Kedves fórumozók!
Autóval indulunk Lefkadára jövő héten szerdán. Éjjel tervezzük az utazást. Azt szeretném kérdezni hogy hol biztonságos az autóban aludni egy két órát ha nagyon álmosak lennénk? Esetleg a Görög határon a vámmentes boltnál?
Szvsz inkább keressetek egy tranzitszállást, Szerbiában és Macedóniában is találtok szép számmal, vállalható áron. Az autóban alvás kb. inkább fáraszt, mint pihentet.
(Hosszú és eredménytelen pályafutásom alatt furgonoztam eleget mindenféle vad és szelíd országokban, egy csomószor aludtam a kabinban is, ahol aránylag jól el lehet nyújtózni egy autó utasteréhez képest, de nagyon nem éreztem pihentetőnek az ott töltött órákat ).
Fekete | #248257 | 2018-06-28 22:27:47 | Idézet innen: #248244
mezzos írta:
Fekete írta:
Ugyanezt az utat kívánjuk megtenni mi is egy nap alatt, gyerekkel 3 hét múlva. 10 és fél órát ír a navi. Ez azt jelenti, hogy már túrnak-fúrnak tehát várható a felújítási dugó és a hosszabb menetidő a pálya és Bitola közötti szakaszon a közeljövőben?
nem, teljesen más lesz a nyomvonal, a navi tényleg 10 és fél órát ír, de nekünk odafele 10 óra volt, visszafele 9 és fél Budapesttől/ig. Ha minden korlátozást szigorúan betartotok, akkor lehet, hogy tényleg 10.5 lesz, de mindenhol gyorsabb a forgalom tempója. Pl. Prilep és Bitola között 120-nál minket előzgettek...
Szuper, köszi. Feltehetően ezt a határok és a fizetőkapuk is jelentősen befolyásolják. Igen visszafelé mindig gyorsabb. Biztos Magyarország felé lejt a pálya
Fekete | #248258 | 2018-06-29 06:17:32 | Idézet innen: #247974
Csarlsz írta:
Emily írta:
Hello
Útközben megszállnánk a Leskovac i Gros Hotelben, augusztusra foglalnánk egy éjszakára szállást
esetleg valaki nem volt már itt? a neten a képek alapján jónak tűnik
30 eurt kérnének 4 főre, sztem az nagyon jó
Mi már többször itt szálltunk meg, tavaly is, és az idén is itt fogunk. Annyira magával ragadó az étterme, a hatalmas kerthelyiség még az út tűlódalán is folytatódik( ez az étteremhez vezető út) Maga az étterem belső is. Nagyon jól főznek, mi általában vegyes tálat kérünk, ebben öt, vagy hat fele sült és a buci családunk imádja. A reggeli hatalmas választék, svédasztalos. Maga a szálloda, tiszta, légkondicionáltak a szobák, mindegyikhez fürdőszoba. Egy éjszakára tökéletes.
Szeretném megkérdezni, hogy a parkolója zárt, elkerített, esetleg örzött? Sok cuccal jövünk visszafelé is nem lesz kedvem a fél autót kirámolni.... köszi
Szeretném megkérdezni, hogy a parkolója zárt, elkerített, esetleg örzött? Sok cuccal jövünk visszafelé is nem lesz kedvem a fél autót kirámolni.... köszi
Ezt nem értem. Itthon is kirámolsz ha megállsz valahol?
A szerbeknél semmivel sem rosszabb a közbiztonság mint a sokat ajnározott hazánkban. A politikát félretéve a biztonság a kerítés másik oldalán is biztosított. Persze ez nem azt jelenti hogy nem történhet semmi, de nem nagyobb számban mint itthon.
Útközben megszállnánk a Leskovac i Gros Hotelben, augusztusra foglalnánk egy éjszakára szállást
Mi már többször itt szálltunk meg, tavaly is, és az idén is itt fogunk. Annyira magával ragadó az étterme, a hatalmas kerthelyiség még az út tűlódalán is folytatódik( ez az étteremhez vezető út) Maga az étterem belső is. Nagyon jól főznek, mi általában vegyes tálat kérünk, ebben öt, vagy hat fele sült és a buci családunk imádja. A reggeli hatalmas választék, svédasztalos. Maga a szálloda, tiszta, légkondicionáltak a szobák, mindegyikhez fürdőszoba. Egy éjszakára tökéletes.
Igen zárt! Nem kell kipakolni, még éjszaka őrzik is.
Pedig rém egyszerű, Nem csak a csomagtérben lesznek cuccok, hanem a hátsó ülèsen is. Nincs kedvem onnan felhordani a szállásra. Ezért elsődleges, ebben az esetben hogy zárt legyen az a parkoló. Akár Svájcban, akár a Balkánon, akár Pesten. Nincs Balkánfóbiám sem, mert akkor nem Albániába mennék pihenni. De nem hagyok az utastérben feltörèsre hívogató cuccot itthon sem, amióta tizensokévvel ezelött a XVI.ker békés kertvárosi részén egy téglát találtam az anyósülésemen amit az oldalablakon keresztűl "helyezték" be kicserélve az edzéstáskámmal. Szóval aki tudja ezt a leskovaci Gros hotelről kérem ne tartsa magába. Köszönöm.
Fekete | #248270 | 2018-06-29 23:21:39 | Idézet innen: #248268
Csarlsz írta:
Fekete írta:
Csarlsz írta:
Emily írta:
Hello
Igen zárt! Nem kell kipakolni, még éjszaka őrzik is.
Szuper! Nagyon köszönöm a valóban hasznos információt! a Gugli utcaszintű térképjében látható a kerítés, de nem egyértelmű, hogy valóban zárt is.
Nagyon régen jártam erre.
Idén lehet kocsival mennénk Olympic Beach-re.
A kérdésem az lenne, hogy van valami fontos dolog amit tudnom kell?
A kapuk árait megtaláltam az első hsz-ben.
Teszek fel egy friss térképet az IGO-ba, akkor azzal sem lesz gond? Rajta van minden új szakasz?
Illetve nem saját kocsival mennénk. A tulaj tud kikérni papírt a biztosítójától vagy máshol is van forma nyomtatvány amit ki lehet tölteni?
Vagy mi kell ehhez, hogy ne legyen gond?
Köszönöm
Laci
Fekete | #248272 | 2018-06-30 05:37:04 | Idézet innen: #248271
killerlaca írta:
Sziasztok!
Nagyon régen jártam erre.
Idén lehet kocsival mennénk Olympic Beach-re.
A kérdésem az lenne, hogy van valami fontos dolog amit tudnom kell?
A kapuk árait megtaláltam az első hsz-ben.
Teszek fel egy friss térképet az IGO-ba, akkor azzal sem lesz gond? Rajta van minden új szakasz?
Illetve nem saját kocsival mennénk. A tulaj tud kikérni papírt a biztosítójától vagy máshol is van forma nyomtatvány amit ki lehet tölteni?
Vagy mi kell ehhez, hogy ne legyen gond?
Köszönöm
Laci
Pár oldallal ezelőtt belinkeltek autóhasználati engedély mintákat, 10-20 oldalon belül megtalálod. Azt javasolták enélkül nem érdemes útnak indulni. Biztosítós zöldkártya is kell, nekem alig akarták kiadni, mert egy egy-két éves jogszabály alapján már csak a tulaj tudja kikérni, vagy meghatalmazás kell hozzá..
ez biztosítótól függ, nekem Groupamánál csak a rendszámot kellett bemondanom és már nyomtatta is Furcsálltam is, hogy minden adat rajta van és még egy személyit sem kérnek el.
Szia ! Tegnap jöttem haza. Görögország felé menet Szabadka után kb 50-60 km-re terelés van Szerbiában, amikor ott jártam akkor a balfékek egy balesettel megfejelték a vissza terelésnél személyi sérülést nem láttam. Szerbiában még két helyen volt terelés a pályán de nem volt húzós egyik helyen sem. Az autópálya építés még zajlik erősen Vladicin Hahn környékén és Bujanovac-nál is. Macedóniában az új szakaszt Demir Kapija alatt a májusi frissítéssel nem ismerte Görögország felé az új szakasz előtt terelés van a másik oldalra, nincs szembe jövő forgalom. Haza felé jövet itt leterelnek a pályáról a mellékútra itt a Skopje táblákat követve lehet haladni, helyenként elég botrányos a burkolata de ha itthon is autózol mellékutakon akkor nem ér meglepetés.