A legrövidebb az Ókeresztúr-Kanizsa-Horgos útvonal. Visszafelé vezet, de itt csatlakozhatsz legkorábban a pályára. Kb. 30-35 perc, de ez persze forgalomfüggő.
De a barátunk Google pontosabban is megmondja.
Szívesen. Nem tudom mennyire ismeritek a környéket, de az utak Berettyóújfalutól délre persze Magyarországon a legrosszabbak, tehát Ártándnál ildomos átmenni, nem Gyulán, vagy Battonyán. Berettyóújfalutól Gyuláig is elég rossz az út, Gyulától Battonyáig pedig szinte tragikus állapotok vannak.
A román oldalon végig jó minőségű a főút és a pálya is, amire nem kell külön fizetni, jó rá a kötelező matrica, ami a többi útra kell.
A szerb pálya előtt Kevevárán, (Kovin) lévő OMV kútnál szoktunk megállni, kedvesek, mindent nyugodtan el lehet intézni, van minden, szabad wifi is és általában senki nincs, vagy max 1-2 autó, a pályán viszont már megy a nagyüzem a kutakon is.
Ja, Versec után nem szabad bemenni Fejértelep, Deliblát felé bárhogy adná magát, zsákút és járhatatlan trágya minőség, Fehértemplom felé kell menni és a falu előtt át lehet menni a 18. sz. útról a 134. sz. útra. Erre végig teljesen jó az út.
Km-ben M5 "nagy" Röszke felőlhöz képest kb 8 km kerülő, időben 30 perccel több. Ha 45 perc Nagyröszkénél az átkelési idő, már bőven megtérül. Az út nem rosszabb, mint az átlag tiszántúli, sőt kifejezetten jó.
Rákövettem a szakaszra térképen: Röszke-topolyai felhajtó 54km /40perc, míg Tiszasziget-topolyai felhajtó 64km /60 perc. Nekem ez eléggé meggyőzőnek tűnik.
Írod, hogy az út minősége jó... települések nem fogják vissza az embert nagyon a haladásban? Kis települések, nem gondolom, hogy tele lennének közlekedési lámpákkal...
Sziasztok!
Tegnap kora délután megérkeztünk Halkidiki-re. Dunántúlról indultunk Tompa felé, kereken 1000km volt az út. 9 óra alatt értünk a Görög határra, minden sebesség határt betartottam. 10.5 óra lett az 1000km. Borzasztó sokat lehet nyerni a végig kész Szerb pályával! Maciknál meglepett, hogy 3.5 euró volt csupán a pályadíj... A Szerbeknél 2x5 juróra emlékszem, de valszeg valamit kihagytam. Görögországban a határ után 1.8 juró.
Ez jól hangzik.
Ezek szerint nem kell illetve nem érdemes már Belgrádon keresztül menni?
Mi is Dunántúlról mennénk.
Lenne még egy kérdésem ami nem teljesen ide illik, de elég sok ember fordul meg itt.
Ki mit tud/hallott a kinti "mérges" szúnyogokról? Mennyire van sok szúnyog?
Lenne még egy kérdésem ami nem teljesen ide illik, de elég sok ember fordul meg itt.
Ki mit tud/hallott a kinti "mérges" szúnyogokról? Mennyire van sok szúnyog?
Nem hallottam még ezekről a mérges szúnyogokról,eddig csak poénkodtunk vele, h ott valami brutál fajtájuk él, mert a gyerekeim most voltak Szerbiában iskolatúrán, és kegyetlenül szétmarták őket. Tisztára felhólyagosodtak, 1-2 centis foltok lettek rajtuk. Fejenként 60-80 csípés, hosszú ruhán keresztül. Itthon is kaptak bőven, de itt síma normális szúnyogcsípés volt csak rajtuk.
Keress rá van egy-két cikk róla.
Az meg amúgy is érdekel alapból mennyire van sok szúnyog.
Bár ahogy mondod Szerbiában mennyi van félek Görögben is van belőlük.