Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 125 126 127 ... 161 162 163   >
Üzenet
  Rollo | #234864 Üzenet | 2015-08-22 21:46:38 |
ne a tabletes kék háttér előtt nézd a fórumot,hanem a rendes, pc-s fórumfelületen (jobbra egy "fórum" gomb, arra katt). ott már rá fogsz tudni kattintani a szöveg linkesített részére, ami a posztra vezet.
  Syssy48 | #234865 Üzenet | 2015-08-22 21:46:57 |
Köszi, állítólag idén nincs már kisvonat:(
  Ambandszil | #234867 Üzenet | 2015-08-22 22:19:41 |
Mi -ezek szerint- egy időben jártunk Karpathoszon Viizoval. Remek-kerek írás, csodálatos képekkel, valószínűleg sokszor el fogom még olvasni emlék-felidézőként. Nagy köszönet azért, hogy leírtad! icon_smile.gif (Sok mindent nem lehet Viizo írásához hozzáfűzni, de ha valakinek még kérdése lenne, és tudom a választ, szívesen írok. (mi Amoopiban laktunk).
  Kabuci | #234869 Üzenet | 2015-08-22 22:31:19 | Válasz a #234849. hozzászólásra Előzmény #234849
Viizó! Fantasztikus a beszámolód ! Ezek után én nem is mernék feltenni ide!
Tökéletes fotók, gyönyörű színek !!!! Milyen géppel csináltad ? Igaz hiába van valakinek drága masinája, ha nem tudja hová kell vele "célozni" ....
Nagyon köszönjük ! icon_biggrin.gif
  Syssy48 | #234870 Üzenet | 2015-08-22 22:38:17 |
viizo! Köszönet a beszámolóért és a képekért és a hozzáállásodért. Komoly, színvonalas, élvezetes, és rengeteg információval szolgáltál. Már nincs egy hét és én is meggyőződhetek, hogy igazat írtál-e?:DDDDDD
Csak egy kérésem volna, ha a te általad legjobbnak értékelt pigadiai (vagy máshol) étterem-taverna nevét megírnád. Nem akarom magam ismételni, de a törött lábam miatt nem fogok tudni túl sokat mászkálni, ezért is kérdezem.
  Tib | #234872 Üzenet | 2015-08-22 23:20:48 | Válasz a #234832. hozzászólásra Előzmény #234832
Egy bőröndbe max 32kg. az a felső (gondolom munkavédelmi)súlyhatár.Tehát ha ketten együtt utaztok a 30kg.belefér.Travel service üzlet szab:http://www.travelservice.aero/dokumenty/conditions-of-carriage-2014-12-16-hu.pdf
  Tib | #234873 Üzenet | 2015-08-22 23:28:00 | Válasz a #234863. hozzászólásra Előzmény #234863
Bocs Syssy48 hogy nem válaszoltam,de máshol jártam,közben látom megoldódott.
  Alkhymeia | #234887 Üzenet | 2015-08-23 11:40:45 |
Viizo beszámolója annyira teljeskörű és tökéletes, hogy azt hiszem én is eltekintek a saját megírásától. Viszont az éttermekhez,tavernákhoz lenne pár hozzáfűznivalóm. Lehet, hogy nekünk szerencsénk is volt,ezt hozzátenném, viszont nekünk semmi rossz tapasztalatunk nem volt ezzel kapcsolatban. (Pedig nem vagyunk igénytelenek ebből a szempontból, sőt, fő hobbink a gasztronómia) Felkészültünk már itthon a beszámolókból,hogy lehet, hogy csalódni fogunk és inkább főzünk majd magunknak. Próba szerencse alapon azonban, és persze körülnézve a kínálaton, elég sok mindent kipróbáltunk. Amit nem tettünk: nem ettünk pl. Pigadia kikötőjében. Olyan helyre elvből nem megyek be, ahová behívóemberek csábítják a népet. Ez az első szűrő. Ezekről így nem tudok nyilatkozni. Pigadiában a kikötő felett induló bazársor majdnem tetején lévő két gyrosos helyet próbáltuk ki, amelyek egymással szemben voltak, itt minden rendben volt ,különösen a bal oldaliban a sült feta. Jó gyrost ettünk jó áron, ha valaki gyorsan szeretne valamit harapni, nagyon ajánlom. A másik Pigadiai kedvencünk a 7 eleven nevű hely, ami az Iliada apartman közelében található, a hotel Miramareval szemben. Itt is egyszerűbb ételek voltak, gyros, souvlaki, tálak, egyszerűbb halak. Itt sem csalódtunk soha, különösen ajánlom a házi rozmaringos sült krumplit, és a frappejukat. Bent a városban még egy helyen ettünk,szintén csak gyorsan valamit, a Tó Gonakion étteremben, rendben volt szintén. És akkor lássuk a városon kívüli helyeket,a teljesség igénye nélkül. Olympusi kirándulásunk alkalmával a Blue Garden nevű helyen ettünk,na ezt ajánlom mindenkinek nagyon. Itt rögtön a tulaj fogadott minket a lépcső tetején, leültetett,és megkérdezte, hogy mit szeretnénk. Kitikkadtunk, így kértünk két sört, makd érdeklődött, hogy enni szeretnénk -e valamit, mondtuk, hogy igen, mit ajánlana. Don"t worry, just relax felkiáltással elfutott, majd kis idő elteltével visszatért egy hatalmas tálcával, amin kenyér, görög saláta, valamint akkor számunkra még ismeretlen speciális karpathosi csemegék voltak: töltött cukkinivirág, makarounes (helyi tésztaféle), sárgaborsókrém, valamint egy csirkeétel rizzsel. Isteni volt minden, kértünk még egy frappét, majd a ház ajándékaként jött meg egy nagy tál dinnye, és egy pohár ouzo. Kértük a számlát, kicsit tartottunk a végösszegtől,de ketten összesen mindennel együtt 30 eurot fizettünk. Ez volt az egyik legjobb élményünk:) A másik ilyen hely az Under the trees nevű taverna volt, amely a Lefkostól Finiki felé vezető út mentén található egy sziklaszirt szélén, ide naplemente előtt érkeztünk, és milyen jól tettük icon_smile.gif Gyönyörű kilátás a tengerre és a naplementére, és az ételek...aki szereti a tengeri herkentyűket, halakat, annál erősen ajánlott. Egy akkora kardhalsteak, mint a fejem, valamint egy hatalmas adag kalamari sörrel, görög salátával, tzatzikivel, 30 eur volt, de nem tudtuk megenni, annyira rengeteg. Pedig a Párom nem a kisétkű férfiak táborát gyarapítja:) Itt sem találkoztunk sem túlszámlázással, sem lehúzással, pedig kaptunk kenyeret kérés nélkül, de a számlán nem szerepelt. Érkezés naplemente előtt fél.órával ajánlott, utána megtelik a hely
  Alkhymeia | #234888 Üzenet | 2015-08-23 11:52:43 |
Folytatás: elnézést, csak időközben valamiért kilépett...
Szóval az Under the trees is hihetetlen élmény volt, vacsora végén még hosszasan élveztük a holdvilágot a tenger felett.
Másnap déli túrát tartottunk, aminek Finiki volt a vége, így terveztük, mivel hallottuk, hogy a legjobb haltavernák itt vannak. Kis séta és tájékozódás után- sajnos itt is találkoztunk a kikötői részen a behívóemberkés módszerrel- egy utcával beljebb találtunk rá Nikosz tavernájára, ahol végre lepihentünk a teraszon. Jött is az unoka, aki tökéletes angolsággal érdeklődött mit szeretnénk enni. Megkérdeztük hogy mi a legfrissebb fogás, mit ajánlana, ami biztosan friss és finom. Kétféle tintahalat ajánlott, az egyiket grillezve kértük, a másik pedig a Mama 40 éves receptje alapján egy paradicsomos mártásban érkezett. Saláta, kenyér, és tzatziki számunkra elengedhetetlen része a görög étkezésnek, így ezt is kértünk. Mama 40 év alatt tényleg fenomenális receptet fejlesztett, ilyen tintahalat, ami a szánkban elolvadt, olyan omlós volt, még sosem ettem. A grillen készült egész tintahal is csodásan finom volt. Mindehhez ajándék frappé járt, valamint meglepetésünkre felajánlották a kártyás fizetés lehetőségét is. Nagyon elégedetten távoztunk innen is, az ár 27 eur volt kettőnkre. A maradék napokon vagy a hajókiránduláson kínált souvlakit, vagy a kedvenc gyrosunkat ettük, így ezekről már nem számolnék be:) Szóval szerintem lehet Karpathoson nagyon jókat enni, érdemes egy kicsit körülnézni:)
  Viizo | #234889 Üzenet | 2015-08-23 11:54:26 |
Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek, jól esik icon_smile.gif

Az útleírás nehogy eltántorítson bárkit is az élményei megírásától - azért mert én kicsit hosszabbra fűztem, még rengeteg dologról nem írtam, és ezer meg egy dolog kimaradt - arról nem is beszélve, hogy mindenki mást lát és tapasztal, és ez is csak egy nézőpont és kameraállás a sok közül.

A véleményeket és tapasztalatokat kár nem leírni, a képeket kár nem megosztani, úgyhogy mindenkinek hajrá! icon_smile.gif

Egy kérdés jött a fotómasinára: belépő szintű cucc, a csúcsgépektől oltári messze áll icon_smile.gif A típus Olympus E-PL1, jópár éves, cserélhetős objektíves kompaktgép, napsütésben egy Hoya polárszűrőt tekerek rá. A fotós fórumokon sírva röhögnek a szakik hogy milyen gyenge és vacak gép volt anno, ehhez képest sztem azért nem olyan rossz, én teljesen jól elvagyok vele. Kijött már sok utódja, sokkal nagyobb tudással, de amíg működik, addig nem lesz csere icon_smile.gif
  Viizo | #234892 Üzenet | 2015-08-23 12:58:34 |
Szia Alkhymeia, remek volt olvasni a tavernás emlékeiteket, én a leírtak miatt rendesen meg is éheztem icon_smile.gif

Ha legközelebb Karpathoson kötök ki, a Under The Trees bizton számíthat egy látogatásra részemről. icon_smile.gif
  Syssy48 | #234893 Üzenet | 2015-08-23 13:28:00 | Válasz a #234873. hozzászólásra Előzmény #234873
Köszi! De nem erre gondoltam, hanem a beszámolódra. Te is biztos tudsz olyat írni, ami nekünk újdonságicon_smile.gif
  Syssy48 | #234894 Üzenet | 2015-08-23 13:35:11 | Válasz a #234888. hozzászólásra Előzmény #234888
Szia Alkhymeia! Nagyon szuper dolgokat írtál, még szerencse, hogy ebéd után vagyok:DDD Felírtam a címeket! Köszi az infot!
  Rollo | #234909 Üzenet | 2015-08-23 17:26:40 | Válasz a #234893. hozzászólásra Előzmény #234893
ezek szerint akkor jól gondoltam, h miért nem sikerült megnyitni. icon_smile.gif
  Syssy48 | #234915 Üzenet | 2015-08-23 18:35:37 |
Igeeeen:)
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 125 126 127 ... 161 162 163   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu