Sziassztok olyan kérdésem lenehogy az most elöször megyünk görögbe és az egyik ismerösöm monta hogy ezen az oldalon mindenre tudgyák a választ az lene a kérdesem hogy parálián a hova megyünk üdülni vane benzin kut hogy vigyeke olyan kanát a mibe tartalék üzemanyagot tudok bele rakni neme ott a üdölöbefogy ki az üzemanyag benzin kut hiányában nem tudok tankolni az autoba etöl félek hogy ott nincs benzin kut köszi
Ahogy Evzoninál belépsz a határon kb egy kilométer múlva van egy BP kút a másik oldalon! Ezt követően Katerini magasságában egy Olimposz pláza nevezetű helyen egy Shell kút.
Ahogy a pályáról lefordulsz Paralia felé , egészen a Lidl-ig ha nincs 8 benzinkút akkor egy sem. Kannát több okból se vigyél. Először is foglalja a helyet a csomagtartóban, Ha észre veszik eleve ugranak rá a határokon, és persze annyit meg úgysem tudsz magaddal vinni hogy elég legyen. Arra viszont fel kell készülni, hogy az üzemanyag Görögországban nem olcsó ( Ha kól emlékszem a Gázolaj olyan 500 FT környékén mozog)
Javaslom hogy a Görög határ előtt párszáz méterre lévő Okta vagy Lukoil kútnál tankolj tele, ( Én a Lukoilnál szoktam ) és azzal egy darabig el leszel. Az üzemanyag jóval olcsóbb mint nálunk. ( KB 300 FT )
Helló Mezzos!
A romaiak a rossz hírt vivőt állítólag lenyakazták. Arról nem tudok a jó hírt vivőt mivel jutalmazták, de azt kívánom neked! Szinte hihetetlen, hogy elkészült a örög határig az autópálya.
Jó lenne, aki először megy Görögországba, leírná a tapasztalatait.
Köszi, balesetmentes utat kívánok nektek! Mi jövő héten megyünk, majd írok. Igaz mi Gradskonál csinálunk egy jobbost Bitola felé, szóval a Gradsko-Evzoni vonalról nem fogok tudni.
Ezen kívül még 2 jó hír, bár konkrét dátumot nem mondtak ezekre:
- hamarosan jön az összevont szerb-macedón határ kettő helyett egy ellenőrzéssel (mint a horvát-magyaron)
- hamarosan (amint elkészülnek Nis-Presevo között a kapuk a le- és felhajtókon) kiveszik a Nis és a Doljevac kapukat, így Szabadkánál húzunk, Belgrád előtt fizetünk, majd Belgrád után húzunk és Presevonál fizetünk. Ez valszeg jövőre lesz meg, de leghamarabb szezon végefele.
1/ amikor Bitola -t elered mar hany orat vezettel -- Szegedtöl szamolva ??
2/ a Görög hatartol szamitva -- hova mesz ?-- Igoumenitsaba ??
3/ Ha igazak lesznek ezek az autopalya hirek, miszerint vegig lehet menni , talan ecceris ) kiprobalnam a meglehetösen draga, de halal kenyelmes hajout helyet . . . . .
1/ tavaly Bitola nekünk kerek 10 óra volt Budapest belvárostól (ajtótól ajtóig, még 120-as szerb limittel), szóval Szegedtől olyan 8.5 lehet. Idén arra számítok, h max. 9.5 óra alatt lenn leszünk Bp-ről.
2/ Jón-szigetekre járunk, Igoumenitsa vagy Lefkada vagy Patras fele megyünk tovább
3/ sajnos még drágább lesz ennél
1 oraja irta a haverom ezt a hirt, hogy mi igaz en nem tudom, majd ti megirjatok kesöbb:
Átadták a Nyugat-Európát Görögországgal összekötő, a Szerbiát észak-déli irányban átszelő autópályát, így ezentúl gyorsabban lehet eljutni a görög tengerpartra.
Az autópálya utolsó, 26,3 kilométeres szakasza a dél-szerbiai, sziklás Grdelica-szoroson keresztül vezet, megépítése hat évet vett igénybe, és mintegy 450 millió euróba (146,3 milliárd forint) került.
Az autópálya befejezése előtt ezen az útszakaszon - főleg a nyári szezonban - gyakoriak voltak a balesetek és a dugók, a kanyargós, meredek hegyi úton ugyanis csak nagyon lassan lehetett haladni.
A szerb építésügyi minisztérium tájékoztatása szerint a szerb-magyar határt a szerb-észak-macedón határral összekötő úton 2018-ban 58 millió jármű haladt át, és a várakozások szerint idén ez a szám további kétmillióval növekszik majd.
Szerbia déli szomszédja, Észak-Macedónia tavaly fejezte be az országot átszelő autópálya kiépítését, Görögországban azonban még nem készült el a macedón határt Szalonikivel összekötő 60 kilométeres autópálya-szakasz.
ez a Jugo autopalya halal faraszto lehet 10 orat vezetni. Hol vannak szallasok közben ?
1990 ben legelöször mentem erre, ( azota sem, inkabb a hajo, egy elmeny ) de a Görög hatar elött valahol összeestem mar, es ott egy Motelban aludtam, szakado esö utan . . . .nekem 1600 Km volt, Pireusig . . . . .
Ion szigetek-Ithaka tavaly es a mellette levök de nem voltam elajulva egyiktöl sem . . .