Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Kvalcsi | #11325 Üzenet | 2006-07-13 09:31:30 |
Szia Henike!

Én a Hydra-Spetces és a Nafplion By night-ra mennék el a helyedben. Sõt, nappal is bemennék Nafplionba, mert szerintem az egyik leghangulatosabb görög város. Busszal Toloból magatok is bemehettek, csak kb. 10 km. A nappali kirándulás nem helyettesíti az esti hajóutat. Pazar látvány a kivilágított vár este a tengerfelõl megközelítve. Hydra is a legszebb görög szigetek egyike. A többi látnivalót, majd megnézed egy másik utad alkalmával, de akkor ha teheted 2 hétre menjél. Még abba sem biztos, hogy belefér kényelmesen megnézni Peloponniszosz látnivalóit.
  Andra | #11328 Üzenet | 2006-07-13 09:51:56 |
Szia kvalcsi!

Erre a Napfalionos hajókázásra és városnézésre biztosan én is beneveznék. Láttam róla képeket és tényleg nagyon hangulatos a hely, gondolom este egyenesen mesés lehet a kivilágított kis falu. De az éjszakai hajókázás is nagyon csábító. icon_lol.gif
  Henike | #11333 Üzenet | 2006-07-13 10:23:18 |
Sziasztok!
Köszönöm a gyors reagálásokat! mindannyian kiemeltétek Hydrát, Athént, és Mükénét. Ez tényleg csak 3 nap. Nafpliot meg majd ott megoldjuk. Mondjuk az esti hajókázásnak is meg van az izgalma és egyedi volta, amirõl nem szívesen mondanék le.
azt szeretném még kérdezni (lubicolásból kiindulva), hogy Nafplio-ban lehet valahol fürödni, strandolni?
Mert ha igen, akko lehet azt csináljuk, hogy egy napot ott töltünk, napozással, lubiccal, város nézegetéssel, megvárjuk az estét, és aztán busszal megyünk "haza". modjuk ehhez tudni kell majd hogy meddig járnak a buszok. mikor indul az utsó járat Toloba. de ez majd ott kiderül. És akkor meg is van a Kötelezõ kirándulás és a vizibicikli is, meg a strandolás, meg ismerkedés a tengerrel, stb.
Szerintetek?
  Mia_ | #11339 Üzenet | 2006-07-13 11:33:22 |
ha valamit mindenképp ki kellene szórni a programból, én talán a nafplion by night-ot választanám, mégpedig azért, mert a hydra-spetses hajóúttal is majdnem naplementekor érsz vissza toloba, ami gyönyörû látvány, úgyhogy romantikus hajókázás megvan. de mivel a nafplion esti program, tulajdonképpen nem veszi el az ember idejét. icon_smile.gif
  Kvalcsi | #11340 Üzenet | 2006-07-13 11:40:25 |
Én nem hagynám ki a Nafplion by night-ot, mert még 9 év után is a szemem elõtt van az a pazar látvány, amit a hajóról látsz. Tényleg nem vesz el egy napot, mert este 8.30-kor indult a hajó amikor én voltam, és éjfélkor indult vissza. Bõven belefér az idõbe szerintem. Elötte nyugodtan lehet egész nap strandolni.
  Zumike | #11361 Üzenet | 2006-07-13 15:29:40 |
Szia Henike!
Mi is Tolóba megyünk, igaz, csak augusztusban. Ezeket a programokat néztem ki én is, de a Mükéné-Epidavrosz túrát bérelt autóval gondoltam megtenni.
Athén alap, oda busszal, és még a Hydra szigeten gondolkozom, mert annyi szépet hallottam róla és a képek is gyönyörûek!
A Napflion éjszakai hajókázás meg semmi idõt nem vesz el a pancsizástól lévén este-éjszaka lesz.
Nagyon várom majd a beszámolódat, élményeidet na meg a fényképeket, mert mi még utazás elõtt vagyunk.
Szia Gyöngyi
  Kvalcsi | #11362 Üzenet | 2006-07-13 15:38:11 |
Szia zumike!

Ne gondolkozz azon, hogy elmenjetek Hydrára. El kell menni! Nem fogod megbánni hidd el. Gyönyörû, igazi görögös sziget, ahol hangulatos utcácskák vannak, rengeteg virág, kristálytiszta levegõ és még csacsigolhatsz is, hiszen a kikötõben egymást érik a "taxik".

Üdv.:
  Zumike | #11363 Üzenet | 2006-07-13 15:49:21 |
Szia Valcsi!
Igen, úgy gondolom, hogy biztosan elmegyünk, mert már annyi szépet írtál róla, hogy azt nekünk is látnunk kell!
Na meg ott vannak a gyöngyörû fotóitok! Szóval megyünk! icon_lol.gif
  Zumike | #11364 Üzenet | 2006-07-13 15:54:42 |
De hová tûnt a Toto? icon_rolleyes.gif
Neki már itt kellene lelkendeznie, hogy milyen jó volt Tolóban icon_rolleyes.gif
Vagy úgy megtetszett neki, hogy nem is jött haza? icon_confused.gif
  Kvalcsi | #11365 Üzenet | 2006-07-13 15:58:34 |
Szia zumike!

Örülök neki, és egyben irígykedem, hogy elmehetsz Hydrára. Én is szívesen visszamennék, mert az egyik kedvenc (talán a legkedvencebb) szigetem. Kívánok nagyon kellemes nyaralást és gyönyörû élményeket, amirõl remélem beszámolsz majd és küldesz szép fotókat Te is.
Üdv.:
  Jenike | #11376 Üzenet | 2006-07-13 17:05:15 |
Köszönöm a segítségeteket!
mia: Kevés idõt töltünk el Toloban (3 éjszaka!), ezért egy napot hajókázással eltölteni luxusnak tartok. Nem tudom, hogy kalkuláltátok a költségeket, de 100 eurónál az autós (70 km!) megoldás biztosan jóval kevesebbe kerül, és a délutánt már Epidauroszban szeretném eltölteni.
Még egyszer köszönöm az infokat!
jenike
  Jenike | #11380 Üzenet | 2006-07-13 17:23:32 |
Személyautóval nem utazott senki?
jenike
  Vojandi | #11399 Üzenet | 2006-07-13 20:27:35 |
Szia Henike!

Válasz az egyik kérdésedre:

(idézet a tavalyi beszámolómból)
"Megnézzük még a vár alatt húzódó sziklás strandot. Fentrõl, a várból láttuk, hogy csoda átlátszó a víz. Ott is zsúfoltság van. Túl mû az egész, ahogy uszodai fémlétrán mászhatsz be a sziklákról a vízbe és minden négyzetméteren nyugágyak és napernyõk állnak. A várhegy egésze fügekaktusz erdõvel van benõve. Nagyon tetszik ez a növény. "

Andi
  Jucma | #11419 Üzenet | 2006-07-13 22:29:16 |
mexx19 írta:

Jucma!Azt nem tudod véletlenül, hogy a szobák elfoglalása hogyan történik?Mert mi mindenképpen szeretnénk egymás melletti szobákat. (persze ha van ilyen elosztásban) És az irodában azt mondták, hogy a szobaelfoglalás érkezési sorrendben történik. Mondjuk az is jó lenne, ha legalább egy emeleten lenne a két szoba....
Ti hány óra alatt értetek oda?Nem volt gáz a rendõrökkel?Hogyha nem gond, én is szívesen fogadnám azokat a képeket. (mexx19@freemail.hu) Elõre is köszi!
mexx

Szia Mexx!

A szobák elfoglalásáról nem tudok mit mondani sajnos, mert mi úgy mentünk le, hogy két dolog volt fix, az egyik egy fapados repcsijegy, a másik az Athéni szálláshelyünk két éjszakára (na jó hazudok, mert még a kocsi is amit béreltünk) de azon kívül mi nekiindultunk és ott kerestünk szállást. Emiatt nem tudom, hogy ha csoportosan érkeztek, akkor hogyan osztják ki a szobákat.

Tavaly kocsival mentünk halkidiki félszigetre, oda az út több, mint 18 óra volt (de mi Bulgárián keresztül mentünk). Szerintem egy nap alatt le lehet érni Toloba. Rendõrök nem gázosak, csak Szerbiában szigorúan be kell tartani a sebességkorlátozást, mert különben megbüntetnek. Minden lejárónál ott áll a mérõautó, nem érdemes száguldozni. icon_smile.gif)

Jucma

ui: Mexx és Henike, mind a kettõtöknek küldök majd képet az apartmanról.
  Jucma | #11420 Üzenet | 2006-07-13 22:33:49 |
Volt szó a belépõkrõl, csak megerõsítésképpen:

Az Epidaurusz belépõ idén is 6 Eur és az athéni "kombinál jegy" szintén maradt 12Eur.

Jucma
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu