Általános tapasztalatok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 38 39 40   >
Üzenet
  H.apci | #74711 Üzenet | 2008-08-03 18:19:17 |
Kakadu írta:
Mesélj; mit vétettünk?

Semmit, csak unom... icon_rolleyes.gif
  Kakadu | #74716 Üzenet | 2008-08-03 18:21:28 | Válasz a #74711. hsz-ra Előzmény #74711
Az unalom az elsõ lépés a megszokás, késõbb pedig az elfogadás felé.
Van egy szint, ami alá soha!
Akkor inkább töröltetem magam.
  Zsebkuty | #74717 Üzenet | 2008-08-03 18:22:39 | Válasz a #74711. hsz-ra Előzmény #74711
Teljesen egyetértek!Egy idõ után már unalmassá válnak... icon_rolleyes.gif
  Zsebkuty | #74720 Üzenet | 2008-08-03 18:27:04 | Válasz a #74717. hsz-ra Előzmény #74717
icon_surprised.gif Kakadu!Egy negativ példával untatnálak:Volt egy kedves ismerõsöm,mikor rákos lett és megtudta,hogy nemsokára sajna vége,elõször megunta,hogy mindenki sajnálta,majd kezdte megszokni,de elfogadni,hogy ilyen fiatalon...azt soha!Egyébként igazad van...
  Jox | #78992 Üzenet | 2008-08-27 19:37:01 |
Idén sem sikrült találkoznunk a "híres görög vendégszeretet"-tel, pedig már 15 éve járunk Görögországba, szigetekre és a szárazföldi részre egyaránt.
Megint volt pár negatív tapasztalat, ami jelentéktelen, de azért bosszantó, nem részletezem.
Minden évben megerõsödik az a megállapítás, hogy nem akarok én ott élni, csak sokszor odamenni (esetleg venni, bérelni egy házat, ahova idõnként le lehet utazni).

Szerintem a görögök is olyanok, mint a többi nép, vannak köztük jó- és kevésbé jóindulatú emberek = sok bunkó és sok kedves ember van.
Az ország viszont nagyon szép.
Csak ne lenne az a rengeteg szemét, amit persze nem csak a helyiek dobálnak el, -de õk is-, és valahogy megoldhatnák már ezt a dolgot...
  Miskolciutas | #78994 Üzenet | 2008-08-27 19:59:11 |
Most olvastam itt sok oldalt,Antero 174 hsz. mindent visz!!!Nagyon tetszik!

Egyébként mosz nyáron Zantén beszélgettünk egy 3 házaspárból álló nyugdijas társasággal,akik hoztak magukkal 84-Komolyan!-töltött káposzta tölteléket lefagyasztva,hûtótáskában,sült húsokat és 5 kg lapockából pörköltet!Minden nap a parton strandoltak,estefelé,be volt osztva.hogy melyik asszonyka negy fel,kifõzni a tésztát a pörlölthöz,vagy a krumplit a húshoz.Ha kész felmennek,nagyot vacsorál a csapat az erkélyen,majd boldogan sétálnak éjszakáig,,,nagyon jól érezték magukat.Aranyosak voltak,azt mondták,öregek már õk ahhoz,hogy uj izeket szokjanak meg...
  Popeye77 | #78997 Üzenet | 2008-08-27 20:17:58 | Válasz a #78994. hsz-ra Előzmény #78994
Nem megszokni kell hanem megkostolni. Enelkul meg velemenye sem lehet rola, akarja-e vagy se nem :O
  Papamaci | #78998 Üzenet | 2008-08-27 20:31:03 | Válasz a #78997. hsz-ra Előzmény #78997
Én ugy olvastam hogy eszük ágában sincs megkostolni "pedig nincs igazuk"dehát az öregek azok öregek ök maradnak a megszokotnál gondolom a te családodban is van ilyen ha nincs bocs ,de általában van.Össze rakják a kis pénzüket és élik az életüket "BOLDOGAN"és ha hazajönnek nem azt kérdezik tölük hogy mit ettél hanem merre jártatok és õk boldogan elmondhatják hogy "GÖRÖGORSZÁGBA" icon_redface.gif
  Vojandi | #79016 Üzenet | 2008-08-27 23:59:05 |
Jox írta:
Idén sem sikrült találkoznunk a "híres görög vendégszeretet"-tel, pedig már 15 éve járunk Görögországba, szigetekre és a szárazföldi részre egyaránt.

Minden évben megerõsödik az a megállapítás, hogy nem akarok én ott élni, csak sokszor odamenni (esetleg venni, bérelni egy házat, ahova idõnként le lehet utazni).

Szerintem a görögök is olyanok, mint a többi nép, vannak köztük jó- és kevésbé jóindulatú emberek = sok bunkó és sok kedves ember van.
Az ország viszont nagyon szép.
Csak ne lenne az a rengeteg szemét, amit persze nem csak a helyiek dobálnak el, -de õk is-, és valahogy megoldhatnák már ezt a dolgot...

Minden szavad, mintha belõlem jött volna. Az ország most is nagy szerelem, de sokat "lecsúszott" már a 14-15 évell ezelõtti énjéhez képest. Sajnos, ez részben, nekünk, turistáknak köszönhetõ.
Ott élni én sem tudnék, csak szeretném minden évben pár hétig vagy hónapig élvezni az ottlétet.
A párom sosem érezte, hogy más lenne Görögország - talán neki van igaza - mint a többi. Õ mindig csak azt mondja: ilyen sok szép partszalasz sehol máshol nincs, Görögország bír a legszebb strandokkal, õ ezért szereti fõleg.
  Bocsika | #79041 Üzenet | 2008-08-28 13:01:42 |
Sziasztok!!
MEg tudná valaki irni,hogy Theszalonikinél merre van a csúzdapark? Mi a település neve?Minden információt szívesen fogadunk.A gyermekem Korfu után ezt is megakarja nézni,remélem jó idõ lesz és nem zár be.
Kösz a segítséget.
  Zsebkuty | #79043 Üzenet | 2008-08-28 13:23:39 | Válasz a #79016. hsz-ra Előzmény #79016
icon_eek.gif Kedves Andi és Jox!Én mostmár nem is értem, ezekután gondolom,a szárazföldi részeket már meg sem látogatjátok,vagy azért volt 1-2 hely,ahova szivesen visszamennétek???A szigeteket ezekszerint jobban szeretitek vagy már egész Görögország elturistásodott???Õszintén szólva Krétán tényleg találkoztam/délen/kedves emberekkel,sõt...CSAK kedvesekkel,de Jox,egy-két idevetett mondatod után nincs is nagy kedvem jövõre Görögbe menni.A beszámolók közt is egyre több a negativ dolog pl.Krétát illetõen/lsd.Amoudara/kosz,stb...Legyetek szivesek megerõsiteni abban a hitemben,hogy van azért pár hely,ami miatt mégis érdemes legyen elindulni,különben hûtlen leszek és megyek Tunéziába,vagy Djerbára... icon_cry.gif icon_cry.gif
  Vojandi | #79045 Üzenet | 2008-08-28 13:48:17 |
Kedves Zsebkuty!
Talán kicsit félreértettél. Én nem vszítettem el a Görögország iránti szeretetem és nagyon sok helyen él még a hagyományos vendégszeretet, a bájos kisugárzás, de én úgy vélem, hogy a turisták által lerohamozott helyeken ez évrõl évre egyre kevesebb lesz. Azok "eleurópaisodnak". Én ezért keresem szándékosan hosszú évek óta a kevésbé látogatott helyeket (Naxos, Samos, Karpathos, Dél-Peloponnészosz) ahol még szinte élnek a tradíciók és az embereket még nem befolyásolta annyira a turizmus ördöge.
Természetes, hogy mind a szárazföldön, mind a szigeteken van rengeteg hely, ahol az emberek még nincsenek megfertõzve, illetve egy helyen belül is embere válogatja, míg az egyik tavernában "középeurópai bunkósággal" kezelnek, addig a másikban pillanatok alatt megismerheted a görög báj minden jellemét. Nincs szabály. Keresni kell. És ahol nem tetszik, onnan tovább kell állni. Ennyi.
  Zsebkuty | #79049 Üzenet | 2008-08-28 14:16:09 | Válasz a #79045. hsz-ra Előzmény #79045
icon_lol.gif KÖSZÖNÖM!Nem értettelek félre,ezt vártam! kiss.gif
  Verka | #79062 Üzenet | 2008-08-28 17:20:14 | Válasz a #79043. hsz-ra Előzmény #79043
Szia Zsebkuty! icon_smile.gif

Fura a dolog szerintem ezzel a híres görög vendégszeretettel. Nagy áldás és egyben nagy átok is lehet a görögöknek. Mert persze jó az ilyen hírnév, de az már nem lehet olyan kellemes, hogy mindenki, aki odamegy, azt várja, sõt elvárja, hogy kitüntetett figyelemben részesítsék - függetlenül attól, hogy õ hogy viselkedik.

Szerintem természetes folyamat, hogy ahogy egyre több a turista, akik között szép számmal akadnak bunkók is, a görögök egyre inkább belefásulnak a dolgokba, "elüzletiesednek" stb.

Amúgy meg a vendégszeretet sztem akkor az igazi, ha szívbõl jön, de ahhoz elõbb valami alap kell. Persze lehet valaki kedves és barátságos minden betérõ vendéggel, de amíg nem ismerjük egymást, addig az úgysem személy szerint nekem szól, hanem inkább csak "üzletpolitika". Az "ajándék" raki is biztos, hogy ott van a számlán, csak nem külön tételben...
  Jox | #79063 Üzenet | 2008-08-28 17:29:02 | Válasz a #79043. hsz-ra Előzmény #79043
Félreértettél. Görögország szép és jó hely, ezt sosem vitattam, sõt...

Én arról írtam, hogy nem tartom kirívóan kedvesebb népnek a görögöket.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 38 39 40   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu