Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 125 126 127 ... 901 902 903   >
Üzenet
  Christine | #42837 Üzenet | 2007-08-26 21:16:30 | Válasz a #42836. hsz-ra
Most megkönnyebbültem.... A nagy fórum-zsongás hatására már azt hittem én vagyok ennyire válogatós és finnyás... De akkor ezek szerint van valami abban, amit leírtam...
  Zsupoc | #42870 Üzenet | 2007-08-27 10:07:12 |
hilda!!
Autót mennyiért béreltetek?
  Katus | #42873 Üzenet | 2007-08-27 10:37:55 |
Sziasztok!
Persze,hogy mindenkinek igaza van csak egy dologról feledkeztek meg mindannyian.Nem lehet azzal a lendülettel takarítani,mint amekkorával az ember szemetel. icon_redface.gif De ez nem csak Görögországra jellemzõ hanem mindenütt az egész világon így van, ahol az emberi,, faj" megjelent icon_cry.gif Tisztelet a kivételnek.Bárhová is mentek a szemét velünk együtt mindenütt ott van.Nei Pori sem magától szemetesedik.De ettõl még és mindemelett remek helynek tartom.Ha máshová mentek meglehet ott sem lesz különb a nyár végére a part.Sajnos!!!
Katus
  Nixi007 | #42877 Üzenet | 2007-08-27 10:52:50 |
Katus!
Az idén Nei Pori elõtt 2 hetet Lefkadán töltöttem,és hidd el ott nem uralkodtak ilyen körülmények,pedig az olaszok ellepték a szigetet,az angolokkal,németekkel együtt. Nei-be azért mentünk az idén vissza hazafelé,mert a tavalyi szabinkat ott töltöttük,és az idén is visszavágytunk.Ezért voltam megdöbbenve annyira a látványtól.Tudom ahol vannak turisták ott a szemét is sok,de az idén úgylehet belefáradtak a sok takarításba,és lazábban vették a dolgokat.
Nidri lakosainak száma 1500 / fõszezonba 25 000 -re duzzad ez a szám / és ennek ellenére nem járkáltam, és úszkáltam a szemétben.Mint ahogy írtam ez személyes tapasztalat,én nem vágyok vissza,de minden ideutazónak szép utat és pihit kívánok!!!
  H.apci | #42879 Üzenet | 2007-08-27 11:01:02 |
Nem szeretnék vitát generálni, de azt hiszem, turista és turista között is jelentõs különbség van. Ki ide jár, ki meg oda - igényének megfelelõen, ki bedobja az üditõspalackot a vízbe, sõt, más meg a csikket is elviszi a megfelelõ szemetesig - kulturáltságának megfelelõen (tapasztalat). icon_cry.gif icon_confused.gif
  H.apci | #42880 Üzenet | 2007-08-27 11:28:00 |
Most veszem észre, hogy megint félreérthetõ, amit írtam. icon_redface.gif A kultúráltság fokmérõje nem az, hogy ki hova jár! icon_rolleyes.gif
  Hilda | #42902 Üzenet | 2007-08-27 14:01:30 | Válasz a #42870. hsz-ra Előzmény #42870
Szia Zsupoc!

Kérdésedre válaszolva Sea Cordobat kaptunk a Fiat Punto helyett és ugyan abba az árba, 137euróért, 3 napra és kilométer korlátozás nélkül.
Az EVI tourson keresztül béreltük. Ha még van kérdésed szívesen válaszolok!!

Üdv Hilda
  Cserrobi | #42905 Üzenet | 2007-08-27 14:04:26 |
Sziasztok!!Tud nekem valaki a Dora apartmanról valami infót mondani!!!Elöre is köszi..
  Christine | #42923 Üzenet | 2007-08-27 15:25:20 | Válasz a #42873. hsz-ra Előzmény #42873
Igen, ezzel én is tökéletesen egyetértek! Na de azért naponta egyszer csak lehetne takarítani... Fõleg ha azzal a géppel végzik, az a nagyját elintézné...
icon_sad.gif
  Christine | #42928 Üzenet | 2007-08-27 15:41:15 | Válasz a #42923. hsz-ra Előzmény #42923
A flakonokat, meg a zacskókat amúgy ahol mi letelepadtünk, ott felszedtem. Ami betett az: a páromnak a szája mellett elúszó ürülék, nekem pedig - mikor hasra fordultam a gyékényemen, akkor vettem csak észre - a fejem mellett nyugvó használt és a végén becsomózott óvszer.
Azért ezekhez kell ám gyomor!

1km-rel arrébb boronált part ide vagy oda, ilyesmikre azért illik figyelni, fõleg, ha másból nem, csak a turizmusból élnek! Ha arra várnak, hogy a turisták meglátják a sok szemetet és ennek hatására majd megnevelõdnek, akkor figyelmeztetni kellene õket, hogy egyrészt az ilyen jellegû nevelést gyermekkorban kellett volna elkezdeni, másrészt pedig éhen fognak halni, mert a pénzes vagy igényesebb emberek tuti, hogy nem itt fognak kikötni (ha csak nem évek óta ide járnak és a korábbi pozitív tapasztalatok alapján bíznak a falu gyors javulásában).
Ha ezzel nem rontanák el, engem még az sem érdekelt volna, hogy nem olyan türkiz színû a tenger, mint amilyenrõl álmodtam. De így... ez már nálam nem is téma.

Mindezt nem felháborodva írtam, hanem inkább elkeseredve. Szerintem nagyon kedves falu, és hangulatos és a mi részünkön nyugodt volt és csendes... Ezért sajnálom, hogy így elrontották....
  T.Márta | #42938 Üzenet | 2007-08-27 19:50:08 | Válasz a #42742. hsz-ra Előzmény #42742
Szia Cerezin!
Látod eljött a ti idõtök is , és már csak TÍZ nap!
Ez már a csomagolással és a lázas készülõdéssel fog eltelni, ha nem beszélnénk addig akkor nagyon jó utazást és még kellemesebb nyaralást kívánok nektek, vigyázzatok magatokra!
  Zsupoc | #42945 Üzenet | 2007-08-27 20:19:37 |
Szia Hilda!
Köszönöm a választ!
Meglepõdtem, mert sokfelé olvastam, hogy nem lehet kocsit bérelni. És ennyi pénzért még olcsó is. Gondolom ehhez még hozzájön a benzinpénz. De akkor is nagyon jó ár. Köszönöm icon_smile.gif
  Miskolciutas | #42954 Üzenet | 2007-08-27 21:33:00 |
Én is ugy gondolom,hogy ha egy falu a turizmusból él,és abból is akar,akkor takaritson akkora lendülettel,amekkorával a turisták szemetelnek!Ez abszolut elvárható,sõt,szerintem természetes is!Az nem mûködik,hogy kiteszünk egy táblát,:Ide csak kulturált turisták jöjjenej,mert nem tudunk eléggé takartitani!

Nem csodálom,hogy egy életre elmegy a kedve annak,aki ilyenekkel találkozik!!!
  Cerezin | #42955 Üzenet | 2007-08-27 21:37:04 |
Szia Márti!
Hát igen holnaptól már csak egy számjegyûek leszünk mi is és lassan készülõdhetünk, hogy mit is fogunk itthon hagyni. /Persze azokon kívûl, akik már voltak Görögországban/ Na ezt viccnek szántam és szánom és bánom bûnömet, ezért a bõröndben egy kis helyet hagyok annak, aki jönni akar. A vonaton elfér a hálófülkében.Remélem addigra a tüzet is sikerül eloltani, igaz, hogy az jóval délebbre van, de mégis. Ezért lehet, hogy Athén kimarad az utazásból.
Remélem addig még "találkozunk" itt a fórumon, de elõre is nagyon köszönöm a jókívánságokat.
BRobert, remélem tudtad használni a térképet.
Üdv. Mindenkinek
  Katus | #42961 Üzenet | 2007-08-27 21:57:31 |
Kedves Miskolciutas!
Persze,hogy igazad van.Takarítanak is.A saját szememmel láttam,hogy nem egyszer s nem kétszer járták a partot és szedték a szemetet.
De mire a végére értek kezdhették elõrõl.Szóval nem arról van szó,hogy eszük ágában sincs takaríttatni az üdülõhelyeket,csak max nem bírják abban az iramban mint ahogy a szemét nõ.Pláne,ha ez falun kívül esik,itthon sincs az ilyennek gazdája.De még falun belül sem.Lásd szelektív hulladékgyüjtõk helyzete ma Magyarországon .Bár ez nagyon off.De itt említhetném Nei Porit de akár Makrigialost vagy Sartit is.
Mindenhol minimum reggelre feltakarítanak.Napközben pedig nem lehetne a gépekkel lássátok be a napozó,fürdõzõ embereket arrébb küldeni,hogy most bocs de takarítok.Mert akkor meg az nem tetszene./Szerintem/
Mi nem találkoztunkakkora kosszal,biztos szerencsénk volt.De találkoztunk kedves Görög emberekkel,udvarias és türelmes eladókkal,megfelelõ kiszolgálással.Makrigialos után nekünk Nei Pori nagyon tetszett,és jóérzésû ember lévén igyekszem a szemetelõ embertársaim,szemetelése felett meglátni a valódi értékeket .Görögország szépségeit.
Katus
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 125 126 127 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu