Kriszta!
Sztrapacskaügyben:én ugy szoktam csinálni,hogy a szalonnát mellőzve,vega-változatban edénybe teszek egy jó fakanál margarint,felolvasztom,és mikor olvadt,ráöntök egy tejfölt.Előszörre meglehetősen gusztustalan trutyi lesz belőle,de kb. 20 perc alatt-csak a második 10 percben kell kevergetni-,megpirul a tejföl.Egy nagyon kellemes izű,pörkös vega cucc lesz belőle,amikre rászedem a kifőtt sztrapacskát,és én tehéntúrót teszek rá...érdemes kipróbálni..
cserrobi!
He-he tavaly én is hoztam párat, az elején még megkínáltam a vendégeket kóstolják meg, aztán amikor már csak három darab volt kincsé vált itthon Én nem vagyok nagy ívó...sőt a sört nem is szerettem....de a Mythos-t megszerettem bár biztos van jobb sör is ennél, de itthon, ha beleiszol kicsit vissza tér a nyaralás emléke.
Ja az utolsót tegnap ittuk meg
Szia
Koszi ki fogom probalni gondolom margarin helyett jo a vaj vagy az olivaolaj is en ugyanis nagy margarinellenes vagyok
a gond mar csak az hogy hol szerezzek tejfolt
kiprobalom gorog joghurttal
Pont most néztem meg egy ételek-italok albumot és több dolog is előbukkant a kis buksimból, amik már évek óta kérdőjellel a végükön kószálnak a fejecskémben:
- Miért nem lehet Görögországban egyszerűen csak normál gyümölcstálat kérni? Étlapokon nem látok (csak max. beülős helyeken, de nem éttermekben), eddig nekem is csak azért hoztak, mert többször ugyanarra a helyre jártunk és mert nagyon szépen néztem a pincér bácsira.
- A másik, hogy miért kell mindenhez sült burgonyát adni?? Ettől a falra tudok mászni. Lassan már a gyros helyett is sajtburgert nyomnak a kezembe... Miért nem lehet mondjuk héjában sült burgonyát vagy normál főtt burgonyát kérni?
- Ha rizst kérek, miért vegetaszerű vacakkal főzik? Miért nincs normál, sima rizs?
Amúgy minden más tökéletes! Örülök, hogy salátákban és tengeri kütyükben nincs hiány, mert így bőven van mivel kárpótolni a fenti görög bakikat.
Én Thassoson nagyon finom rizst kaptam kérés nélkül (holott útálom). Kaporral volt fűszerezve, és nagyon jól passzolt a halhoz. Viszont a férjem is ugyanazt a köretet kapta a rántott csirkemellhez.
Ki érti ezt?