hosszúnak találtam az utat, így útközben pont Metsovot választottam pihenőhelynek. icon_smile.gif
Én tranzit szállásnak mindig görögben keresek apartmant, és mindig olyan helyet, ahol akár egy-két napra érdemes megállni egy kis körülnézésre, mert szép helyen van..
  Accord | #247820 Üzenet | 2018-06-03 22:06:15 | Idézet innen: #247804
alfie írta:

Ha bírod az éjszakát, akkor gyerekekkel érdemes este elindulni.Úgy szoktunk menni, h este 5-6 körül Bácsalmáson (esetleg Tompán) legyünk, ott senki sincs szinte. Arra érdemes figyelni, hogy kifelé a péntek és a szombat, visszafelé a szombat és a vasárnap a leghúzósabb, azt ha lehet kerülni kell. Én minden évben úgy tervezem meg, h kifelé vasárnap este megyek, vissza pedig következő hét csütörtökön jövök. Szinte alig kell állni valahol. a gyerekek végig alusszák az éjszakát, tök nyugalomban telik az út. Így nincs "hiszti", nincs állandó vécézgetés, megyek a saját tempómban, a saját "éberségemet", frissességemet figyelembe véve.Előtte persze délután alszom egy nagyot.
  Mezzos | #247822 Üzenet | 2018-06-04 08:56:16 |
mi is voltunk már a Maisonben, tényleg jó hely medencével, jó a kaja is. Főleg hétköznap király, mert hétvégén az egész város ott medencézik. icon_biggrin.gif Viszont az nem jött be, hogy az A2-ig vezető út néhol ijesztően kátyús. Idén Bitolában alszunk, kíváncsi vagyok, arra még sose voltunk.
  Kela | #247823 Üzenet | 2018-06-04 10:16:45 |
Jó napot mindenkinek!
Járt már valaki Románián és Bulgárián keresztul Gr.. Be? Milyen az út? Megéri?
  PierrKardán | #247825 Üzenet | 2018-06-04 15:18:55 | Idézet innen: #247823
Kela írta:
Megéri?

Erre általánosságban nem lehet válaszolni. Ha Szolnoktól nyugatra laksz, akkor biztosan nem éri meg. Ha Theszalonikitől nyugatra van az úticélod, akkor sem éri meg. Ha gyorsan akarsz Görögországba eljutni, akkor sem éri meg.

Ha a keleti országrészből indulsz Asprovalta környékére és nem érdekes, hogy 6-10 órával hosszabb lesz az út, akkor megérheti...
  Kela | #247826 Üzenet | 2018-06-04 18:48:28 |
Sartira megyek és Balassagyarmattól. A megéri szót arra értettem hogy az autópályák, benzinkutak zsúfoltsága, a 3 határon való várakozás a putyarináknál a sorbaállás stb. Tudom mirôl beszélek most megyek 12 szer Sartiba. Egy kamionos barátom tanácsolt ezt az útvonalat. Kela
  KissLaszlo | #247827 Üzenet | 2018-06-04 22:26:46 |
Néztük már Mi is a Román-Bolgár útvonalat, mert akikkel megyünk Ők Nyíregyházáról jönnek, de nincs értelme, mert időben sokkal hosszabb lenne.
Szerintem Gyarmatról legjobb Szerbia felé. Gondolom nem Tarján, hanem Vác felé szoktatok menni. Mi Tarjánból megyünk.
Ha Röszkén sokan vannak érdemes Tompa felé kitérni.
  Accord | #247828 Üzenet | 2018-06-04 22:27:32 | Idézet innen: #247826
Kela írta:
Sartira megyek és Balassagyarmattól. A megéri szót arra értettem hogy az autópályák, benzinkutak zsúfoltsága, a 3 határon való várakozás a putyarináknál a sorbaállás stb. Tudom mirôl beszélek most megyek 12 szer Sartiba. Egy kamionos barátom tanácsolt ezt az útvonalat. Kela

Ha normális időpontot választasz az indulásra, akkor ezt a sok várakozást mind elkerülheted.
Nem emlékszem, hogy egyetlen kivétellel valaha álltam 15 percnél többet. Általában 3-5 perc alatt megyünk át minden fizetőkapun, és 2-10 autó a határon.
  PierrKardán | #247830 Üzenet | 2018-06-04 22:47:44 | Idézet innen: #247826
Kela írta:
Sartira megyek és Balassagyarmattól.

Ha jól számolom, akkor július 19-én csütörtökön indultok. Csütörtökön semmi értelme kerülni, akkor még nincs zsúfoltság se a határokon, se az autópályakapukon, se a kutaknál. Az a lényeg, hogy minél korábban legyetek reggel a röszkei határon, onnantól meg megy már minden magától icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1248 1249 1250 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu