Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 129 130 131 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Krisztakriszta | #111003 Üzenet | 2009-07-25 09:19:41 | Válasz a #110979. hsz-ra
Szia
igen az eredeti verzioban nincs tojas viszont van szerecsendio
a gorogok nem hasznaljak a szerecsendiot nagyon csak ritkan
meg is ertem azokhoz a kajakhoz amiket itt keszitenek besamellel nem mindegyikhez illik az aromaja
  Krisztakriszta | #112186 Üzenet | 2009-08-01 12:07:16 |
Szoaval
tintahalporkolt
Olajon meg kell dinsztelni a hagymat arra radobni a darabokra vagott tintahalat vagy a felengedett (nem elorepanirozottt hanem natur!) karikat egy par percigkevergetve rotyogtatni majd tenni bele sot, par szem szegfuborsot,par baberlevelet,keves feketeborsot, 1-2 gerezd fokhagymat ,paradicsomot lehejazva aprora darabolva vagy ennek megfelelo konzervet vagy paradicsompuret higitva ,egy kis pohar vorosbort es porkoltet kell belole fozni.Ez kb egy ora bar en frissbol szoktam csinalni a mirelit lehet hamarabb puhul..(en teszek bele egy kiskanal magyar pirospaprikat is ize -szine jobb lesz).Viz nem kell ala mert a tintahal eleg levet enged meg ugye a paradicsom is ,ha ugy latod hogy megis kell ala folyadek akkor meg egy pohar jo vorosbort zudits a fazekba azzal jobban jarsz mint a vizzel.
Eros aromaju ,finom etel rizs illik hozza.
Egyebkent szerintem rendes magyar porkoltet is siman lehet fozni belole egy ket baberlevellel kiegeszitve az alapreceptet akkor kevesbe idegen izhatast ersz el.Elsore lehet jobb az enyhebb iz.
  Krisztakriszta | #113000 Üzenet | 2009-08-07 09:12:57 |
Szia
A kecsap gyakorlatilag egy higra fozott paradicsomlekvar amit kulonbozo dolgokkal izesitenek.
Az alapizesito a cukor, a so, az ecet es ehhez jonnek meg a kulonbozo fuszerek.
A boltiban van persze allomanyjavito meg minden mas is amit a hazibol siman ki lehet hagyni .
Tobb fajta valtozata van ,van a hagyomanyos angol kecsap, van edesebb, fanyarabb, fahejas ,currys,borsos ,tenger gyumolcseihez valo tormas kecsap , stb.
Delutan megnzem neked az eredeti angol receptjet van egy ritka konyvem (a kiralyno kiadvanya)amiben az osszes ilyen recept benne van meg leirok majd meg kettot az en receptjeim kozul aztan majd kitapasztalhatod hogy neked melyik izesites tetszik a legjobban.
  Zitaa | #113063 Üzenet | 2009-08-07 11:35:26 |
Sziasztok,

Korfun ettünk egy valami göngyölt husit, de nem tudjuk a nevét, görög specialitásként volt feltüntetve az étlapon, talán bárány lehetett feltekerve és abben volt valami-valamik a férjem azóta is ezt emlegeti, mi lehetett ez?
  Krisztakriszta | #113160 Üzenet | 2009-08-08 13:03:02 | Válasz a #113063. hsz-ra Előzmény #113063
Szia
harom dologra tudnek tippelni az elso az hogy kokoretci volt ezt nyarson forgatva sutik es ugy keszul hogy a barany belsosegeit (lep,maj) soval borssal fuszerezve belbe tekerik,ugy nez ki mint egy tekercs es aztan ha megsult akkor szeletekre vagjak
a masodik (ilyet en is ettem korfun )hogy disznohust darabokra vagnak ugyanugy fuszerezik es korbetekerik bellel es ugyanugy megsutik ezt ugy hivjak hogy rolo vagy szuvla
vagy lehetett csirke is ugyanigy kotozve -tekerve de annak a kozepebe sajtot es sonkat toltenek.
A kokretci unnepi etel foleg husvetkor meg bucsuban - vasarban sutik.
  Krisztakriszta | #113372 Üzenet | 2009-08-10 09:42:47 | Válasz a #113000. hsz-ra Előzmény #113000
haho
kecsaprecept kesik valahova elrejtettem a konyvet de meglesz es akkor irom
Udv
Kriszta
  Szirom | #113448 Üzenet | 2009-08-10 14:36:00 |
Sziasztok, pár napja kérdeztem ezt a görög konyhás topikban, de ott nincs mozgás, itt meg van, szal ideteszem, hátha tudtok segíteni:

"Hahó, segítsetek légyszíves! Pitareceptet keresek giroszhoz, teli van vele a net, de mind írja, hogy gyönyörűen följönnek, és zsebet vágunk és megtöltjük, stb. nahát én nem ezt szeretném, hanem a laposat, amilyenben Görögországban is kapjuk a giroszt. Láttam, hogy itt a receptekben is van egy pita, de ez melyik változat, próbálta valaki? Esetleg ha valaki tudja, hogy kell görög pitát sütni, az megosztaná velem? "
  Bottakati | #113451 Üzenet | 2009-08-10 14:44:29 | Válasz a #113448. hsz-ra Előzmény #113448
Szirom,

Ezt a recepted láttad már? Azt hiszem, ez közelít ahhoz, amire te gondolsz.

http://greekfood.about.com/od/greekbreadspitas/r/pitabread.htm


Szia
Bottakati
  Szirom | #113462 Üzenet | 2009-08-10 15:33:01 |
Nem láttam, köszi, nem tűnik rossznak! icon_wink.gif
  Zsófi73 | #113516 Üzenet | 2009-08-10 19:25:59 | Válasz a #113372. hsz-ra Előzmény #113372
Krisztakriszta!
Köszi, várom a kecsap receptet! Folyton kukucskálom a topicot icon_lol.gif
Előre is köszi!
üdv.: Zsófi73
  Csutek | #113520 Üzenet | 2009-08-10 19:34:25 | Re:
Zsófi73 írta:
Krisztakriszta!
Köszi, várom a kecsap receptet! Folyton kukucskálom a topicot icon_lol.gif
Előre is köszi!
üdv.: Zsófi73

Könyörgöm!
A "kecsap" nem görög étel! Azt inkább a Mai ebédnél írjátok le!
Ez a topic a legjobb görög ételekről és italokról szól! (csak mindenki úgy gondolja, aki nincs itt túl régen, hogy fölösleges visszaolvasni. Kaja az kaja) Az egyébb ételek off témák!
A Mai ebéd című topic az off-ban található, tehát oda való minden olyan étel, ami nem görög, vagy éppen görög, de mi főztük.! És oda írhatjátok a recepteket is. Itt a legjobb görög ételekről beszélgetünk, tehát azok receptjeit osszuk inkább meg egymással, hűen a témához.
Szóljon valamelyik moderátor, ha tévednék.
  Krisztakriszta | #113704 Üzenet | 2009-08-11 18:40:49 | Válasz a #113520. hsz-ra Előzmény #113520
O.K.
Bocsi icon_redface.gif
akkor tehat a mai ebed temaban lehet offolni es irni recepteket ami nem a mai ebed volt?
Es ha gorog kecsap receptet irok
jo jo csak vicceltem icon_twisted.gif
  Csutek | #113716 Üzenet | 2009-08-11 19:17:23 | Válasz a #113704. hsz-ra Előzmény #113704
Igen, ott megoszthatjuk egymással az egyéb receptek! Itt inkább a görög ételek receptjeit osszuk meg egymással!
Bocs, hogy olyan nyűgösen reagáltam, de úgy tűnt, hogy pusztába kiáltott szó, amit a mai ebédes topicban leírtam. Pedig, hogy tisztába legyen mindenki a téma lényegével, elég lenne, ha a topic első oldalát elolvasná.
Köszönöm megértésedet!
  Jopeti | #113907 Üzenet | 2009-08-12 20:04:58 | Válasz a #113448. hsz-ra Előzmény #113448
Szirom!

Ezt találtam neked!

Pita kenyér

Hozzávalók:

3 ek. száraz élesztő, 1 teáskanál porcukor, 3 1/2 dl meleg víz, 1 kg kenyérliszt, 2 teáskanál só, 6 ek. olvasztott vaj (kb. 12 kenyérhez szükséges mennyiség)

Elkészítés:

Kb. 2 dl vízben feloldjuk a cukrot és az élesztőt, lefedjük és meleg helyen 15 percig állni hagyjuk. A sót belekeverjük a lisztbe, mélyedést formázunk a közepére és beleöntjük az élesztős keveréket, a maradék vizet és az olvasztott vajat. Addig keverjük, míg ragadós tésztát kapunk. Lisztezett deszkára tesszük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy simává és puha állagúvá tudjuk gyúrni. Letakarjuk és meleg helyen másfél órát kelesztjük. Újra átgyúrjuk, és megint 20 percig pihentetjük. 12 egyenlő részre osztjuk, és nem túl szorosan, kilisztezett sütőlemezekre tesszük, majd újabb fél órán át pihentetjük, kicsit ellapítjuk, formázzuk. A sütőt előmelegítjük 240 C fokra, 3-5 percre a sütőbe tesszük a kenyereket (megdagadnak), majd a középső sütőrácsra helyezzük őket, ahol további 5 percig sütjük, míg barnulni nem kezdenek. Melegen tálaljuk.

Üdv : Jopeti
  Szirom | #114047 Üzenet | 2009-08-13 15:32:03 |
Nagyon köszi jopeti!

Én meg közben ezt találtam, és elég jó is lett icon_smile.gif

http://fahejesfeta.blogspot.com/2009/06/pita-es-gyros.html

Nagyon-nagyon klassz ez a blog, minden elismerésem a szerzőjének (akit szerintem itt többen is ismertek) icon_smile.gif !
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 129 130 131 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu