Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 128 129 130 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Borkaandi | #217635 Üzenet | 2014-06-10 18:39:04 |
Látod Csomo a telepátia működik, pont most készültem el vele pár perce.

Íme néhány 2014-es (június eleji) ár Sartiról. Én most újból részletesen nem írtam le, mi merre található pontosan, akit ez érdekel, az megtalálja a 963-as oldalon.

CARREFOUR MARINOPOULOS (ófalu)
Nyitva: hétfőtől – szombatig 8,30-21 óráig, vasárnap: ZÁRVA (!!!!).
Vannak olyan termékek a listán, amik éppen akkor voltak akciósak, mikor ott voltunk, ezeknél az akciós ár mellett odaírtam az eredeti árát is zárójelbe. Zöldségeknél, gyümölcsöknél mind kilós ár, egyedül az ubit vettük darabra.

Narancs 0,69 €
Citrom 1,35 €
Sárgadinnye 1,75 €
Görögdinnye 0,79 €
Őszibarack 1,49 €
Zöldalma 1,09 €
Sárgabarack 2,49 €
Cukkini 1,15 €
Padlizsán 1,25 €
Burgonya 0,79 €
Lilahagyma 0,89 €
Vöröshagyma 0,75 €
Paradicsom 0,95 €
Paprika 1,40 €
Uborka 0,34 €/db

Bounty csoki 0,69 €
1 kg cukor 0,67 €
0,33 dl Mythos sör 0,77 €
0,5 dl Mythos sör 1,27 €
4 x 0,5 dl Mythos sör 3,55 €
6 x 0,33 dl Mythos 4,62 €
FIX Hellas sör 6 x 330 ml 4,15 €

350 g-os kétszersült 1,22 €
Elite kétszersült 2x125 g 0,75 €
680 g-os szeletelt szendvics kenyér 1 € (1,70 euró)
Szeletelt sertéstarja 3,49 €/kg
Sertéskaraj 3,79 €/kg
Csirkemell 6,99 €/kg
Sertés saslik 6,50 € /kg
10 db-os tojás 2 € (volt többféle, például volt 6 db-os bio tojás 3,78 euróért is)
3 x 200 g-os kiwis (nagyon fincsi) és barackos joghurt 1,7 %-os 2,88 €
3 x 200 g joghurt 2 %-os zsírtartalmú 1,80 € (2,10 euró)
1 liter tej (márkától és zsírtartalomtól függően) 0,75 – 2,25 euróig
1 kg-os vödrös joghurt (natúr) 2,89 € (3,70 euró)
Minepba 2 literes oliva olaj 8,70 € (10,80 euró)
Barilla Napoletana pari szósz üveges 400 g-os 1,78 € (2,23 euró)
Zöldborsó 450 g-os 2,10 €

Carrefour dobozos narancslé, l literes 50 %-os 0,87 €
Carrefour dobozos narancslé, l literes 100 %-os 0,93 €
Carrefour márkájú, ½ kg-os tészták (többféle) 0,48 €
Carrefour 500 g-os csokis vagy vaníliás keksz (csokis finomabb) 1,28 €
Carrefour 1,5 literes Cola 0,67 €
Carrefour 1 literes dobozos üdítő (3 féle gyümi volt benne: barack, narancs, alma) 0,93 €

2 literes Derby meggyes szénsavas üdítő 0,77 €
Fanta narancs 1,5 literes 1,36 €
Pepsi Cola 1,5 literes 1,30 €
0,33 dl dobozos Coca-Cola 0,30 €
AMITA meggyes üdítő 2 literes 2,08 €
AMITA Motion 9 Gyümölcsös 1,5 literes 2,15 € (2,90 euró)
AMITA narancs 1,5 literes 1,47 €
LIFE alma-barack dobozos üdítő, l literes 1,05 €
LIFE 9 gyümölcsös üdítő, 1 literes 1,29 € (1,73 euró)
LIFE narancs-vérnarancs, 1 literes 1,45 €
LIFE narancs 1 literes 1,25 €
LIFE (100 % répa-narancs-alma) 1 literes 1,69 €
HBH meggyes üdítő 1 literes 0,99 € (1,45 euró)

Mini virslik 250 g 1,65 € (2,54 euró)
Sajtos bifteki (nagyon fincsi) 480 g 3,90 € (5,26 euró)
Feta 200 g-os 1,99 € (többféle márkájú és kiszerelésű Feta is volt, különböző árakon)
Feta 2x150 g 1,75 €/sett (ez gyorsan elfogyott nekik)
Bitam soft (sárga) tégelyes margarin 250 g 1,07 €
Tzatziki 200 g-os 1,50 €
200 g-os szeletelt sajt 1,80 €
Nikas Fuego sonka (csemege pultnál kellett kérni) 10,30/kg
100 g-os szeletelt sonkafelvágott 1,12 €
3x200 g-os csokis keksz összecsomagolva 2,45 €
Rondo csokis keksz 2x250 g összecsomagolva 1,80 €
Amaretti csokis nápolyi (135 g) 0,98 €

Ásványvíz: Vizet venni általában régen mindig úgy érte meg, hogy 6 x 1,5 literes kiszerelésbe vásároltunk, mert úgy volt gazdaságosabb. Most nem igazán ezt tapasztaltuk. Elég széles skálán mozogtak az árak. Lehetett kapni 6 x 1,5 litert 1,60-2,70-6,50 euróért.
De ugyanakkor 1 db 1,5 literes Drosia vizet meg 0,23 €-ért vettünk itt a nagyboltban. És akkor így nem kellett egyszerre cipelni a 6 db-os pakkot, ráadásul árban is nagyon jól jöttünk így ki.
Igaz sok vizet is ittunk, de odakint rengeteg sok gyümölcslevet fogyasztottunk el, ami itthon egyáltalán nem jellemző, de kint a melegben valahogy jobban esett az édes lötyi.

ELENI MARKET (ófalu)
Paprika 1,98 €
Paradicsom 0,98 €
Burgonya 0,69 €
Uborka 0,99 €
Banán 1,40 €
Görögdinnye 0,75 €
Nagy szemű, mézédes szőlő 4,10 €
Szőlő 2,90 €
Kopasz barack 2,30 €
AMITA barack üdítő 1 literes 1,25 €
AMITA eper üdítő l literes 1,98 €
0,5 dl mentes víz 0,20 €
Kicsi lekvár (1 evéses) 0,20 €
OREO töltött keksz 2x154 g összecsomagolva 2 €
7 dl-es Ouzók 7-10 €

TERMELŐKTŐL KOCSIRÓL
Burgonya 0,40 €
Paradicsom 0,50 €
Sárgadinnye 1,30 €
Görögdinnye 0,50 €
Meggy 2 €
Csak hozzájuk igazából jó nagy adag szerencse kell, mert még, ha véletlenül nincs is abban az időben a parton az ember, akkor is sok esetben olyan rövid ideig állnak egy-egy helyen, hogy sokszor mire leér, és kiszalad az ember az apartmanból, addigra már pár utcával arrébb járnak. Mi is a strandról jövet fogtuk éppen ki kétszer is őket, mondhatni mázlink volt.

HALAS BOLT (ófalu)
Apró nyers hal 6 €
Tengeri halfilé 7 € (volt ez is többféle)

PÉKSÉGEK
Idén csak az Artohorába, ill. a Bellissimoba voltunk. A cukrászati sütik ezekbe 2-2,50 euróba kerültek. Ezek továbbra is jó nagyok, és borzasztó tömények. Így továbbra is az a véleményem, hogy 1 db két embernek bőven elég belőle egyszerre.
Artohora – szezámos kenyér (½ kg) 0,80 €, buci 0,30 €, négyzet alakú magos zsömleféleség 0,35 €
Bellissimo – sima kenyér (½ kg) 0,80 €

SÜLT KUKORICA (ófalu)
A kukoricás nénik sem mutatták még magukat teljes létszámban, ennél többen szoktak lenni. A sült kukorica tovább is nagyon fincsi, az ára 1,50 euró volt.

GIORGAKIS TAVERNA (Sarti Village)
Pitás gyros 2,30 €

AIGAIO (ófalu)
Hot-dog 2 €
Pitás gyros 2,50 €
Gyros tál – Souvlaki tál – Bifteki tál is mind 6 €
Juice 1,20 €
Különböző összetételű menük is vannak megint 3,50-15 euróig

OVELIX (ófalu)
Gyros pita 2,50 €
Gyros tál 4,90 €
Görög menü (2 személyes) 12 €
Pitás csirke souvlaki 2,50 €
Limonádé 1,50 €
Görög sali 4 €

PIAZZA ITALIA RISTORANTE (ófalu)
4 sajtos pizza 9 €
Margaritha Bufaline pizza 7 €
Napoli pizza 7 €
Görög Sali 5 €
Tonhalsaláta 6 €
Tonhalas spagetti 8 €
Cannelloni 10 €
Lasagne 10 €

DOLCE CASA FAGYIZÓ (ófalu)
1 gombóc fagyi 1,20 €
Persze vannak fagyi kelyhek is.

QUALITY – ÓRIÁSPALACSINTÁZÓ (ófalu)
Csokis 2 €
Nutellás 2,50 €
+ banán 0,50 €

LAUER (ófalu)
Gyros pitában 1,70 €
Frappé 1,50 €
Görög sali 4 €
Gyros tál 6,50 €
Üdítők 1,20-1,50 €

AVRA (ófalu)
Gyros pitában 2,50 €

E G Y É B
Hűtőmágnesek 0,99-1-1,50-2 €
Törölközők 5-8 €
Görög témájú pólók 5-12 € (Láttunk nagyon gyatra minőségűeket is, de azért rá lehet bukkanni néhány jobb darabra is).
Napernyő 5-9 €
Képeslap 0,25-0,50 €
Naptárak mérettől függően 3,50-12 €
  Csomo | #217632 Üzenet | 2014-06-10 18:14:54 |
Szia Andi! Új árakat ha tudsz írnál nekünk szerintem mindenki örömmel venné az olyan vagy hasonló listát,mint amit a tavalyiról feltettél.Köszönöm előre is Csomó
  Szili37 | #217626 Üzenet | 2014-06-10 16:48:57 | Válasz a #217622. hsz-ra Előzmény #217622
Két hétbe pár program/öböl/félsziget azért belefér remélem. icon_smile.gif
  Borkaandi | #217623 Üzenet | 2014-06-10 15:25:14 | Válasz a #217620. hsz-ra Előzmény #217620
Helló Vadevezős!

De jó nektek, hogy még most mentek majd. Nagyon jó utat kívánok! Annyira visszavágyom már én is.
A látogatásaid száma magukért beszél, a 20 alkalom az igazán szép szám. 1998-ban jártunk ott először, és mit mondjak, szerelem volt első látásra. Bár akkor még teljesen más volt ott minden. Nekem még csak most volt a 15. alkalom.
Volt olyan nyár, mikor évente 2-szer is ott voltam, sokan kinevetnek ezért, de valóban Sartin érzem azt, hogy „hazaértem”. Ha valaki, akkor te biztosan megérted, miről beszélek.
Egy pár év kimaradt, mert azért vágytunk új szép helyek felfedezésére is. Lettek új kedvencek is, de Sarti az teljesen más élmény, nem véletlenül vágyódunk mindig oda vissza.
Szia: Andi
  Borkaandi | #217622 Üzenet | 2014-06-10 15:09:36 |
Az nagyon szuper, hogy kocsival lesztek, mert akkor Sarti környéke, sok szép öblének felfedezése nagy élményeket tartogat majd számotokra.

Szili a hajókirándulások szerintem is nagyon jók. És teljesen igaza van Vadevezősnek, hogy a Meteorák meglátogatása, hatalmas élmény, osztom a véleményét, hogy azt egyszer legalább mindenkinek látnia kellene. Mi abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy többször is láttuk, ennek ellenére minden alkalommal lenyűgözött. Bár én, lehet ezt inkább egy kicsit közelebbről, mondjuk egy Olympos környéki nyaralással kötném inkább össze. Onnan sokkal közelebb lenne. Persze ti tudjátok, mennyit akartok autózni.

Én a helyetekben inkább lehet, hogy ha már Sartin nyaralnék, akkor a Chalkidiki két nyúlványát, Sithoniát és Kassandrát barangolnám be, sok szép hely van ott is. Persze nem akarok itt okoskodni, ez pusztán csak egy tipp volt.
Szalonikitől sokan óckodnak és lehúzzák, pedig igazán klasz hely az is. Ha jól felkészültök, hogy mi merre van, akkor sok látnivaló akad ott is. Ilyen tervek mellett, biztosan szép, és tartalmas utazásotok lesz nyáron.
  Vadevezõs | #217620 Üzenet | 2014-06-10 14:56:57 |
Szia Fekifecske!
Bocsi hogy én válaszolok Borkaandi helyett.Én is őrült Sarti fan vagyok.Most megyek 20x,és igen van lovagolási lehetőség,egy rövidebb és egy hosszabb útvonalon.Nagyon jó szervezéssel,túra vezetővel.Érdemes kipróbálni.Tavaly 25 euró volt a hosszú úgy emlékszem.Szió és jó nyaralást,kérdezz bátran engem is,bár én csak 27-én indulok.Mondjuk ha rajtam múlna indulnék de rögvest.
  Vadevezõs | #217616 Üzenet | 2014-06-10 14:36:08 |
Szia!
Jó ötlet,a Meteórákat 1x legalább mindenkinek látnia kell.Fantasztikus élmény.Hajókázni meg egyszerűen szuper.Több lehetőség közül választhatsz,nekem mindegyik tetszett.Nagyon jó az Athos,a kalózhajó,de nem akarlak befolyásolni.Szép nyarat.
  Szili37 | #217611 Üzenet | 2014-06-10 13:49:15 | Válasz a #217604. hsz-ra Előzmény #217604
Köszönöm szépen!
Kocsival megyünk, de tervben van egy-két hajókázás is, illetve bejárjuk a környéket, Thesszalonikit és egy Meteora túra is körvonalazódik. icon_smile.gif
  Borkaandi | #217604 Üzenet | 2014-06-10 12:57:43 |
Akkor Szili pláne azt kívánom Nektek, hogy sikerüljön majd kint minden nagyon jól. Őszintén kívánom, hogy varázsoljon el benneteket is annyira ez a nyugis, de természeti környezetben nagyon bőven megáldott nyaralóhely, mint ahogyan azt velünk is tette anno. Nem tudom busszal vagy kocsival mentek, de, ha lehetőségetek lesz rá, akkor mindenképpen érdemes bejárni a környező csodálatos öblöket (van belőle bőven).
  Szili37 | #217595 Üzenet | 2014-06-10 11:54:15 | Válasz a #217592. hsz-ra Előzmény #217592
Sosem volt a csapat még Görögországban. Bejártuk már Európa, Afrika több országát, de valahogy erre még nem jártunk. Így kíváncsian várom milyen a légkör, tenger, satöbbi. Nagyon sok jót írnak a helyről, és nem csak ezen a fórumon.
  Borkaandi | #217592 Üzenet | 2014-06-10 11:24:30 |
De jó lesz Nektek Szili! Kívánom, hogy érezzétek majd magatokat nagyon jól! Most először mentek oda? Vagy jártatok már ott?
szia: Andi
  Szili37 | #217587 Üzenet | 2014-06-10 10:20:47 | Válasz a #217498. hsz-ra Előzmény #217498
Szia!

Mi júli 12-26-ig leszünk ott.
  Borkaandi | #217568 Üzenet | 2014-06-10 06:34:09 |
Helló Fekikecske!

Köszi, hogy megnyugtattál, még sem voltam sok egyszerre. Mivel régóta olvasom a fórumot, (bár csak rövid ideje írok), tudom, hogy időnként feltűnnek direkt kötöszködő fórum társak is, és nem szeretném, ha az jönne le rólam, hogy én itt most annyira feltünősködni szeretnék, és direkt töltök meg ennyi oldalt. Mert nem ez a célom, tényleg segíteni szeretnék, hátha az adott infó, hasznos lehet másnak is. Mindenki azt szűri ki belőle, ami számára fontos.
Viszont, aki ismer, az tudja rólam, hogy sajnos (vagy nem sajnos), elég „bőven” fogalmazok. Úgyhogy bocsi előre is mindenkitől, de tőlem ne várjatok 1-2 mondatos dolgokat.

Mivel elég sokat nyaraltunk Sartin, így nagyon sok Sithonos fakultatív programon részt vettünk már (van, amin többször is).
Pár éve emlékszem rá, hogy volt már Ammouliani kirándulás Sartin, de utána valamiért lekerült a programok közül. Akkor éppen kocsival voltunk kint, így kirándulgattunk mi magunk. Ráadásul általában akkor mentünk el szervezett programokra, ha 2 hetet voltunk kint. És az utóbbi pár évben már csak 1 turnusokat töltöttünk Sartin. Volt, hogy összesen annyi volt ott a tengerpartozás akkor, de olyan is volt, mikor másik nyaralóhellyel kötöttük össze, így 1-1 hét jutott mindkét helyre.
Viszont azt nagyon megköszönném neked, ha leírnád, hogy ez a program kb. miről szólt. Mert fotókat láttam a szigetről a neten, és az igazán tetszett. Mivel remélem jövőre is visszatérünk majd Sartira (csak akkor már szeptemberben, azt ott jobban szeretjük – szept. közepétől általában jó nagy hullámok vannak, és óriási élményi ilyenkor ott fürdeni), így talán sikerül majd oda is eljutnunk, igazán kíváncsi lennék rá.
Nem merném rárakni a fejem, hogy volt-e lovaglós program vagy sem kiírva. Az, az igazság, hogy már a hazaindulás napján kutyafuttában, gyorsan jegyzeteltem le az árakat, és könnyen előfordulhat, hogy elsiklottam véletlenül felette (így maradt ki az a 2 ár is).
Majd biztosan lesz olyan kedves fórumtárs közöttünk, aki ezután utazik ki, és pótolja ezt a hiányosságomat. És majd megosztja velünk utána ezt az infót.
Szép napot! Szia: Andi
  Fekikecske | #217565 Üzenet | 2014-06-09 22:56:45 |
Szia borkaandi, köszi a hosszú és részletes beszamolót, nekem nem voltal sok. Sarti imadó vagyok. 2011-ben már volt Ammouliani kirandulas és nagyon klassz volt, ott lattunk sok delfint.
Lovaglási lehetoseg már nincs? Mert az is nagy elmeny volt nekunk.
  Borkaandi | #217559 Üzenet | 2014-06-09 21:13:21 | Válasz a #217512. hsz-ra Előzmény #217512
Helló Beszter!
Utazás volt az eltűnésem oka. Sajnos a párom nélkül jutottam el idén Sartira, de ő most Nessebárba dolgozik pár hetet, így a bolgár tengerpartozás előtt semmiképpen nem akartam lemondani az idei Sarti adagomról, ez ugyanis kell a lelkemnek nagyon. És mivel főszezonba nem nagyon megyünk (miattam), így maradt az előszezoni (elő)nyaralás. Ősszel meg majd jön a másik nagy szerelem, a párommal közös nagy kedvencünk Zakynthos. Már nagyon várjuk!

Találóan fogalmaztál, valóban nem is az irigység a legjobb szó. De úgy képzeld el, hogy mikor még alig hagyta el a busz Sartit, már a Narancspart közelében azt éreztem, hogy nagyon-nagyon visszahúz a szívem, őrülten visszavágyom. Ráadásul pár ülésre tőlünk az egyik idős házaspár folyamatosan szidta Sartit, hogy ők nem jönnek többet ilyen kis porfészekbe, amitől pláne felment bennem a pumpa. Mert nem vagyunk egyformák, mindenkinek más tetszik, máshol érzi magát jól, más környezetben tud kikapcsolódni, nincs is ezzel probléma, de az ilyen ember jobban tenné, ha maradna inkább otthon a fenekén, ők tipikusan olyan emberek voltak, akik mindenbe belekötnek. Az ilyennek semmi sem jó! Ráadásul az a bibi az egészbe, hogy többször is utaztunk már velük Sartira egy buszon, így pontosan tudták, hogy hová jönnek.

A mi érzéseink teljesen mások, mert hiába jártunk sok szép helyen Görögországba, mégis Sarti az örök szerelem marad, a több km hosszú tengerpartjával, a tiszta vizével, a környéken található csodálatos öbleivel, no és természetesen a nap minden szakában mást mutató Athos hegy látványával. És azt, hogy ezt a gyönyörű tengerparti nyaralóhelyet, ilyen szép, dús növényzetű, zöld hegyek veszik körül, az már csak külön ráadás. De mivel ti jártatok már ott, így pontosan tudod, miről beszélek. Gondolom, nem véletlenül húz a ti szívetek is vissza oda.

Most a Dimisbe laktunk, pár éve már megszálltunk itt. Meglepődve láttam, nemhogy lepukkant volna azóta a belseje, de sokkal több minden van benne, mint eredetileg volt. Imádtuk, tiszta, gondozott volt, látszott, hogy foglalkoznak vele a tulajék, akik nagyon kedves emberek. Ráadásul mindenhez közel volt (a parthoz, a boltokhoz), de a legjobb továbbra is az volt benne, hogy az erkélyünkről reggel egy capuccino mellett gyönyörködhettünk a napfelkeltében.

A mi kis gyönyszemünk, ahogy találóan fogalmaztál, persze, hogy változott mióta 3 éve ott jártatok. Több új apartman épült Sarti Beachen, illetve az ófaluban is, elsősorban a dombon szintén terjeszkednek, több szép ház épült arrafelé is.
A tavaly őszi állapotokhoz képest, nekünk is volt újdonság. Végre a nagy parkolót is kicsit kicsinosították. Amellett, hogy betonozott ott az egész rész, megkezdődött a parkosítása is. Mire jöttünk haza, már beültették pár facsemetével, és néhány pálmával, hipp-hopp a fű is gyorsan „kinőtt”, így már azért sokkal hangulatosabb az a rész. Talán mire mentek addigra pár padot is elhelyeznek oda, ami elkélne még.
Mióta ott jártatok több helyen is díszburkolatot kapott Sarti. Tetszett az is, hogy az ófalu parti sétányáról most idén már végig a parton el tudsz sétálni a kikövezett úton, ha mondjuk, majd gyalogoltok haza a szállásotokra, ami ugye Sarti középső részén lesz. A parkoló szélénél, a parton épült egy aranyos híd is. No persze kis híd nélkül is, simán átjártunk ott eddig is, de tény, hogy így még hangulatosabb az a rész.

Olyan őrült nagy áremeléssel nem találkoztunk a tavalyi évhez képest. Persze azért az is számít kicsit, hogy mi tavaly utószezonba, most meg előszezonba voltunk ott, míg ti majd a főszezon kellős közepén mentek. Már elkezdtem begépelni az árakat, majd meglátod azokból, hogy most milyen árakkal találkoztunk.
Volt pár dolog, amin meglepődtünk, hiszen nem mi voltunk az első turnus, ennek ellenére több minden még zárva volt. Voltak olyan tengerparti éttermek, bárok, amik még nem voltak nyitva. Persze mivel bőségesen van belőle, így természetesen mindenki megtalálhatta még így is a számára legmegfelelőbbet. De ez furcsa volt.
Nem csak mi tapasztaltuk, hanem többektől is hallottuk, hogy bizony sok helyen kissé „összementek” az adagok. Nem vagyok éppen egy 40 kg-os kategória, madár méretű gyomorral, szóval, ha én jól laktam vele, akkor más sem fog éhezni, de szemmel jól látható volt a változás ezen a téren. Kivételek voltak ez alól azok a helyek, ahol az elmúlt években rendszeresen megfordultunk, ott átlagon felüli adagokat kaptunk most is. Hogy az összement adagok mennyire változnak majd meg főszezonra, arra igazán kíváncsi leszek.

Ti még az ófaluban a nagy sárga Arvanitidis supermarketet ismertétek, most azóta új üzletláncé lett ez a bolt. Most már Carrefour Marinopoulos a neve. De őszintén szólva, olyan őrült nagy változásokat nem tapasztaltunk. Persze bekerült a kínálatba pár jó áron lévő Carrefour márkájú termék.
Tulajdonképpen bolton belül maradt minden a régi, olyannyira, hogy például még a termékek közül is minden maradt a régi megszokott helyén, de még a blokkon is a régi üzletlánc neve szerepel.
A fölső rész ugyanúgy pang az ürességtől, mint tavaly, és bizony lent is többször tapasztaltuk, hogy üres volt egy-egy polcrész. Nem tudom mi lesz velük főszezonba, mikor ugye eleve sokkal többen lesznek ott, ha most még az előszezoni létszámmal sem bírtak.
Sajnos a személyzet is maradt a régi. Egy igazán barátságos, normális figura van a boltba, a szakállas fiatal srác, aki általában a hús, illetve felvágottas részen van, ő mindig kedvesen, barátságosan válaszolt eddig is bármit kérdeztünk tőle. Viszont van ott 2-3 olyan kollégája, akik szinte vérig vannak sértődve, ha kérdezni próbál tőlük az ember bármit is, vagy megmeri kérni, hogy netán segítsen a zöldséges résznél lemérni az árút.
A zöldséges részük az egy külön történet. Voltak szép árúi is, de bizony ott díszelgett kint napokig a polcokon a penészes zöldborsó, és zöldbab is. Mi főztünk is, illetve este el is jártunk enni. Így vettünk kint húst is. Az első nap sikerült náluk kifogni, például szép, szeletelt friss sertéstarját, akkor pakolták ki. De ugyanennek a maradéka volt még kirakva a turnusunk végén is, mindenki fantáziájára bízom miképpen nézett ki mindez 1 hét után.
Ami a legfurcsább volt velük kapcsolatba, hogy egy nyaralóhelyen vasárnap egyszerűen nincsenek nyitva. Ez igazán akkor volt érzékelhető, mikor mi leérkeztünk. Érkezés napján nem mindenki rohant rögtön beszerezni mindent, csak mondjuk a legszükségesebb pár dolgot vette meg a közeli boltba.
Mi az ófalu elején, a játszótérnél laktunk, tehát a közelünkben a nagy bolton kívül volt még ott 3 kicsi bolt is. Viszont a nagy bolt kiesése miatt fordulhatott elő az, hogy a szombaton érkezett több busznyi turnus után vasárnap délelőtt a közeli boltokból szinte kifogyott a nagy, 6-os pakkos ásványvíz. Illetve volt, a drágább, de minek adjon ki az ember 5-6 eurót vízért, mikor tudja, hogy 1,50-2 euróért is megvehető mindez. Itt szerintem a boltosok is svindliskedtek kicsit, mert az esti séta idejére érdekes módon mindenütt lett az olcsóbb vizekből is, holott reggel még azt az infót kaptuk, hogy majd csak hétfő reggel kapnak árút.

Majd még folytatom, …………. csak félek, hogy kicsit sok leszek már egyszerre itt a fórumon.
Szia: Andi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 128 129 130 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu