1. Ensure that you drink plenty of liquid, i.e. water, juices and soft drinks and try to avoid consuming too much alcohol.
2. Avoid extreme exertion during very hot days.
3. Avoid long exposure in the sun without appropriate protection, i.e. wearing sunscreens, hat, sunglasses and umbrella.
4. Do not swim until at least 3 hours have passed since your meal.
5. If driving moped / motorbike do not forget to wear helmet!
6. Why not behave as the locals, have rest between 13.00-16.00h! Relax and enjoy your holiday!! "
Szia
jo igazad van talan kicsit ingerulten fogalmaztam ez talan abbol fakad
hogy mint idegenvezeto en vagyok az aki azokkal az utasokkal az orvoshoz szaladgal akik nem fogadjak meg ezeket a tanacsokat .
tavaly foszezonban (julius-augusztus )minden heten volt tengeri sunos esetem ugyanis Tolo partja valtozoan homokos kavicsos es sziklak is vannak a kozelben boven ahonnan kisodrodnak a sunik mindenhova , es ha kicsit szeles az ido es felkavarodik a homok akkor hiaba nezunk a labunk ele.Udv
Kriszta
Nem az en idomet sajnalom hanem oket hiszen ahogy mondtam szerintem egy vagy ket het nyaralasnal nem erdemes kockaztatni.
En kisebb megszakitasokkal 8 eve elek Gorogorszagban es soha nem ittam csapvizet es fozni csak akkor fozok vele ha a hivatalos vizsgalatok szerint az arra alkalmas.
A forralas azert nem segit sokszor a vizen mert itt nem bakteriumokrol van szo (bar olyan is volt mar )hanem mas szennyezodesekrol.
A Toloi vizben a legutobbi vizsgalat soran az itteni KOJAL olyan mennyisegu arzent talalt hogy azt emberi fogyasztasra alkalmatlannak nyilvanitottak,ilyenkor egy hangosbemondos auto szokott vegigmenni a falun es az harsogja hogy ne hasznaljak az emberek a vizet.
Valoszinuleg nem lesz tole bajod ha beleiszol viszont ha egy vagy ket hetig folyamatosan ilyen vizet fogyaszt az ember az nem biztos hogy jo.
Egyebkent en egy kicsit csodalkozom is hogy ez a vita vagy parbeszed ennyire hosszura nyult mert oszinten megmondva eddig meg senkivel nem talakoztam aki ketsegbe vonta volna ezeket az infokat.
Ezert mindig ott erdemes erdeklodni hogy eppen milyen a vizhelyzet ahol az ember nyaral ahogy mondtam van eleg olyan hely ahol jo a viz.
Hangosan szoktam derülni , mikor a telepített idegenvezetők már a transzferbuszon közlik , hogy a csapvíz iható....
A szállodákba naponta többször járnak ki a dokik , a rendelők meg tele ; már aki eljut odáig
Be aware that in many cities in Greece tap water is disinfected with chemicals and has a different taste to which most Europeans are not used to. It is therefore advisable not to drink the tap water, but buy bottled water from the supermarkets. Because it can be quite hot in summertime, make sure you do drink enough to prevent dehydration. You can brush your teeth with the tap water without any problem. Ask your hotel receptionist for precise information."
Kriszta!
Köszönöm ezt a részletes hozzászólásod, azt hiszem, hasznos mindannyiunk számára. Véletlen sem gondoltam/tunk arzénra. Nyilván többen baktériumra gondoltunk, azért hivatkoztunk a levesfőzésre.
Üdv. Éva